Lipovei

Descrierea cartierului Lipovei

Marcând o parte din granița de nord-est a Timișoarei, Lipovei este un cartier alcătuit în mod predominant din blocuri.

Zona Lipovei este caracterizată de un relativ echilibru între suprafețele ocupate de blocuri (majoritatea ridicate înainte de anii 1990) și cele de case și vile. Această compoziție mixtă face ca zona să fie atractivă atât pentru timișorenii interesați de achiziția unui apartament, cât și pentru cei care ar prefera, mai degrabă, o casă sau o vilă.

În ceea ce privește rețeaua de transport în comun, de menționat ar fi linia de autobuz 40, care face legătura cu centrul orașului, dar și linia autobuzului de tip expres 2, care ajunge și în Aradului, străbătând capitala Banatului de la nord la sud. Pasionații de ciclism nu au la dispoziție o rețea compactă de piste amenajate (așa ceva există, totuși, pe Calea Sever Bocu), dar pot folosi și traseele destinate șoferilor (sau chiar pietonilor).

Lipovei este, cu siguranță, unul dintre cartierele timișorene cel mai bine reprezentate în ceea ce privește oportunitățile de cumpărături. Astfel, pe lângă magazinele „de cartier” de care dispune acesta (printre care se numără și un Profi City), un avantaj deosebit este dat de faptul că în extrema sa sudică s-a constituit, în timp, o zonă comercială în toată puterea cuvântului.

Astfel, în arealul format de străzile Divizia 9 Cavalerie și Aristide Demetriade pot fi găsite multiple destinații de cumpărături, printre care se numără două magazine de bricolaj (Praktiker și Dedeman), dar și Iulius Mall. Acest din urmă centru comercial, având o vechime de peste zece ani, include, în afară de numeroasele magazine din sfera de fashion (dar nu numai), și un hipermarket Auchan.

La fel ca timișorenii din Aradului, cei din Lipovei au la dispoziție câteva locuri de joacă pentru copii, însă nu prea au opțiuni în materie de parcuri propriu-zise (Parcul Silistra și Parcul Strada Constructorilor fiind exemple aflate oarecum la limită) – asta în ciuda faptului că în această subdiviziune a orașului există ample zone verzi pretabile pentru asemenea amenajări.

Acest dezavantaj este contrabalansat, pe de o parte, de proximitatea pădurii din nordul cartierului, care constituie o interesantă oportunitate de relaxare, cel puțin pe timp de weekend. Pe de altă parte, locuitorii acestei zone pot ajunge cu relativă ușurință în zona Cetate, unde, foarte aproape de „granița” cu Lipovei, se găsește Grădina Botanică a orașului de pe Bega.

Află, mai jos, ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber mai ai în Lipovei:

În ceea ce privește învățământul preșcolar, de menționat ar fi, totuși, grădinițele „Giminni” (de pe Strada Carol Davila) și „Buburuza Veselă” (de pe Strada Ion Roată), precum și Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” (de pe Strada Ion Ionescu de la Brad).

La capitolul învățământ superior, Lipovei nu oferă, practic, oportunități pentru cei care ar dori să studieze în cartier; zona beneficiază, însă, de vecinătatea cu Aradului, unde se găsește o importantă instituție de învățământ superior, anume Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului (de care ține Facultatea de Medicină Veterinară, dar și Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Lipovei:

Comparativ cu învecinatul Aradului, cartierul Lipovei este ceva mai slab reprezentat când vine vorba de servicii medicale. Și locuitorii acestei zone a capitalei Banatului au acces, desigur, la o serie de cabinete medicale private „de cartier”, cu diverse specializări. Singurul centru medical de mai mari dimensiuni din cartier este însă Policlinica „Regina Maria”, din cadrul centrului comercial Iulius Mall; ocupând o suprafață de 1.100 de metri pătrați, aceasta oferă acces la peste 20 de specialități medicale, pentru adulți, dar și pentru copii.

De precizat este că, deși nici în Lipovei nu se găsește niciun spital de stat, locuitorii cartierului au de câștigat de pe urma proximității zonei centrale a orașului, unde se află mai multe asemenea instituții de profil (printre acestea numărându-se și Spitalul Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”).

În cazul în care îți plac preparatele cu specific pescăresc, în acest cartier vei găsi unul dintre resturantele renumite pentru meniul variat pe care îl oferă. Astfel, mergând pe Calea Sever Bocu, nr. 74, vei găsi restaurantul Pescada. De asemenea, o serie de fast-food-uri și restaurante, dacă te vei îndrepta spre zona comercială - Galeria 1. În apropierea ta se află Mall-ul Iulius Mall și Iulius Town, unde, cu siguranță ai posibiliatea să găsești ceva pe gustul tău.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

În cazul în care vei locui în acest cartier, te afli într-o zonă cu multiple variante în ceea ce privește sucursalele bancare și ATM-uri. Vei găsi un bancomat de OTP Bank (pe str. Sf. Apostol Petru și Pavel, nr. 13), iar pe Calea Sever Bocu ai trei variante: un bancomat de Raiffeisen Bank, unul de BRD și o sucursală Alpha Bank. Deplasându-te spre magazinul Dedeman vei găsi un bancomat BCR (Str. Divizie 9 Cavalerie, nr. 66). Ai șansa să găsești și mai multe bancomate și sucursale la Iulius Mall - centru comercial care se află în apropiere.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat:

Ca și posesorii de autovehicule din celelalte cartiere timișorene, cei din Lipovei se pot interesa la sediul central al Primăriei orașului (de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1) cu privire la procedura de închiriere a unui loc de parcare de la autoritățile locale.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Lipovei

1 rezultat

Datorită apropierii cartierului de Iulius Mall și Iulius Town, această zonă atrage atenția investitorilor care încep să construiască ansambluri rezindențiale.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Vesta 1. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Lipovei şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Lipovei

Din punct de vedere financiar, suma medie solicitată pentru o asemenea unitate locativă este ceva mai mare decât media Timișoarei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Timisoara vezi mai multe detalii

1.451 €/mp

01.05.22 - 31.05.22

+0,6%  (8 €/mp) faţă de luna 4/2022

+8,7%  (116 €/mp) faţă de luna 5/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Lipovei

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
200 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt ușor peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
320 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Lipovei

Vânzare apartament în Timişoara

zona Lipovei, 3 camere, 60 mp, Etaj 4 / 5

Va propunem spre vanzare un apartament situat la etajul 4/4, al unui bloc cu acoperiș nou, in zona Lipovei. Acesta este decomandat și dispune de o suprafata de 60 mp utili + 3 mp balcon...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Lipovei, 2 camere, 55.6 mp, Etaj 1 / 5

ID intern: V3853 Apartamente cu 2 si 3 camere de vanzare in Timisoara, zona Lipovei. FOXFORT Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 2 camere, open space, situat in Timisoara,...

Vânzare garsoniera în Timişoara

zona Lipovei, o cameră, 28 mp, Etaj 4

Va propunem spre vanzare o garsoniera in Timisoara, zona Lipovei, fiind situata la etajul 4 al unui bloc cu 4 etaje, avand acoperis din tigla.Este compusa din :hol de acces, o baie, o bucatarie, o...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Lipovei, 3 camere, 74.17 mp, Etaj 1 / 5

ID intern: V3847 Apartamente cu 2 si 3 camere de vanzare in Timisoara, zona Lipovei. FOXFORT Imobiliare va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere, decomandat, situat in Timisoara,...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Lipovei, 3 camere, 75 mp, Etaj 1

District Real Estate va propune spre inchiriere un apartament cu 3 camere, in zona Aradului. Apartamentul se desfasoara pe o suprafata utila de 75 mp. Compartimentarea apartamentului este...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Lipovei, 2 camere, 59 mp, Etaj 3 / 5

Apartamentul este situat la granita dintre Timisoara si Dumbravita. Vecinatati: Prospero si Mega Image Dumbravita: 400 m, 5 minute de mers pe jos Iulius Mall: 2,8 km, 6 minute cu masina...