Noua - Dârste

Descrierea cartierului Noua - Dârste

Noua - Dârste este un cartier situat la ieșirea din Brașov, spre București, în partea de sud-est a orașului. Având în vedere că se găsește la marginea orașului, cartierul nu este unul foarte aglomerat.

Cartierul Noua - Dârste este ideal a fi locuit de persoane care iubesc natura, având în vedere că din această zonă pornesc mai multe trasee montane, iar în apropiere se află și o pădure. În acest cartier se găsește și cel mai frumos lac din Brașov.

Deși este un cartier mărginaș, Noua - Dârste este bine conectat prin mijloacele de transport în comun de celalalte zone ale orașului Brașov. Astfel, prin această zonă trece linia de autobuz 17B, care leagă Gara Brașov de Benzinăria Petrom, precum și linia 810, care pornește din Cap Linie Predeal și are capăt la Roman.

De asemenea, centrul cartierului este traversat de încă trei linii de autobuz. Este vorba de autobuzul 17, care circulă pe ruta Livada Poștei - Noua, autobuzul 21, care pornește din Noua și ajunge la Triaj, și autobuzul 35, care leagă Gara Brașov de Noua.

Între granițele acestui cartier nu există niciun mall, dar ai la îndemână pentru a face cumpărăturile mai multe alternative.

Și anume, în mijlocul cartierului se află o piață unde găsești legume, fructe, și nu numai, de la producători locali. De asemenea, pe Calea București își desfășoară activitatea mai multe magazine mari. Concret, este vorba de magazinul de sport Decathlon, magazinul de jucării și decorațiuni interioare Jumbo, un hypermarket Selgros, precum și unul Metro.

Mai găsești în acest cartier și magazine mai mici, precum un Profi, pe str. Brazilor, sau un Penny, pe str. Prunului.

Cartierul Noua-Dârste stă cel mai bine din Brașov la capitolul recreere. Asta pentru că în această zonă găsești o mulțime de posibilități pentru a petrece timpul liber în natură.

De menționat ar fi zona Lacului Noua, care a devenit cea mai frumoasă zonă de agrement și relaxare din orașul Brașov. Pe acest lac te poți plimba cu barca. De asemenea, traversând un podeț, poți ajunge pe o mică insulă.

Totodată, un alt punct de atracție este reprezentat de grădina zoologică, care se întinde pe o suprafață de zece hectare, fiind înconjurată de pădure. Pentru iubitorii de adrenalină, în zonă se află și Parcul Aventura, în imediata apropiere a Lacului Noua, în pădure. Parcul este prevăzut pentru activități sportive în aer liber, pentru copii și adulți.

În zona Noua-Dârste se află și aqua park-ul din Brașov, care se întinde pe o suprafață de aproape patru hectare.

Cartierul Noua- Dârste nu are o densitate foarte mare a populației, având în vedere că se află la marginea orașului Brașov. În aceste condiții, nu ai o ofertă bogată din punct de vedere educațional.

Concret, pe str. Brazilor se află Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan”, care mai are două corpuri pe str. Prunului. De asemenea, găsești o grădiniță cu program afterschool pe str. Murelor. Totodată, tot pe str. Brazilor se află Creșa Nr. 3, iar lângă Grădinița Nr. 18 „Dumbrava Minunată”.

În cazul în care ai copii de liceu sau chiar de facultate, ești nevoit să te orientezi spre ofertele educaționale din celelalte cartiere din Brașov.

La capitolul servicii medicale, în cartierul Noua-Dârste găsești câteva cabinete și clinici particulare, dar și un spital privat modern. Este vorba de Spitalul Sf. Constantin, situat pe Calea București, care cuprinde 13 secții.

De asemenea, un centru medical de recuperare se află pe str. Gladiolelor, iar în apropiere, pe str. Salcâmului, găsești un alt centru medical privat.

Totodată, o clinică de estetică medicală funcționează pe str. Lacurilor, iar destul de aproape, pe str. Prunului, ai un cabinet de medicină de familie la care te poți înscrie. Mai mult, între granițele acestui cartier găsești un laborator medical, precum și o clinică de stomatologie, ambele pe str. Prunului.

