Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
george enescu a întrebat

cum este posibil ca un agent imobiliar sa faca publicitate unei…

publicat pe 26 Mar 2012 in categoria Cumpărători

cum este posibil ca un agent imobiliar sa faca publicitate unei oferte spre vanzare cu comision 0 din partea cumparatorului, cand el in realitate plateste catre un agent al cumparatorului un procent de pana la 2%? de cele mai multe ori vrajeala aruncata vanzatorului este ca “ne ocupam de oferta si o facem publica”!!! stiti unde se face publica ?!pe site-uri gratuite,asa investitie fac agentii imobiliari(constanta),mentionez ca agentii imobiliari “scoliti” din constanta sunt” praf” ….

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
4 May 2012

In primul rand nu sunt de acord ca toti agentii din Constanta sunt praf. Cunosc foarte multe persoane serioase si multi clienti multumiti de serviciile lor.
Acum, in ceea ce priveste “comisionul 0”. Este normal ca acest broker sa primeasca bani de la cel care vinde, deci care este problema? Sunteti un proprietar care prefera sa vanda fara sa plateasca nimic. Nimeni nu va forteaza sa colaborati cu un om serios.
In ceea ce priveste promovarea proprietatii: un profesionist va investi timp si resurse, chiar si pentru site-urile gratuite. Bineinteles ca puteti face totul singur, publicand si actualizand proprietatile si sa nu aveti nevoie de un broker.

Raporteaza

0

Gargaianu a răspuns:
12 Apr 2012

Salut, George!

Intrebarea ta este foarte buna si trebuie sa-ti raspund deoarece eu sunt unul dintre cei care promoveaza oferte cu comision 0% de la cumparator. Uite cum stau lucrurile: ofertele despre care vorbesti sunt ale unor proprietari care au ales sa fie reprezentati de un agent profesionist in tot procesul de vanzare, iar cand spun "proces de vanzare" nu ma refer numai la promovare, ci la tot ceea ce trebuie facut pentru vanzarea unei proprietati, printre care: pregatirea actelor si a casei pentru vanzare, realizarea de fotografii de calitate, prezentarea casei catre cumparatori, asistenta in negociere, consiliere imobiliara, etc. Fiind vorba despre o reprezentarea a vanzatorului, serviciile mele sunt realizate numai pentru el, astfel incat ar fi anormal sa percep un comision si de la cumparator, care nu beneficiaza de servicii specifice, ci pur si simplu ma contacteaza deoarece este interesat de oferta promovata de mine. Asa se explica de ce eu nu percep comision de la cumparatori. Daca as reprezenta un cumparator in tot procesul de cumparare (care stim cu totii cat de complex este), atunci nu as percepe comision de la proprietar...sau daca as primi ceva remuneratie de la proprietar sau de la un agent colaborator, acea remuneratie as scadea-o din comisionul cumparatorului. Simplu si corect, nu?
Vreau sa continui cu explicatiile si sa-ti spun ca, prin contractul incheiat de mine cu proprietarul, eu ma oblig sa promovez oferta respectiva si catre agentiile imobiliare din oras, iar in cazul in care vanzarea se realizeaza cu un cumparator adus de un colaborator, ma oblig sa impart comisionul meu cu acel agent. Concret, eu dau jumatate din comisionul meu oricarui agent colaborator care aduce un cumparator cu care incheiem vanzarea, indiferent de comisionul pe care el il percepe de la acel cumparator.
M-am referit aici strict la modul in care lucrez eu desi in piata mai sunt si alti colegi care si-au ridicat standardele si au servicii specifice de reprezentare imobiliara. Am considerat insa ca e normal sa scriu despre ceea ce fac eu deoarece nu stiu exact felul in care lucreaza ei si mi s-ar parea anormal sa ma refer si la modul lor de lucru, care poate fi diferit.
Cat despre bugetul de marketing alocat de fiecare pentru promovarea ofertelor, aici totul tine de concurenta si de felul in care intelege fiecare sa deserveasca acel contract de reprezentare. Eu te asigur ca ofertele mele apar si pe site-urile platite, cu expunerea cea mai buna posibil.
Probabil ca tu te referi la cateva cazuri izolate pe care le-ai gasit in piata, dar nu cred ca este bine sa generalizezi totusi. Referitor la faptul ca "agentii imobiliari scoliti din Constanta sunt praf", iti voi raspunde cu o intrebare: ii cunosti pe toti de faci o astfel de afirmatie?:) Sebastian Deac ti-a raspuns foarte frumos, asa ca ma vad nevoit sa adresez si eu aceeasi intrebare: daca agentii scoliti "sunt praf", cei nescoliti cum sunt? As propune sa nu mai raportam toata breasla noastra la cateva cazuri izolate...eu sunt sigur ca sunt mult mai multi agenti imobiliari activi in piata constanteana care lucreaza corect si isi merita pe deplin comisioanele pe care le incaseaza, dar din pacate lucrurile bune nu apar nicaieri, in timp ce mizeriile sunt scoase imediat in lumina reflectoarelor. Poate ca ar fi fost bine sa mentionezi ca si tu esti tot agent imobiliar activ din Constanta.
Te salut si...sa auzim de bine!

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
10 Apr 2012

Daca comisionul este 0% de la cumparator, inseamna ca ia un comision mai mare de la vanzator.
Daca doriti ca agentii imobiliari sa aloce un buget de marketing pentru promovare, acordati-le exclusivitate!
Daca agentii ,,scoliti" sunt ,,praf", cei nescoliti cum sunt?
Daca va consoleaza cu ceva, sa stiti ca si in Bucuresti e foarte mult ,,praf", dar nu numai in randul agentilor...

Raporteaza

0