Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Petru a întrebat

Daca nu vor aparea preturi cinstite la imobiliare -case si terenuri…

publicat pe 5 Sep 2012 in categoria Cumpărători

Daca nu vor aparea preturi cinstite la imobiliare -case si terenuri va veti plange in continuare ca “imobiliarele sant inghetate” -bani exista dar nu pentru proprietati supraevaluate de agenti imobiliari hulpavi care se gandesc la comision mare….Eu sant foarte interesat sa cumpar dar nu sa platesc comisioane pentru care muncesc inafara de-mi sar ochii !! Preturi mari = piata imobiliara inghetata !!!???

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
38 răspunsuri de la cititori
Claudiu a răspuns:
26 Feb 2013

Dl Petru va garantez ca agentiile din Bucuresti ar dori sa vanda (exemplific) 50 de apartamente/luna si comision (exemplific) minimul stabilit de fiecare, decat 3vanzari/luna si comision mare. Diferenta ar fi uriasa financiar pentru fiecare agent in parte. Va garantez ca din lacomia romanului de a manca mai mult, a avea mai mult ca si proprietar ar supraevalua proprietatea lui. Agentiile si agentul, reglementeaza pretul si credeti-ma ca deseori se lupta cu morile de vant pentru ca oamenii sa poata cumpara la un pret corect.

Raporteaza

0

Claudiu a răspuns:
26 Feb 2013

Sunt cumparatorii care platesc si 2000 euro/mp, in cazuri rare chiar si mai mult. Cat timp vor exista o masa de oameni care vor plati pretul apropiat de cel cerut de proprietar si in conformitate cu piata, preturile nu vor scadea. Conform acestui site la sfarsitul anului trecut, nivelul cel mai scazut al pretului/mp era de 950 Euro in Balta Alba.

Raporteaza

0

Claudiu a răspuns:
26 Feb 2013

Randamentul unui apartament rar mai prinde 10-12 ani insa e mult mai probabil decat case,vile unde randamentul poate ajunge si la 20-25 ani.

Raporteaza

0

angeli a răspuns:
24 Feb 2013

sunt proaspat casatorit si cautam ap in Focsani,iata ce am gasit: cele de 3 camere ajung si la 60 - 70.000 iar cu 2 camere pleaca de la 40.000 si aici ma refer doar la cele locuibile si cu tot ce trbuie in ele (gresie buna, faianta, parchet nou sau reconditionat, geamuri termopane si centrala , usi interiioare bune) din punctul meu de vedere sunt exagerate preturile
intradevar gasesti si la preturi la jumatate dar fereasca dumnezeu sa te imbolnavesti de ceva dupa ce il vezi.
consider ca unu ap cu 2 camere real ar trebui sa fie la max 30.000 iar 3 camere la max 50,000 cu totul nou sau bine intretinut
lumea inca gandeste comunist iar baniii care ii cer pe rusini de ap nu sunt justificati, mai ales avand in vedere ca niciun bloc din focsani nu are mai putin de 20 -30 ani si majoritatea au grad risc seismic ridicat
o familie mi-a cerut 40.000 e la et 4 aproape de centru, ap vai mama lui,putea si arata jalnic
spor la vandut ap, mai bine fa faceti case de chirpici si va raman baii sa cresteti si copii

Raporteaza

0

tanase a răspuns:
22 Feb 2013

Nu-mi vine sa cred ce gandire au unii!!! <> Asta probabil o sa fie urmatorul articol. :))) Preturile au crescut din cauza unora care muncesc in alte tari si vin in Romania, ofera pe o casa ce unu de-aici nu poate oferi, proprietarul primeste pretul maxim, si altii (proproietari)vor si ei cat a luat ala pe apartament...Parerea mea!

Raporteaza

0

timisorean2012 a răspuns:
9 Jan 2013

Nu nebun.
Doar ipocrit.

Si neinteresat de binele cumparatorului.Si de astia is destui,credeti-ma pe cuvant,am vrut sa cumpar recent,si,fata de vest,am avut experiente f neplacute cu ce am gasit aici.
E plin garla de agenti lacomi,total neinformati si neinteresati de binele cumparatorului.
Am cumparat pana la urma cu unul din acestia,doar ca sa aflu mai tarziu ca luase acelasi comision si de la vanzator - in concluzie a fost interesat doar de cresterea pretului de vanzare,pentru comisionul lui.
Faza s-a petrecut recent,la Timisoara.

Raporteaza

0

Pascu Nicolae Lucian a răspuns:
7 Jan 2013

Dl. Petru, nu stiu de unde v-a venit ideea ca agentii imobiliari sunt cauza preturilor pe care le considerati mari in imobiliare.

Orice agent imobiliar, in adevaratul sens al cuvantului, lucreaza pe baza de COMISION PROCENTUAL.

Prin urmare, nu cred ca agentul tine preturile ridicate, ci dimpotriva, incearca o diminuare a pretului final pentru a se finaliza tranzactia.

Trebuie sa fii nebun sa sabotezi o vanzare pentru ca vrei sa castigi in plus 2% dintr-o diferenta de cateva mii de euro.

Raporteaza

0

Plinga Mihai a răspuns:
7 Jan 2013

Intr-adevar pretul apartamentelor pe piata imobiliara bucuresteana este speculativ. Un apartament nu poate costa mai mult decat chiria pe 10-12 ani! Aceasta este regula de aur a unei astfel de afaceri corecte

Raporteaza

0

alex a răspuns:
4 Jan 2013

da , aici sunt deacord total..si inca o chestie, am vb cu proprietarul si mi-a zs ca blocul are bulina, risc 1 si afgentul a zs ca nu are si pe siteul multor agentii scrie fara risc , dar ele au sau nu scrie ce etaj sau de cand e blocul...foarte profesionalisti agentii astia..nici nu au site actualizat sau macar scris corect.Dar pb cea mai mare sunt proprietarii, care ori pun preturi mari pentru ap "varza" si nu pot da anunturi la ziarsau pe net. Domnilor proprietari..banii agentiei sunt scazuti din banioi de ap, nu am alt venit sau un seif special sa platesc agentia , banii ii iau din pretul ap

Raporteaza

0

eu a răspuns:
3 Jan 2013

mi se pare un mesaj cu tenta subiectiva. (pt ca chiar asa este).in primul rand e normal ca agentul sa urmareasca un pret mare atat timp cat ia comision 2% spre exmplu, una e sa iei 2% pt 30.000 alta e sa iei 2% pt 50.000. in alta ordine de idei il incanta si pe proprietar ca poate lua mai mult. din experietna proprie va zic ca dupa saptamani intregi de cautari (cu persoane asa zis calificate si avizate) si de vizite la "apartamente superbe" care erau praf, sau "vile" ce erau case de chirpici, unul din agenti ne-a spus ca stie un apartament superb oferindu-ne si detalii pentru a constata ca era propriul apartament !!!!! scos la vanzare. nu contest ca sunt si profesionisiti, dar foarte foarte rar dam de astfel de agenti de valoare, iar omul de rand, fara informatii si minte sclipitoare apeleaza la un agent pt ajutor in acest sens. primul pas e cautarea agentului "de calitate" apoi a imobilului "de caliltate" dar parearea mea proprie si personala e ca tot ceea ce faci tu este mai sigur. nu te doare telefonul sa suni, nu te dor ochii sa vezi, si nu te doare nici mintea sa faci mici investigatii locale atunci cand iti place ceva. mai sigur este sa compari tu personal decat sa iti compare un agent oarecare in povesti si in pareri... deci.... succes la agenti si la imobiliare!

Raporteaza

0

valentin madjearu a răspuns:
3 Jan 2013

ce le stii tu pe toate,madaline.dar cand gasesti anunt dat de agentie cu pret mai mic decat al proprietarului este bine(dealtfel ca in majoritatatea cazurilor)?nu vorbi daca nu stii.esti genul de om care daca are ceva de vanzare,al tau este cel mai bun.asa ca cel mai bine taci.daca vrei sa-ti cumperi ceva cautati sngur si dupa trei patru ani poate o sa cumperi.

Raporteaza

0

ANA a răspuns:
2 Jan 2013

Doamne, ma crucesc! Cum poate admite cineva sa plateasca mai mult de 800 euro/mp, chiar si in zone centrale din Bucuresti, chiar si pentru un apartament nou???? Ce pot crede eu, roman cinstit, ce la 27 de ani fac 20 de ani de scoala si inca mai am 2 ani pana sa-mi termin doctoratul(ca de, nu am gasit de munca cu toata ingineria mea absolvita la Politehnica, cu bursa de merit in fiecare an)? Ei bine ori cei care platesc atatia bani pe o casa, sunt prosti si se ingropa in datorii pe viata stimuland hotii ori cei ce cumpara sunt ei insisi niste hoti ce nu fac altceva decat spalare de bani!

Raporteaza

0

cumparator a răspuns:
2 Jan 2013

preturi super bune??? preturi la nivel minim???

La peste 1000 de euro metrul patrat in blocuri vechi?
In zone proaste, fara parcuri, fara niciun fel de priveliste, in cartiere dormitor?

Mai mult de 200-300 de euro pe metru patrat nu valoreaza, si acolo vor ajunge preturile. Aveti doar rabdare, pana incep bancile sa ia casele datornicilor.

Raporteaza

0

Adrian a răspuns:
2 Jan 2013

Simplu, la dezvoltator gasesti case in afara Bucurestiului cu preturi intre 43000 (2 camere, finalizat) si 70.000 (5 camere, finalizat) (cartiere bune - sunt sigur ca domnii agenti stiu deja la care ma refer). Pe site-urile firmelor de imobiliare gasesti aceleasi case sau similare cu preturi de la 70.000 la peste 100.000.

Mai sus era mentionat ca treaba unui agent este sa "alerge", sa consume benzina, sa se asigure ca toate actele sunt in regula, etc. Luand in considerare diferentele mentionate mai sus, nu numai ca imi platesc benzina dar imi iau si masina noua cu care sa fac aceleasi treburi singur.

Ca sfat general, achizitionarea unei case presupune munca si alergatura daca vrei sa iesi ok la bani. Daca vrei sa iei totul gata facut si doar sa te duci sa semnezi actele si sa te muti atunci exista riscul sa scoti mult mai multi bani din buzunar decat valoarea reala a imobilului.

Raporteaza

0

CataC a răspuns:
25 Dec 2012

buna ziua,

sunt curios ce temei au cei care sustin ca vor creste preturile pe piata imobiliara...Sunt foarte multe firme impotriva carora se deschide procedura insolventei, rata somajului este in crestere, Ponta anunta restructurari in sistemul bugetar etc, etc, etc.......
Doar Prima Casa tine preturile la acest nivel.

Sarbatori Fericite tuturor!

Raporteaza

0

Daniel a răspuns:
23 Dec 2012

Se tot vorbeste de scaderea preturilor, iar agentii imobiliari si cei care vor sa vanda spun ca "acum" este cel mai bine sa cumperi. "Acum", de cativa ani, dar inca patru-cinci ani de ACUM inainte preturile la imobile vor merge in jos cu inca 30-40%. Nu uitati de unde s-a inceput: de la 300-400 euro metrul patrat pentru cutiile de chibrituri zise si cavouri din beton.
Venitul mediu in Romania sa il discutam la 500 euro, iar un imobil trebuie sa fie platit integral in maxim 20 de ani si nu 30 de ani cum se procedeaza la noi, din lipsa de clienti cu venituri mari.
Calculul il puteti efectua si singuri, iar pentru cei care nu cunosc tabla inmultirii s-au inventat si calculatoarele...
Iar banii nu trebuie sa ii tineti la saltea. Ii puteti investi in alte domenii si va vor aduce un profit frumos, dar daca investiti acum in imobiliare sunteti sigur in pierdere. Chiar daca luati un imobil cu chirie inca 5-6 ani de acum incolo, tot o sa iesiti in avantaj cumparand peste cativa ani si cu 30% mai ieftin decat acum.

Raporteaza

0

Alin a răspuns:
17 Dec 2012

Stimata doamna aveti perfecta dreptate cand afirmati ca trebuie sa fiti corect informata! Este absolut normal ca broker-ul care va reprezinta sa cunoasca preturile de tranzactionare efectiva a proprietatilor, insa de aici si pana la a se intocmi un registru este cale lunga. De ce? Pentru ca informatiile de genul acesta sunt confidentiale (la cererea clientilor fie vanzatori, fie cumparatori). Sunt sigur ca un broker care isi face "temele" deja stie ce proprietati similare sunt in zona in care dvs. cautati un imobil sa va poata spune un pret de referinta. Trebuie doar sa cautati broker-ul potrivit, care sa stie despre ce vorbeste, care va pune la dispozitiile de care aveti nevoie.

Raporteaza

0

Madalin a răspuns:
17 Dec 2012

Preturile sunt umflate de celel mai multe ori pentru ca proprietarul le spune din start ca nu le ofera comision si atunci umfla ei pretul. Uitati-va la anunturi. Anunt dat de proprietari cu pret mai mic si anunt dar de agent cu pret umflat, la acelasi apartament!

Raporteaza

0

Angelescu a răspuns:
17 Dec 2012

Eu nu am cumparat un apartament pentru ca agentul nu vroia sa negocieze mai jos de 3%. Nu aveam acesti bani. Deci sunt agenti hulpavi!

Raporteaza

0

bir tammysa a răspuns:
16 Dec 2012

apartamente in Romania aparte ca sunt fffffffffffffoarte scumpe,nici (cred eu)nu sunt cit de cit sigure am vazut ziditi peretii intre camere cu distanta de un deget intre caramizi si alte multe chestii ......

Raporteaza

0

ionut a răspuns:
15 Dec 2012

mai ai rabdare 5-8 ani: ))
oameni buni acum e momentul pt cumparat,preturile sunt la nivel minim,cine a construit macar un garaj in viata lui stie ca preturile sunt super bune

Raporteaza

0

daniela a răspuns:
13 Dec 2012

Stimat Domn,

Detin un teren in Corbeanca la lac, de 700 mp, cu utilitatile la 100 m.Strada privata, asfaltat, se intra din str unde este amplasat sediul deipolitie.
Terenul este luat prin credit ipotecar, suma de 87000.euro, pe 30 de ani.
Facilitati de miscorare a ratei actuale sunt multiple, banca nu este hapsana, ca altele. Il vand cu +13.000 euro peste suma mentionata mai sus.
Refinantarea lui de ex, va poate aduce la o rata de 450 de euro/lunar.
Doresc sa imi acopar o mica parte din chelutieli (2007-prezent), din care de avansul dat numai poate fi vb.
Daca sunteti interesat, astept cu stima un raspuns.
Daniela

Raporteaza

0

Sebastian Deac a răspuns:
13 Dec 2012

Aveti vreun exemplu concret? Contribuiti la lista neagra atunci: http://www.vision-realestate.ro/blog/lista-neagra-agentii-imobiliare-bucuresti-2

Si aviz tuturor cumparatorilor: intrebati mai intai respectivul agent daca a vazut proprietatea in prealabil, fiindca sunt intr-adevar foarte multi care ,,fura" anunturile si pozele proprietarilor si nu ofera niciun plus de valoare tranzactionarii.

Asa ca nu mai generalizati si dati exemple concrete daca aveti, pentru o corecta informare a celorlalti potentiali clienti.

Raporteaza

0

Andrei a răspuns:
12 Dec 2012

Am auzit de la cineva ca a fost asa..., spui din auzite, nu din intamplari personale. Daca clientul are o cerere exagerata sau daca nu se gasesc oferte in zona dorita care poate fi foarte restransa uneori, ce poate sa faca un agent atunci? Si bulina de pe bloc chiar nu se vede? Eu vorbeam de cazurile in care se ajunge la semnat contractul de vanzare la notar. Daca un client nu este multumit, corect ar fi sa nu se ajunga la notar, ar trebui sa refuze tranzactia. Ma repet, agentii imobiliari neseriosi sunt "dati la o parte" de clienti. Dar ca in orice domeniu exista, bineinteles, persoane nemultumite de servicii, doar ca se exagereaza cu criticile si reprosurile adresate agentilor imobiliari.

Raporteaza

0

george a răspuns:
9 Dec 2012

daca eu ii cer unui agent imobiliar sa mi caute un apartament cu x metri patrati la pretul y, in zona z, si singurul pe care il gaseste e intr-o cladire cu bulina rosie, el o sa mi ascunda defectele apartmentului doar sa se faca tranzactia pentru a-si lua comisionul. Majoritatea nici nu stiu locatia apartamentului cand te duci sa il vizionezi, am auzit cazuri in care clientul l-a ajutat pe agentul imobiliar sa gasesesca adresa. Deci cum sa le dai bani unor oameni care nu lucreaza in interesul tau ?

Raporteaza

0

addana a răspuns:
7 Dec 2012

ha, ha, ha....bre, cam mult vrei sa gandeasca un agent imobiliar, in conditiile in care multi dintre ei sunt din gasca lui "care este"... daca le pui prea multe intrebari, nu prea te mai cauta...ceea ce vrei tu mi se pare perfect legal si de bun simt, pentru un imobil, dar din pacate, in Romania mai trebuie sa treaca inca doua generatii pana va fi asa ceva...si la urma urmei cine ajunge agent imobiliar? Multi dintre ei, la scoala au mancat hartia si au baut cerneala, caci daca mincau cartea, erau departe...si ei si noi!

Raporteaza

0

Andrei a răspuns:
5 Dec 2012

Ai dreptate Bobo, sunt mielusei pana se vad cu actele semnate si cu banii transferati si apoi incep cu tertipuri de genul ca nu sunt multumiti de calitatea serviciilor, ca nu le-a reprezentat interesul s.a.m.d., sunt dispusi sa se puna intr-o umbra proasta si se poarta ca niste golani unii numai sa nu plateasca comisionul datorat pe drept. La acest lucru nu atrage nimeni atentia, de exemplu mult autolaudata ABI, care promoveaza critica fata de agentii imobiliari si cat de buni sunt agentii acreditati ABI, in loc sa promoveze si critica fata de clientii care refuza sa plateasca comisionul, sa fie protejate cumva si veniturile agentilor care muncesc, ca cei care ofera servicii proaste sunt "eliminati" de catre clienti din piata. Ar putea sa propuna, daca tot au puterea mediatica, sa fie stipulat comisionul datorat catre agentie in antecontracul sau contractul de vanzare, asa ca in vest daca tot vor clientii servicii imobiliare ca in vest.

Raporteaza

0

Lucia a răspuns:
4 Dec 2012

Dar daca ..
1. Cel ce vinde plateste un comision la un agent imobiliar sa faca poze cu detalii la casa, sa faca un plan al casei, al terenului, o descriere cu detalii a fiecarei incaperi din locuinta, un cost estimativ al platii lunare/anuale la energie electrica, gaz, la asociatia de proprietari, la impozit pe proprietate, sa verifice daca proprietatea e cu bulina sau nu, daca are autorizatie de constructie..
2. Cumparatorul plateste un alt comision de baza la alt agent imobiliar care nu lucreaza la aceeasi firma cu primul pentru ca acesta sa vizioneze proprietatea si sa negocieze pretul . Ca bonus primeste un procent din diferenta dintre pretul cerut si pretul final..
3. S-ar intocmi un registru pe care oricine poate sa-l acceseze contra cost cu preturile finale care s-au platit pe proprietati din aceeasi zona.

Poate asa ar fi concurenta.. zic eu.

Raporteaza

0

Ilias Papageorgiadis a răspuns:
26 Sep 2012

Ok, aveti dreptate. Sa nu platiti nimic. Sunt de acord cu dvs. Doar o intrebare: La o zi după ce veți deveni proprietar, veți spune același lucru sau veți cere pe proprietatea dumneavoastră „aur și argint”?
PS: Bineînțeles că există foarte mulți agenți imobiliari proști. Dar în momentul în care proprietarul este „cel rău” și cere un preț foarte mare, ce ar trebui să facă agentul exact? Să-l amenințe cu un pistol? Ce se întâmplă cu clienții „răi” pentru care muncesc diferiți profesioniști timp ce săptămâni ca apoi ei să se retragă din tranzacție, chiar dacă prețul este acceptat la început? (pentru că în ultimul caz „brokerul rău” și-a făcut treaba bine)? Ce ne facem cu toți acești oameni?

Raporteaza

0

Andrei a răspuns:
25 Sep 2012

Cei care gandesc in felul acesta, agenti hulpavi si ca nu se vinde nimic, ca va ramane piata blocata inca 5-8 ani, vor ramane cu buza umflata pana la urma daca mai asteapta 5-8 ani sa mai scada preturile. Un om destept urmareste evolutia pietei si cand vede ca preturile scad cu 5% in medie pe an isi da seama ca nu mai are rost sa astepte alte scaderi mai mari luand in calcul cresterea cotatiei Euro/Leu si inflatia anuala. Nu are rost sa stati cu banul la saltea sau la banca daca doresti sa investesti in imobiliare in aceasta perioada.

Raporteaza

0