Iancului

Descrierea cartierului Iancului

Zona Iancului dispune de o poziționare semicentrală și face parte din Sectorul 2 al Capitalei.

Aceasta este bine conectată cu centrul orașului prin mijloace de transport în comun și cuprinde, în mare parte, blocuri vechi cu regim de înălțime mare, unele dintre ele trecând în ultimii ani prin procesul de reabilitare termică.

În Piața Iancului, principalul reper al zonei aflat la intersecția dintre Șoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Pache Protopopescu și Șoseaua Iancului, se lucra la construcția unor astfel de imobile inclusiv în anii 80. Zona Iancului înglobează, de asemenea, câteva străzi de case, spre periferia sa.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te vei muta în apropierea Pieței Iancului, vei putea să călătorești rapid spre alte cartiere ale orașului luând metroul de la stația cu același nume. Aceasta se află pe Magistrala M1 Dristor - Pantelimon. Tot de la stația Piața Iancului vei putea lua pe viitor metroul pe traseul Magistralei M5 care va traversa centrul Bucureștiului și va oferi o legătură facilă cu zona Drumul Taberei.

Cu autobuzul 311 vei putea să ajungi la Piața Rosetti, la doi pași de kilometrul 0 al Capitalei, iar luând tramvaiul 46 te vei putea deplasa până la Gara de Nord sau până în zona Republica.

Consultă harta pentru a afla ce stații găsești în apropierea viitoarei tale locuințe.

Cea mai apropiată piață de la care îți vei putea face cumpărăturile dacă te vei muta în zona Iancului va fi Piața Obor. În vecinătatea sa vei găsi un Kaufland, mall-ul Veranda care cuprinde și un hipermarket Carrefour și magazinul Bucur Obor. Ajungi destul de rapid și la Mega Mall. Ai la dispoziție aici un hipermarket Carrefour și un magazin Kaufland.

Consultă harta și află unde găsești și alte magazine în apropierea viitoarei tale case.

În zona Iancului nu există spații verzi de mari dimensiuni, dar găsești câteva locuri de joacă pentru copii. Cele mai apropiate parcuri se află în vecinătatea Pieței Obor. Cu toate acestea, dacă iei troleibuzul de la intersecția dintre Șoseaua Mihai Bravu cu Bulevardul Ferdinand vei ajunge în câteva minute la în fața Parcului Cișmigiu.

Poziționarea semicentrală a zonei te va ajuta, totodată, să ajungi rapid la terasele, cluburile și restaurantele din Centrul Vechi, polul distracției din Capitală. Pentru o zi petrecută la mall, vei avea de ales între centrele comerciale Veranda Mall și Mega Mall. Ajungi la ambele cu mijloacele de transport în comun disponibile în zonă.

Aruncă o privire pe hartă și află ce opțiuni de petrecere a timpului liber ai dacă te muți în această parte a orașului.

La intersecția Șoselei Mihai Bravu cu Bulevardul Ferdinand I se află Colegiul Național “Iulia Hașdeu”, unul dintre cele mai prestigioase din București. Chiar lângă acesta este amplasat Liceul Teoretic “Ady Endre” cu predare în limba maghiară. În apropiere de Piața Iancului se află Școala Gimnazială nr. 56 și Școala Gimnazială nr. 85.

Găsești pe hartă grădinițele, școlile și liceele din zona Iancului și din imediata sa vecinătate.

Cea mai apropiată unitate medicală pe care o vei avea la dispoziție, dacă te vei muta în zona Iancului, va fi clinica privată Hiperdia București Ritmului. O altă opțiune poate fi Policlinica Iancului. Vei putea apela, totodată, la Spitalul de Urgență Profesor Doctor “Dimitrie Gerota” aflat la mică distanță de intersecția Șoselei Mihai Bravu cu Bulevardul Ferdinand I.

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private din apropiere.

Chiar în Piața Iancului găsești restaurantul Intermacedonia, iar la doi pași, mergând spre Colegiul Național Iulia Hașdeu, ai un KFC Drive Thru de unde poți să-ți comanzi mâncare. Poți lua masa și la Veranda Mall, unde găsești pizzerii, fast food-uri, un restaurant cu specific japonez și câteva cafenele. Un food court cu o ofertă mult mai extinsă găsești în Mega Mall. Ajungi repede cu mașina.

Consultă harta și află ce alte opțiuni ai în apropiere, dacă te muți în zona Iancului.

În zona Piața Iancului găsești o sucursală Raiffeisen Bank și o sucursală Banca Românească. În zona Pasajului Bucur Obor ai alte două bănci - CEC Bank și Banca Transilvania.

Câteva bancomate găsești și în zona magazinului Bucur Obor. Consultă harta pentru mai multe detalii.

Dacă preferi să mergi cu mașina prin București, trebuie să știi că intersecția de la Piața Iancului este, în general, foarte aglomerată, mai ales la orele de vârf. Nu uita, totodată, să verifici dacă îți poți închiria un loc de parcare. În acest sens, trebuie să te adresezi reprezentanților Biroului Parcări din cadrul ADP Sector 2.

Consultă harta pentru a afla poziționarea principalelor parcări.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Iancului

142 rezultate

În zona Iancului găsești, în principal, blocuri vechi, dar și unele case.

Ești interesat de o locuință nouă? În această parte a orașului nu găsești ansambluri rezidențiale de anvergură, cel mult mici proiecte boutique în apropiere. Consultă harta și vezi ce opțiuni există în împrejurimi.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Lake District, Luxuria Residence, ONE Herastrau Vista, Greenfield Baneasa Residence, One High District, Roka Doamna Ghica, Estoria City, Northview Residence Baneasa, Akcent City, Dimri Residence, Mobexpert Homes Pipera, First Estates Pipera, HILS Splai, Plaza Residence, ELA Cotroceni, MTM Luxury Villas, NorthLight Residence, RESIDENCE CITY - MARULUI, Primes, Rodin Residence Piersicului, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Iancului şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Iancului

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.593 €/mp

01.10.23 - 31.10.23

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 9/2023

+0,6%  (10 €/mp) faţă de luna 10/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Iancului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
250 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
400 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi