Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii

Descrierea cartierului Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii

Zona Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii este localizată în vestul orașului, face parte din cartierul Militari și se află în Sectorul 6 al Capitalei. Aici vei găsi în principal apartamente în blocuri construite după anii ‘60, când acestea au luat locul caselor care formau în trecut cartierul. Case mai există însă și astăzi, cele mai multe dintre ele aflându-se la nord de Bulevardul Uverturii spre Lacul Morii.

Apropierea de Universitatea Politehnică din București, de Campusul Leu și de complexurile Regie și Grozăvești fac din această zonă ideală pentru studenții aflați în căutarea unor locuințe de închiriat la prețuri destul de accesibile.

Zona este căutată și de angajații care lucrează pentru companiile cu sedii în polul de business Orhideea - Grozăvești - Tudor Vladimirescu. Aflat în plină expansiune, acesta a stimulat dezvoltarea mai multor proiecte rezidențiale în vecinătatea sa. Principala arteră de circulație care traversează zona de la est la vest este Bulevardul Iuliu Maniu. Acesta asigură și ieșirea din oraș către Autostrada A1.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Zona Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii este bine conectată cu centrul orașului și nu numai, prin intermediul mai multor mijloace de transport în comun. Dacă te vei muta aici, autobuzul 178 te va ajuta să ajungi până la Sala Palatului. Autobuzul 236 parcurge Bulevardul Iuliu Maniu și are stație în zona Eroilor, la Spitalul Universitar de Urgență București.

Tramvaiul 41 va fi de ajutor atunci când ai treabă în zona Piața Presei sau în Ghencea. Pentru a evita aglomerația din trafic poți călători cu metroul. Vei avea la dispoziție stațiile Gorjului și Lujerului de pe Magistrala 3 care face legătura cu zona de sud-est a orașului și oferă o conexiune cu Magistrala 2 la Piața Unirii. Astfel poți ajunge rapid atât în nordul, cât și cu sudul Capitalei.

Verifică pe hartă poziționarea stațiilor mijloacelor de transport în comun.

Dacă te vei muta în această zonă, vei putea să îți faci cumpărăturile pe Bulevardul Iuliu Maniu, în apropiere de stația de metrou Lujerului. Aici se află Piața Veteranilor și un hipermarket Cora. Tot pe Bulevardul Iuliu Maniu, la ieșirea din oraș, vei găsi și centrul comercial Militari Shopping.

Pe Strada Apusului se află un complex comercial mai mic, iar mergând pe Șoseaua Virtuții vei ajunge în Crângași, unde îți poți face cumpărăturile de la magazinele aflate în apropierea stației de metrou.

Mall-urile Plaza România și AFI Palace Cotroceni vor fi și ele la doi pași de viitoarea ta locuință. Găsești pe hartă poziționarea piețelor și a centrelor comerciale unde îți poți face cumpărăturile.

Cele mai apropiate parcuri în care te vei putea plimba atunci când te vei muta în această zonă vor fi Parcul Iuliu Maniu-Fabricii, Parcul Politehnicii, Parcul Grozăvești și Parcul Drumul Taberei (fostul Moghioroș). Vei putea să ajungi destul de rapid și la Grădina Botanică.

Spații de joacă pentru copii sunt disponibile în mall-urile Plaza România și AFI Palace Cotroceni aflate în apropiere. Tot aici poți merge și la film.Pe Bulevardul Uverturii găsești Teatrul Masca, iar în Regie ai mai multe terase și restaurante la dispoziție, în mod normal frecventate de studenți.

Consultă harta pentru a vedea ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber vei avea atunci când te vei muta în această parte a orașului.

În zonă și în vecinătatea acesteia găsești numeroase unități de învățământ, precum Școala Gimnazială nr.198 de pe Strada Apusului, Școala Gimnazială “Regele Mihai I” de pe Strada Dezrobirii, Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu” din apropierea Pieței Veteranilor și Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” aflat vis-a-vis de Parcul Iuliu Maniu-Fabricii.

Facultatea de Arhivistică este situată la doi pași de stația de metrou Gorjului, iar în apropiere se află și sediul Universității Politehnice din București și Campusul Studențesc Leu. Vezi aici care sunt cele mai apropiate unități de învățământ din zona în care îți cauți locuința.

În această zonă numărul unităților sanitare este destul de restrâns, iar printre acestea se numără Policlinica Apusului, Policlinica Dreptății, Centrul Medical Humanitas și Spitalul Wellborn Militari.

Poți să ajungi destul de rapid și la Spitalul Universitar de Urgență București sau la Spitalul Clinic “Prof. Dr. Theodor Burghele”. Verifică harta și află ce alte unități medicale se găsesc în împrejurimi.

În zonă găsești mai multe localuri care ar putea fi pe placul tău. Mall-urile Plaza România și AFI Cotroceni îți oferă, totodată, o diversitate foarte mare. Dacă te grăbești și ai poftă de fast food, atunci găsești spre ieșirea din București, pe Bulevardul Iuliu Maniu, restaurante McDonald’s, Subway și KFC.

În plus, chiar și cu mijloacele de transport în comun poți să ajungi destul de repede în centrul orașului unde ai multe restaurante, terase și cafenele din care poți alege. Verifică harta și vezi unde sunt localizate localurile din zona Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii.

Mai multe sucursale bancare și ATM-uri pot fi găsite de-a lungul Bulevardului Iuliu Maniu sau în mall-urile din apropiere, Plaza România și AFI Palace Cotroceni. Verifică harta pentru detalii.

Trebuie să știi că principala arteră de circulație care traversează zona este Bulevardul Iuliu Maniu. Traficul fiind intens aici, șoferii pot avea unele dificultăți în găsirea unui loc de parcare. Pentru a scăpa de probleme îți recomandăm să nu pierzi din vedere posibilitatea închirierii unui loc de parcare de la Serviciul Parcaje din cadrul ADP Sector 6.

Verifică harta și vezi unde se află principalele parcări din acest cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii

13 rezultate

În această parte a Sectorului 6 vei găsi, în principal, apartamente la prețuri destul de accesibile situate în blocuri construite după anii ‘60, când astfel de construcții au luat locul caselor care formau în trecut cartierul.

Case mai există și astăzi, cele mai multe dintre ele aflându-se la nord de Bulevardul Uverturii spre Lacul Morii.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Weiner 12, Eurocasa Residence, Pollux Residence, Maniu 141, Transparent Residence 3, Envogue Residence Iuliu Maniu, Ajustorului Park Residence, Avangarde City, Plaza Residence, Panorama City, Rezervelor 60 View Residence, Envogue Residence, New World Militari. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.700 €/mp

01.03.24 - 31.03.24

+2,2%  (37 €/mp) faţă de luna 2/2024

+8,8%  (138 €/mp) faţă de luna 3/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
250 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
320 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
380 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi