Braytim

Descrierea cartierului Braytim

Localizat în sudul Timișoarei, Braytim este unul dintre cele mai tinere cartiere ale orașului de pe Bega. Acesta se învecinează cu cinci alte subdiviziuni ale orașului, anume Soarelui la nord, Buziașului la nord-est, Ciarda Roșie la est, Planetelor la sud și, respectiv, Girocului la vest. Ca suprafață, zona are dimensiuni medii și se află în plină dezvoltare.

În această parte a orașului de pe Bega se găsesc atât case și vile, cât și blocuri de apartamente noi. Din acest punct de vedere, zona poate reprezenta o alegere potrivită pentru timișorenii care și-ar dori să achiziționeze o locuință (relativ) recent construită, fie că ar fi vorba de o casă la curte, fie de un apartament.

Două dintre principalele artere de circulație din această zonă a Timișoarei sunt străzile Mureș și Musicescu Gavril, ce străbat cartierul pe aproape toată lățimea sa, făcând legătura, la vest, cu Girocului și ajungând, la est, aproape de Buziașului și, respectiv, Ciarda Roșie. Acestora li se adaugă, desigur, Strada Mareșal Constantin Prezan (ce marchează „granița” cu Soarelui), dar și Calea Martirilor 1989 (la limita cu Girocului).

Dat fiind faptul că este un cartier aflat încă în dezvoltare, Braytim este destul de deficitar la capitolul mijloace de transport în comun; de menționat la acest capitol este, totuși, autobuzul E31, care circulă pe Calea Martirilor 1989 și face legătura cu Gara de Nord (și Universitatea de Vest).

La categoria supermarketuri, de menționat sunt două unități comerciale afiliate unor rețele internaționale de retail, anume Penny Market (pe Strada Mareșal Constantin Prezan, nr. 108-110) și Carrefour Market (pe Strada Mureș, nr. 188-190). De precizat ar fi și că în Girocului, foarte aproape de linia de demarcație cu Braytim, se găsește și un magazin Lidl (pe Calea Martirilor 1989, nr. 98).

Având în vedere că Braytim este o zonă tânără a Timișoarei, aflată încă în plină dezvoltare, nu este de mirare că aici nu se găsește niciun centru comercial de mari dimensiuni, cum ar fi un mall sau un hipermarket.

Datorită multitudinii zonelor de vegetație, Braytim poate fi considerat, fără îndoială, un cartier destul de „verde”. Cu toate acestea, fiind încă destul de tânăr, acesta nu stă foarte bine la capitolul parcuri publice, amenajate de către autorități – Parcul Triade (aflat la limita cu zona Girocului) fiind, practic, singurul demn de menționat la acest capitol. Tot aici se află Galeria de Artă Jecza – locație de referință a orașului în plan artistic.

În proximitatea zonei Soarelui, poți găsi Parcul Pădurice (fostul „Lidia”), chiar la limita cu Braytim. Pentru pasionații de sport, o importantă oportunitate de relaxare în aer liber este oferită de un centru profesionist de paintball; amplasat în sudul cartierului, pe Strada Ecoului.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Braytim:

În ceea ce privește ciclul de educație preșcolar, de menționat ar fi, totuși, Grădinița „Mini Kids” (situată pe Strada Vasile Mioc, nr. 6), dar și Grădinița lui Goghiță (de pe Strada Aida, nr. 25).

Pentru celelalte cicluri de învățământ, părinții din această zonă a Timișoarei se pot orienta spre oportunitățile oferite de cartierele învecinate, cum ar fi Școala Gimnazială Nr. 30, din Soarelui (de pe Strada Aștrilor, nr. 13), Colegiul Tehnic Electrotimiș, din Buziașului (de pe Strada Matei Millo, nr. 2A), dar și Colegiul Tehnic Azur, din Girocului (de pe Strada Calea Martirilor 1989, nr. 64).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în zonă:

Timișorenii din Braytim au la dispoziție o unitate medicală importantă, anume Policlinica Boia, specializată în pediatrie și neonatologie (situată pe Strada Gospodarilor, nr. 42).

Un avantaj important este dat de proximitatea zonei Girocului, unde se află Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara; amplasat în partea de nord a cartierului, pe Bulevardul Liviu Rebreanu, nr. 156, acesta este deschis 24 de ore din 24. În apropiere se află Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, dar și Clinica de Chirurgie Plastică din Timișoara (secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență).

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

În ceea ce privește restaurantele, Braytim dispune de localuri răsfirate în cartier. Pe lângă fast food-urile și pizzeriile de cartier aveți posibilitatea să alegeți între restaurantul Pensiunii La Fayette (de pe strada Mureș, nr. 145) și restaurantul Hotelului Arizona (de pe strada Gavril Musicescu nr.168).

În cazul în care sunteți un gurmand și doriți să descoperiți restaurante și localurile populare ale orașului, va trebui să recurgeți la un mijloc de transport și să vă îndreptați spre localurile din complexul universitar, sau chiar spre centrul orașului, în Piața Unirii sau Piața Operei.

În ceea ce privește sectorul bancar, zona este slab reprezentată. Totuși, găsești un bancomat Alpha Bank în zona magazinelor, pe strada Arieș. Pentru mai multe ATM-uri și sucursale bancare va trebui să te deplasezi în cartierele învecinate.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Pentru posesorii de mașină, găsirea unui loc de parcare nu ar trebui să reprezinte o problemă – cartierul fiind, în general vorbind, unul destul de „aerisit”. Având în vedere, însă, că zona s-ar putea aglomera în timp, cumpărătorii de apartamente noi ar trebui, totuși, să se intereseze la dezvoltator cu privire la achiziția unui loc de parcare în cadrul ansamblului rezidențial vizat pentru achiziție.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Braytim

1 rezultat

Fiind o zonă rezidențială aflată în plină dezvoltare, în Braytim există un stoc important de privind ansambluri noi rezidențiale construite după anul 2000 (cu un regim redus de înălțime).

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Sapporo Braytim. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Braytim şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Braytim

La capitolul prețuri, datele Imobiliare.ro arată că pretențiile vânzătorilor de apartamente din Braytim se situează, practic, ușor sub media calculată la nivel de oraș. Cartierul se numără, astfel, printre cele mai accesibile din Timișoara (în ciuda faptului că este alcătuit în mod preponderent din locuințe nou-construite).

Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.595 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

+1,5%  (24 €/mp) faţă de luna 3/2024

+8,5%  (125 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Braytim

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
260 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
370 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
450 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Braytim

Vânzare apartament în Timişoara

zona Braytim, 2 camere, 45 mp, Etaj 1 / 3

FAVORIT ESTATE va propune spre vanzare apartamente cu 2 si 3 camere in bloc nou din zona Braytim. Modele apartamente : - 2 camere - 44mp , disponibil la parter, pret 62.200Euro ; - 45mp +...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Braytim, 2 camere, 46 mp, Etaj 1 / 2

Infinity imobiliare va ofera spre vanzare un apartament cu 2 camere+1 loc de parcare, situat la etajul 1 al unui bloc cu 2 etaje, construit in anul 2018 cu structura si pereti despartitorti din...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Braytim, 2 camere, 45 mp, Parter / 3

FAVORIT ESTATE va propune spre vanzare apartamente cu 2 si 3 camere in bloc nou din zona Braytim. Modele apartamente : - 2 camere - 44mp , disponibil la parter, pret 62.200Euro ; - 45mp +...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Braytim, 2 camere, 48 mp, Parter / 3

Favorit Estate va ofera spre vanzare: - apartament situat in bloc izolat termic exterior - etaj Parter / 3 + ACOPERIS - detalii amenajare : parchet, gresie, faianta, ferestre cu tamplarie PVC...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Braytim, o cameră, 33.5 mp, Etaj 1 / 3

Taz Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu o camera la etajul 1 intr-un bloc nou din zona Braytim. Proprietatea are o suprafata utila de 33,5 mp si este compartimentata astfel:...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Braytim, 4 camere, 92.71 mp, Etaj 3 / 3

Ai o familie numeroasa? Sau iti doresti sa ai spatiu din plin pentru voi si oaspetii vostri? In acelasi timp sa locuiesti in una din cele mai exclusiviste zone din oras? Cu acces foarte rapid...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Braytim, 2 camere, 50 mp, Etaj 2 / 3

TOP Imobiliare va propune spre inchiriere un apartament cu 2 camere de inchiriat - Braytim, Strada Albastrelelor, aflat la prima inchiriere, superb mobilat - loc de parcare Imobilul este situat...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Braytim, 2 camere, 50 mp, Parter / 4

Apartamentul face parte din portofoliul Milluu, o platforma digitala care si-a propus sa simplifice experienta de inchiriere a unui apartament, de la gasirea si instalarea chiriasului, pana la...