Pajura

Descrierea cartierului Pajura

Zona Pajura se află pe raza Sectorului 1 al Capitalei și cuprinde în mod predominant blocuri care dispun de spații verzi destul de generoase. Unul dintre principalele sale avantaje îl reprezintă apropierea de câteva dintre cele mai râvnite zone din nordul Capitalei, precum Băneasa, Domenii sau Herăstrău.

Un alt atu îl reprezintă și proximitatea față de polul de business Expoziției - Piața Presei, aflat la circa 1 km depărtare. Accesul rutier dintre ele două zone se realizează prin intermediul Bulevardului Poligrafiei și al Podului Constanța.

Ieșirea din oraș spre localitățile Chitila și Mogoșoaia se poate face, de asemenea, destul de rapid. De menționat este și faptul că în zona Pajura sunt amplasate câteva spații industriale.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Troleibuzele 65 și 86 îți vor sta la dispoziție, dacă te muți în această zonă. Ambele au capătul pe Strada Pajurei. Primul dintre acestea parcurge Calea Griviței și ajunge până în zona Pieței Buzești. Cu cel de-al doilea poți să mergi la Piața Romană.

Cea mai apropiată stație de metrou la care vei avea acces va fi Jiului, de pe Bulevardul Bucureștii Noi. Pajura se va afla pe viitor pe traseul magistrale M6. Aceasta va oferi o conexiune directă cu Băneasa și cu Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni.

Există și o serie de autobuze care circulă în zonă. Consultă harta și află unde sunt amplasate stațiile lor.

Dacă te muți în această zonă, vei avea în apropierea casei atât Piața Pajura, cât și un magazin Kaufland și un Penny. Pe străduțe găsești mai multe magazine Profi și Mega Image. Complexul Comercial Flora de pe Bulevardul Poligrafiei ar putea să-ți fie, de asemenea, de ajutor.

Vei ajunge, totodată, ușor la Centrul Comercial Colosseum Retail Park, dar și la magazinele de pe Șoseaua București - Ploiești (Metro, Carrefour, Ikea, Dedeman, Băneasa Shopping City, Decathlon, Mega Image).

Consultă harta și vezi unde vei găsi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Vrei să te muți în zona Pajura și te gândești deja la activitățile pe care le-ar putea face copilul tău în timpul liber? Dacă este pasionat de sport, atunci vei avea în apropierea casei Centrul de Performanță Rapid București.

O vizită la Orășelul Cunoașterii, primul muzeu interactiv pentru copii din România, unde aceștia învață noțiuni din domeniul științei prin joc, poate fi o altă opțiune. Vrei să mergi la film? Nimic mai simplu. Ajungi rapid cu mașina din zona Pajura până la mall-ul Băneasa Shopping City.

Apropierea de Parcul Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău) și de Complexul Expozițional Romexpo oferă numeroase alte alternative de petrecere a timpului liber, de la plimbări pe bicicletă sau cu vaporașul la participarea la târguri, expoziții și concerte.

Din zona Pajura vei ajunge destul de rapid cu mașina și în localitatea Mogoșoaia unde poți să îți petreci ziua pe domeniul palatului.

Consultă harta pentru a vedea ce alte puncte de interes găsești în apropierea viitoarei tale locuințe.

Printre unitățile învățământ din zona Pajura se numără Școala Gimnazială nr. 178, care dispune de sală de sport și de un teren sintetic de fotbal pentru elevi, Liceul de Artă “Dimitrie Paciurea” și Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu”.

Nu departe vei găsi și una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Capitală, respectiv Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară. Vezi pe hartă ce grădinițe, școli și licee se află în zona Pajura și în vecinătatea acesteia.

Dacă vei locui aici, vei avea la doi pași de casă Policlinica Pajura. Găsești cel mai apropiat spital pe Bulevardul Expoziției din zona vecină. Este vorba despre Spitalul Clinic CF 2.

Consultă harta pentru poziționarea clinicilor private.

Câteva localuri pot fi găsite pe Strada Jiului sau pe Strada Pajurei. Cu metroul, poți să ajungi în doar câteva minute în centrul orașului, la Piața Victoriei. De aici, o poți lua la pas pe Calea Victoriei și îți poți savura cafeaua sau gustarea într-unul dintre numeroasele restaurante deschise în zonă. Destul de rapid ajungi, tot cu metroul, și în Centrul Vechi.

Cu mașina ajungi imediat în zona Parcului Regele Mihai I (fostul Herăstrău), unde ai, de asemenea, numeroase opțiuni din care poți alege pentru a lua masa în oraș. Pentru shopping, relaxare și o cafea la terasă îți recomandăm centrul comercial Băneasa Shopping City din nordul orașului.

Verifică harta și vezi care sunt restaurantele aflate în zona Pajura și în împrejurimile sale.

Găsești numeroase sucursale bancare și ATM-uri de-a lungul Bulevardului Bucureștii Noi. Aruncă o privire pe hartă și află care sunt cele mai apropiate.

Dacă te vei muta în zona Pajura, vei ajunge foarte rapid cu mașina în polul de business Expoziției - Piața Presei, parcurgând Bulevardul Poligrafiei. La orele de vârf, trebuie să te aștepți însă ca traficul să fie îngreunat.

La marginea cartierului, pe Calea Griviței, se află și Podul Constanța. Și aici poți să te lovești de aglomerație. Îți recomandăm, totodată, să apelezi la Serviciul Parcaje al ADP Sector 1 pentru a vedea care este situația locurilor de parcare din apropierea viitoarei tale locuințe și dacă există posibilitatea închirierii unui astfel de spațiu pentru mașina ta.

Consultă harta și vezi unde sunt poziționate principalele parcări din cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Pajura

125 rezultate

Pajura cuprinde, în principal, blocuri de locuințe de diferite înălțimi, fapt care o diferențiază de zone vecine, precum Bucureștii Noi și Dămăroaia, unde vei găsi în mare parte case și vile. Construcția primelor blocuri a început aici în 1959, pe Strada Pajurei, principala arteră de circulație care străbate zona.

Vrei un apartament nou? Dezvoltatorii lucrează la diverse proiecte în special în apropierea stațiilor de metrou situate pe Bulevardul Bucureștii Noi.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Lake District, Luxuria Residence, Sagex Green Lake Residence, ONE Herastrau Vista, One High District, First Estates Villas, Greenfield Baneasa Residence, Zotic Residence, Victoria Homes, Northview Residence Baneasa, Estoria City, Global Residence Monolitului, Crystal North, Vile Cosmopolis, Odei Towers, Roka Doamna Ghica, Ivory Residence, Grand AV 133, BONTON Luxury Villas, Novum Politehnica, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Pajura şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Pajura

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.700 €/mp

01.03.24 - 31.03.24

+2,2%  (37 €/mp) faţă de luna 2/2024

+8,8%  (138 €/mp) faţă de luna 3/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Pajura

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
250 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
550 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi