Domenii

Descrierea cartierului Domenii

Zona Domenii se află în Sectorul 1 al Capitalei. Bazele sale au fost puse în perioada interbelică. Mai mulți dezvoltatori imobiliari și-au arătat interesul pentru aceasta în ultima perioadă. Ea este conectată la unul dintre polii de birouri aflați în curs de creștere în București - Expoziției. O parte semnificativă din această zonă este ocupată de campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Zona Domenii se află în imediata vecinătate a Parcului Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău), unul dintre cele mai mari din Capitală, și a Arcului de Triumf, un simbol al orașului. Poziționarea sa o face una dintre cele mai scumpe zone din Capitală.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Zona este bine conectată cu restul orașului prin diverse mijloace de transport în comun care au traseele pe principalele artere de circulație. Printre acestea amintim autobuzul 300 care leagă Bulevardul Ion Mihalache de Piața Romană și tramvaiul 41 care ajunge în cartierul Ghencea. Cea mai apropiată stație de metrou este Aviatorilor, aceasta aflându-se pe Magistrala 2 care conectează cartierul Berceni de Pipera.

Consultă harta pentru a afla traseele mijloacelor de transport în comun din zonă.

Dacă te muți în zona Domenii, vei avea la doi pași de casă Piața Domenii, unde îți poți face cumpărăturile. Pe Bulevardul Ion Mihalache mai găsești și alte magazine mici, inclusiv Gusturi Românești un magazin parte din rețeaua Mega Image. Poți să ajungi destul de rapid și la Piața Ion Mihalache. Pentru mai multă diversitate vei avea nevoie de mașină. Ajungi însă în câteva minute la Colosseum Retail Park de pe Șoseaua Chitilei sau la Băneasa Shopping City unul dintre cele mai mari mall-uri din oraș.

Aruncă o privire pe hartă și află unde poți să-ți faci cumpărăturile, dacă te muți în zona Domenii.

Dacă te muți în zona Domenii, vei avea la doi pași de casă Parcul Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău) unde vei putea să faci plimbări lungi cu bicicleta sau pe jos. Vei putea vizita, totodată, Muzeul Satului și vei avea în apropiere Complexul Sportiv Iolanda Bălaș Soter care cuprinde un stadion de atletism. Nici Centrul Expozițional Romexpo, unde sunt organizate periodic diferite concerte, expoziții și târguri, nu se va afla departe de noua ta locuință.

Cele mai apropiate mall-uri sunt Promenada Mall și Băneasa Shopping City. În zona Piața Victoriei, care nu se află la mare distanță, ai la dispoziție și câteva muzee unde poți face o vizită educativă alături de copilul tău în weekend.

Vezi, mai jos, ce alte opțiuni de recreere există în zona Domenii și în vecinătatea acesteia.

O mare parte din suprafața zonei Domenii este ocupată de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și de campusul acesteia. Tot aici este localizată și Universitatea Privată Româno-Americană.

Găsești pe hartă și alte unități de învățământ aflate în zona Domenii și în vecinătatea acesteia.

În zona Domenii se află două mari spitale de stat, mai exact Spitalul Universitar de Urgență Elias și Spitalul Clinic CF 2. Găsești pe hartă localizarea clinicilor private din zonă și din împrejurimi.

Găsești câteva restaurante, cafenele și cofetării pe Bulevardul Ion Mihalache. În apropiere, în zona Piața Presei ai un lounge situat la etajul 18 al unui turn City Gate care îți oferă priveliști deosebit de frumoase asupra Parcului Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău) și nu numai.

Alte terase și restaurante găsești în jurul parcului, în special în Piața Charles de Gaulle. Ajungi destul de repede și pe Calea Victoriei, un loc perfect pentru promenadă și pentru a savura o cafea.

Dacă ai poftă de fast food, atunci poți să mergi cu mașina până la mall-ul Băneasa Shopping City. Food court-ul cuprinde numeroase opțiuni din care poți alege, de la restaurante precum KFC, McDonald’s sau Taco Bell și până la bucătărie grecească sau libaneză.

Consultă harta și vezi unde poți să mănânci în oraș în apropierea viitoarei tale case.

Găsești mai multe sucursale bancare și bancomate pe Bulevardul Ion Mihalache. Consultă harta pentru mai multe detalii.

În zona Domenii se află unele dintre cele mai circulate bulevarde din București, respectiv Expoziției, Ion Mihalache și Mareșal Alexandru Averescu. Traficul este destul de îngreunat, în special la orele de vârf, iar găsirea locurilor de parcare se poate dovedi a fi o provocare pentru șoferi. Dacă te muți aici, îți recomandăm să verifici dacă poți închiria un astfel de spațiu de la Serviciul Parcaje al ADP.

Consultă harta pentru a afla unde sunt poziționate principalele parcări.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Domenii

1 rezultat

În zona Domenii găsești predominant case. Bazele acestei zone au fost puse în perioada interbelică așa că dacă ești interesat de un imobil vechi este indicat să verifici dacă acesta se află pe lista clădirilor din oraș cu risc seismic. Vrei să cumperi, mai degrabă, un apartament? Chiar dacă este o zonă în care au fost construite mai mult case, există și unele excepții.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Luxuria Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Domenii şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Domenii

Apartamentele din acest cartier sunt printre cele mai scumpe din București. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.593 €/mp

01.10.23 - 31.10.23

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 9/2023

+0,6%  (10 €/mp) faţă de luna 10/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Domenii

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
280 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale sunt printre cele mai scumpe din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
500 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt și ele printre cele mai scumpe din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
750 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi