Prelungirea Ghencea

Descrierea cartierului Prelungirea Ghencea

Zona Prelungirea Ghencea se află în sud-vestul Capitalei, pe raza Sectoarelor 5 și 6, iar numele său provine de la principala arteră de circulație care o traversează. Limita sa ajunge până în imediata apropiere a Centurii Bucureștiului.

Dezvoltatorii și-au arătat interesul față de această zonă în ultimii ani și au construit aici numeroase proiecte imobiliare. Cu toate acestea, în Prelungirea Ghencea găsim în continuare unele străzi neasfaltate sau care nu dispun de toate utilitățile și de iluminat public.

Există mai multe inițiative de dezvoltare a infrastructurii rutiere în zonă, cea mai importantă dintre acestea fiind construirea Pasajului Domnești care va avea ca scop fluidizarea traficului în prezent extrem de aglomerat de la ieșirea din oraș pe centura Capitalei, pe ruta Prelungirea Ghencea - Domnești. De menționat este și faptul că în această zonă numărul mijloacelor de transport în comun este limitat, la fel și cel al magazinelor mari. Cel mai apropiat par îl găsești în Drumul Taberei.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te vei muta în această zonă a Capitalei, nu vei avea acces direct la nicio stație de metrou. Cele mai apropiate se află pe magistrala 5 inaugurată recent în Drumul Taberei. În schimb, vei putea să călătorești cu autobuzul, iar 222 de va ajuta să ajungi în vecinătatea unei stații de metrou.

Linia 122 îți va fi, cel mai probabil, și ea de mare ajutor. Ruta sa pornește din complexul Cartierul Latin, parcurge Bulevardul Prelungirea Ghencea, ajunge în zona Eroilor și are capătul în Piața Universității. Pentru a te deplasa mai ușor prin zonă ai putea să apelezi, totodată, la linia de autobuz 185.

Consultă harta și vezi unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun din zona Prelungirea Ghencea.

Dacă te hotărăști să te muți în zona Prelungirea Ghencea, vei avea câteva magazine la dispoziție de unde îți vei putea face cumpărăturile. Probabil cel mai cunoscut în rândul locuitorilor de aici este supermarketul Mega Image aflat la intersecția dintre Prelungirea Ghencea și Strada Valea Oltului. În apropiere găsești și un Profi. Pe șoseaua Prelungirea Ghencea mai găsești câteva magazine, printre care un Lidl. În zona cartierului Latin ai la dispoziție un Mega Image, un magazin Penny și un Profi.

Vei găsi mai multe magazine alimentare mari pe Strada Valea Oltului, spre zona cartierului Brâncuși. Cel mai apropiat mall pe care îl vei avea la dispoziție va fi Plaza România. La doi pași de acesta se află și mall-ul AFI Cotroceni. Cu mașina poți să ajungi destul de ușor la cumpărături la complexul comercial Vulcan Value Center sau la Liberty Mall. Dacă ești în căutare de mobilier pentru nou ta locuință, atunci e bine să știi că pe Bulevardul Ghencea găsești numeroase magazine dedicate.

Consultă harta pentru a găsi cele mai apropiate magazine de viitoarea ta locuință.

Stadionul Steaua București este un punct important al zonei Ghencea. Acesta a trecut printr-un proces de modernizare și dispune de o arenă nouă cu o capacitate de peste 30.000 de locuri. În imediata sa vecinătate se află Bazinul de Înot Steaua București, unde tu sau copilul tău puteți participa la cursuri de inițiere, dar și de perfecționare.

Ideal pentru micuțul tău ar putea fi și terenul de joacă acoperit pe care îl găsești pe șoseaua Prelungirea Ghencea, lângă Drumul Valea Ursului. Îți place să joci tenis sau fotbal alături de prietenii tăi? Atunci o bună opțiune de întâlnire poate fi complexul sportiv aflat pe Strada Bascov care pune la dispoziție contra cost astfel de terenuri, dar și o sală de fitness.

În zonă nu vei avea niciun parc de mari dimensiuni. Cu toate acestea, în apropiere casei tale se va afla Parcul Drumul Taberei (fostul Moghioroș) care a fost modernizat recent și cuprinde și un lac de agrement. Pentru a ajunge la cel mai apropiat mall, Plaza România, va trebui să mergi, cel mai probabil, cu mașina.

Găsești pe hartă mai multe puncte de interes în vecinătatea zonei Prelungirea Ghencea.

În această zonă găsim câteva unități de învățământ. Printre acestea amintim Școala Gimnazială nr. 144 și Școala Gimnazială nr. 279, ambele aflate pe șoseaua Prelungirea Ghencea. În plus, aici vei avea la dispoziție și Școala Gimnazială ProIngenio și câteva grădinițe private. Unele dintre cele mai apropiate licee de zona Prelugirea Ghencea sunt Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu” și Colegiul Național “Elena Cuza”.

Vezi aici ce alte unități de învățământ găsești în zona în care îți cauți o nouă locuință.

Principala clinică la care vei putea apela la nevoie în cazul în care hotărăști să te muți în această zonă din sud - vestul Bucureștiului este Ghencea Medical Center, care acoperă peste 25 de specialități. De menționat este și faptul că în această zonă nu există niciun spital de stat de mari dimensiuni. Există însă mai multe clinici private la care poți apela în cartierul vecin, Drumul Taberei.

Găsești pe harta de mai jos localizarea unităților medicale din împrejurimi.

Găsești câteva restaurante și pizzerii pe de-a lungul principalei artere de circulație din cartier, șoseaua Prelungirea Ghencea. Altele pe strada Valea Oltului din apropiere. Pentru mai multă diversitate poți să mergi cu mașina la mall-urile Plaza România și AFI Cotroceni care dispun de food court-uri destul de variate.

Aruncă o privire pe hartă și vezi care sunt cele mai apropiate restaurante, terase și cafenele de viitoarea ta casă.

Câteva bancomate pot fi găsite pe șoseaua Prelungirea Ghencea și pe Bulevardul Ghencea. Consultă harta pentru detalii.

Dacă mergi des cu mașina, e bine să știi că pe principala arteră de circulație din cartier, șoseaua Prelungirea Ghencea, traficul este destul de îngreunat, mai ales în zona de la ieșirea din București spre șoseaua de centură. Aici au fost demarate și lucrările de construcție pentru pasajul suprateran Prelungirea Ghencea-Domnești.

Pentru că numărul locurilor de parcare din zona Prelungirea Ghencea este destul de limitat, îți recomandăm să te interesezi la Serviciul Parcaje Scop Reședință din cadrul ADP Sector 5 sau la Serviciul Parcaje al ADP Sector 6 dacă poți închiria un astfel de spațiu în apropierea viitoarei tale locuințe. Dacă te gândești să te muți într-un ansamblu rezidențial nou, discută cu dezvoltatorul și vezi cât te-ar costa și un loc de parcare.

Vezi pe hartă unde sunt poziționate cele mai mari parcări din cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Prelungirea Ghencea

2 rezultate

Zona s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani pe segmentul rezidențial, ansambluri noi fiind construite până aproape de ieșirea din oraș pe Centura Bucureștiului. Există însă în continuare terenuri neexploatate în această parte a Capitalei. De terenurile neexploatate din zonă au profitat nu doar dezvoltatorii imobiliari, ci și bucureștenii care au ales să-și construiască aici case.

Cu cât înaintăm spre centrul orașului, spre capătul Bulevardului Prelungirea Ghencea și apoi în continuare pe Bulevardul Ghencea, găsim blocuri vechi, unele dintre acestea fiind construite în anii ‘50.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Dimri Residence, Encore Apartments. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Prelungirea Ghencea şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Prelungirea Ghencea

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.508 €/mp

01.08.23 - 31.08.23

+0,5%  (8 €/mp) faţă de luna 7/2023

-1,6%  (-24 €/mp) faţă de luna 8/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Prelungirea Ghencea

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
229 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
295 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
399 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi