Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 Septembrie 2011

Care sunt cele mai căutate cartiere din Bucureşti şi cât costă să locuieşti acolo

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 02 Septembrie 2011

Pentru majoritatea locuitorilor Capitalei, criteriul numărul unu în selectarea unui cartier în care să se mute este, în mod previzibil, preţul.

Când vine vorba de alegerea unei zone în care să locuiască, bucureştenii au cam aceleaşi preferinţe – indiferent că se află în căutarea unui apartament de cumpărat sau de închiriat. Majoritatea se orientează spre cartierele semicentrale, unde preţurile sunt pe măsura posibilităţilor financiare actuale şi unde pot beneficia de un bun acces la mijloacele de transport în comun. Totuşi, dacă găsesc oferte rezonabile, bucureştenii nu ezită să se mute şi mai aproape de centrul oraşului.

www.imobiliare.ro îţi prezintă mai jos un clasament al celor mai căutate cartiere din Bucureşti, atât pe segmentul închirierilor, cât şi pe vânzări. Topul include şi o enumerare a celor mai mici preţuri cerute în zonele respective, potrivit datelor listate pe portal (analiza ia în considerare doar apartamente confort 1).

Închirieri: preţuri de la 200 de euro pentru garsoniere
1. Tineretului. Situat aproape de punctul zero al Capitalei, acest cartier oferă avantajul unor preţuri mai reduse comparativ cu zonele „exclusiviste” ale oraşului. Preţurile garsonierelor pornesc de la 250 de euro, cele ale apartamentelor cu două camere de la 300 de euro, în vreme ce, pentru locuinţele cu trei camere, o chirie minimă ar fi de 350 de euro pe lună.

2. Militari. Poziţionarea în zona semicentrală a Capitalei face ca preţurile cerute în acest cartier să fie cu circa 50 de euro mai mici decât în Tineretului. O garsonieră poate fi închiriată cu minimum 230 de euro, un apartament cu două camere ajunge la 250 de euro, iar, pentru o locuinţă cu trei camere, cel mai mic preţ cerut este de circa 300 de euro pe lună.

3. Dristor. Aici, chiria pentru o garsonieră începe de la 200 de euro, pentru un apartament cu două camere porneşte de la 280-300 de euro, în vreme ce preţul minim cerut pentru o locuinţă cu trei camere este de 340-350 de euro.

4. Drumul Taberei. Faptul că acest cartier nu dispune de acces la metrou face ca aici să se găsească şi cele mai mici chirii. Preţul cerut pentru o garsonieră începe de la 200 de euro, în vreme ce, pentru apartamentele cu două şi trei camere, acesta porneşte de la 250 de euro, şi, respectiv, 275-300 de euro pe lună.

Vânzări: apartamente cu două camere la 40.000-50.000 de euro
1. Drumul Taberei. În cel mai căutat cartier de către potenţialii cumpărători de locuinţe, o garsonieră poate fi achiziţionată cu preţuri de la 29.500 de euro, un apartament cu două camere costă cel puţin 41.000 de euro, iar unul cu trei camere porneşte de la 50.000 de euro.

2. Titan. Accesul la metrou şi apropierea de parc fac preţurile din acest cartier să fie uşor mai ridicate decât în Drumul Taberei. Astfel, preţul minim cerut pentru o garsonieră este 27.900 de euro, în vreme ce, pentru un apartament cu două camere, acesta se ridică la 43.000 de euro, iar pentru o locuinţă cu trei camere ajunge la 52.000 de euro.

3. Militari. Aici, o garsonieră poate fi cumpărată cu 29.000 de euro, un apartament cu două camere ajunge la 46.500 de euro, iar unul cu trei camere costă minimum 52.000 de euro.

4. Tineretului. Poziţionarea acestui cartier în zona centrală face ca aici să se găsească şi cele mai mari preţuri de vânzare. Astfel, o garsonieră costă minimum 33.000 de euro, un apartament cu două camere porneşte de la 50.000 de euro, iar unul cu trei camere de la 73.000 de euro.

Părerile cititorilor
1 părere
  • Mircea Popovici

    Analiza este minimală prezentând locuințe de dimensiuni foarte mici.Acest top este o inducere a pietei ,spre un sens favorabil unor participanți ,în condițiile în care singura zonă de reabilitare sau dezvoltare a infrastructurii din banii contribuabilului bucureștean în viitorul imediat, este zona de nord care si așa este cu mult peste nivelul orașului(vezi linia Centru ,Romană ,Dorobanți,Televiziune,Piata Presei, Băneasa-Aviației-Barbu Văcărescu).Topul (adică vârful sugerat -HA,HA)cred că este rezultatul unei lapidareierarhizari făcute de cineva cu prea mult timp liber,dar care se pare că ar dori să-ți vândă ”marfa”. Cam asta este părerea mea .Pupici…

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Profilul cumpărătorului din marile orașe: ce fel de locuință își dorește și cât este dispus să plătească pentru aceasta

Pentru unul din patru români, achiziția unei locuințe reprezintă un obiectiv major pentru anul în curs – chiar (sau mai ales!) în contextul Covid-19. Imobiliare.ro a derulat, pe parcursul...

citește mai departe
Românii, cei mai rapizi dintre europeni la achiziția unei locuințe: se hotărăsc în cel mult 3 luni. Cât de mult „cântărește” factorul preț și la cât ajunge marja de negociere

Dorința de a fi proprietari rămâne puternică pe piața locală, în vreme ce chiria este privită, de regulă, ca o soluție temporară – sau chiar de ultimă instanță. În...

citește mai departe
Impact: apartamentele finalizate în Greenfield Băneasa vor fi 100% contractate până la sfârșitul lui 2020

În momentul de față, ansamblul rezidențial numără peste 2.500 de unități locative finalizate, iar dezvoltarea sa este programată să dureze până în 2028. Compania autohtonă Impact Developer & Contractor...

citește mai departe
Zona din Costa del Sol unde dețin proprietăți George Clooney și Novak Djokovic, accesibilă și pentru români! Cât costă aici locuințele

Datorită climatului blând, regiunea este atractivă pentru turiști tot timpul anului, iar cele 80 de terenuri de golf existente aici reprezintă un avantaj suplimentar. La cea mai recentă ediție...

citește mai departe
Apartament exclusivist, cu multiple opțiuni de relaxare în aer liber: parc, piscine, terase, spații verzi și loc de joacă pentru copii. Pretabil și ca investiție! (P)

Visezi la o locuință elegantă și spațioasă, amplasată într-o zonă exclusivistă a Capitalei? Beneficiind de dotări și finisaje de lux, această proprietate îți oferă, în plus, avantajul unor oportunități...

citește mai departe