Dacă intenționezi să iei masa în oraș, ai în cartierul Noua-Dârste o mulțime de alternative pentru a avea parte de seri perfecte, și nu numai. Pentru momente relaxante, pe malul Lacului Noua se află un restaurant rustic, pe str. Paltinului, iar în apropiere mai găsești un restaurant elegant, pe str. Murelor.

În cazul în care ți-e poftă de un preparat dulce, poți trece pragul unei cofetării situate pe str. Salcâmului. De asemenea, pentru o masă servită rapid, ai un fast food Spartan, precum și o pizzerie, ambele pe Calea București.

Din punct de vedere bancar, cartierul Noua-Dârste este foarte bine reprezentat. Aici găsești sucursale ale unor bănci precum Banca Transilvania, pe Calea București, și BRD, pe str. Prunului.

De asemenea, între granițele acestui cartier ai mai multe bancomate. Și anume, pe Calea București, în incinta Spitalului Sf. Constantin, se află un bancomat al Băncii Transilvania. Totodată, un bancomat UniCredit Bank, unul Raiffeisen Bank și altul BRD găsești tot pe Calea București, dar în locații diferite. Alte două bancomate, unul BCR și altul BRD se află și pe str. Prunului.

În această zonă, pe str. Vișinului, ai și o sucursală a Casei de Ajutor Reciproc Român.

Având în vedere că zona Noua-Dârste se află la marginea orașului Brașov, astfel că nu este una foarte aglomerată, găsirea unui loc de parcare se realizează cu ușurință.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Noua - Dârste

3 rezultate

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Noua Residence 2, Noua Residence, Transilvania Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Noua - Dârste şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Noua - Dârste

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor.

Indicele imobiliare.ro

1.641 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 5/2022

+19,3%  (266 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Noua - Dârste

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
200 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
325 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț. Astfel, chiria medie practicată pentru aceste apartamente este de:
380 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Noua - Dârste

Vânzare apartament în Braşov

zona Noua, 2 camere, 52 mp, Etaj 2 / 4

Compania STARTIMOB va propune spre achizitie, in sistem de Reprezentare Exclusiva si cu COMISION 0% din partea cumparatorului, un apartament situat in cartierul Noua, pe str. Prunului, cu acces la...

Vânzare apartament în Braşov

zona Noua, 3 camere, 90 mp, Etaj 3 / 4

AS EMPIRE INVEST va propune spre vanzare apartament 3 camere (mobilat-utilat) in zona Noua, decomandat, amplasat la etaj 3/4. Imobilul dispune de urmatoarele imbunatatiri: centrala termica,...

Vânzare apartament în Braşov

zona Noua, 3 camere, 72 mp, Parter / 4

Comision cumparator: 2% din valoarea de tranzactionare. ASCENDENT IMOBILIARE propune spre vanzare un apartament cu 3 camere, decomandat situat intr-o zona linistita in cartierul Noua....

Vânzare apartament în Braşov

zona Noua, 3 camere, 75 mp, Parter / 4

COMISION 0 !!! Athena House va propune spre vanzare un apartament cu 3 camere,structura mare,decomandat,suprafata utila de 75 mp,dispune de vedere pe 2 parti,situat in cartierul Noua. Bloc tip...

Închiriere apartament în Braşov

zona Noua, 2 camere, 55 mp, Etaj 1

Va propun spre inchiriere un apartament de 2 Camere , mobilat si utilat complet, situat in Transilvania Residence din Noua. Apartamentul este la Prima inchiriere iar totul in apartament este Nou....

Închiriere garsoniera în Braşov

zona Noua, o cameră, 40 mp, Etaj 5

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE o garsoniera, complet mobilat si utilat in zona Noua. Imobilul are o suprafata de 40 mp si se afla la etajul 5 al unei locuinte in regim P+10....

Închiriere garsoniera în Braşov

zona Noua, o cameră, 30 mp, Etaj 8 / 9

Compania Keller Williams pin consultantul Comanelea Sergiu, va propune spre inchiriere o garsoniera mobilata si utilata amplasata in zona Noua, str. Visinului, etaj inermediar. Garsoniera dispune...