Lascăr Catargiu

Descrierea cartierului Lascăr Catargiu

Cartierul Lascăr Catargiu are cea mai întinsă suprafață din toate zonele din Craiova și se preconizează o expansiune continuă și în viitorul apropiat. Zona își trage numele după fostul prim-ministru al României, Lascăr Catargiu, care a ocupat această funcție de patru ori. Majoritatea locuințelor de aici se încadrează în categoria caselor și vilelor.

Printre autobuzele care tranzitează acest cartier se numără linia 20 și 29B. Stațiile de autobuz care se află în apropierea acestui cartier poartă numele de ,,Aprozar” și ,,Stadion”. Cea mai apropiată stație de tramvai se află la 35 minute de mers pe jos și poartă numele de ,,Spitalul Nr. 2”.

În Lascăr Catargiu nu există unități comerciale de mari dimensiuni, cum ar fi un mall sau un hipermarket. Cu toate acestea, pentru nevoile de zi cu zi, craiovenii care locuiesc aici au la dispoziție un Carrefour Market și Mini Market, amplasate în apropiere de Bulevardul 1 Mai.

Consultă harta pentru a afla care va fi cel mai apropiat magazin de viitoarea ta locuință.

Dată fiind localizarea sa periferică, cartierul Catargiu nu oferă prea multe facilități de recreere. Cu toate acestea, cea mai apropiată zonă verde este Parcul “Nicolae Romanescu”, din cartierul Romanești.

Consultă harta și află unde sunt localizate locurile de recreere în zona de care ești interesat.

Dacă vei decide să te muți aici, probabil că vei fi nevoit să te bazezi pe oportunitățile de educație oferite de alte cartiere. Dintre unitățile de învățământ care se găsesc în cartier, de menționat ar fi Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu”(de pe Strada Bărăganului, nr. 45).

Găsești, mai jos, și alte unități de învățământ situate în zonă și în vecinătate:

La capitolul servicii medicale, de precizat este că cei care locuiesc în Lascăr Catargiu nu au la dispoziție, strict între granițele cartierului, niciun spital de stat. Deși aceștia pot găsi aici câteva cabinete medicale particulare cu diferite specializări (precum Clinica Medicală ,,Catargiu” și Centrul Medical ,,Phoenix”), pentru investigațiile mai detaliate vor fi nevoiți, totuși, să se orienteze spre alte zone ale orașului, direct învecinate sau nu (cum ar fi Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova).

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private din împrejurimi.

La capitolul gastronomie, cartierul Lascăr Catargiu nu s-a dezvoltat foarte mult pe acest segment. Cele mai apropriate restaurante sunt cele din cartierul învecinat, 1 Mai.

Poți consulta harta pentru a descoperi restaurantele din Craiova aflate în alte cartiere.

Cartierul nu este foarte bine reprezentat din punct de vedere bancar. Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cartierul învecinat, 1 Mai.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Alături de mașina personală, bicicleta poate fi, totodată, un bun mijloc de locomoție. Pentru șoferi, găsirea unui loc de parcare, fie el și permanent, nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Lascăr Catargiu

0 rezultate | Resetează filtrele

Proprietățile rezidențiale scoase spre vânzare în această zonă sunt prezente într-un număr redus, majoritatea covârșitoare a acestora fiind case sau vile.

Preţurile apartamentelor din cartierul Lascăr Catargiu

Prețurile proprietăților din acest cartier sunt sub media de preț a orașului.

Chiriile apartamentelor din cartierul Lascăr Catargiu

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Nu există proprietățile rezidențiale scoase spre închiriere în această zonă.
0 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Străzi din Craiova


Listă Străzi