Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 iul. 2014

A venit vara, iar preturile apartamentelor din Cluj au plecat in vacanta!

scris de Blitz Imobiliare

Indicele Blitz Imobiliare a inregistrat in luna iunie 2014 o valoare medie de 987 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3 euro/mp fata de luna anterioara.

Indicele Blitz iunie 2014

Apartamentele din Cluj-Napoca si imprejurimi(Floresti, Baciu, Apahida) au inregistrat cea mai mare scadere de pret de la inceputul anului, indicele Blitz in cazul acestora raportand o valoare de 849 euro/mp, cu 11 euro/mp mai putin ca in luna mai.

Topul cartierelor clujene confirma cifrele de mai sus si putem observa faptul ca, in principal, au scazut preturile apartamentelor situate in cartierele muncitoresti: Marasti, Manastur, Grigorescu. In schimb, apartamentele noi din Europa s-au apreciat cel mai mult, propulsand cartierul pe locul al doilea.

Top 3 cartiere:

1. Centru- 1.112 euro/mp
2. Europa- 1.049 euro/mp
3. Grigorescu- 1.038 euro/mp

Indice iunie cartiere

In ceea ce priveste preturile medii publice ale diferitelor tipuri de apartamente, putem analiza trendul acestora, urmarind tabelul de mai jos.

Indice tipuri apartamente

Asa cum se poate observa, preferintele clujenilor se indreapta tot spre apartamentele cu 2 camere, drept urmare pretul acestora ramane in continuare stabil. In schimb, apartamentele cu una sau trei camere s-au ieftinit cel mai mult.

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere. Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

The post A venit vara, iar preturile apartamentelor din Cluj au plecat in vacanta! appeared first on Blog Blitz Imobiliare.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
un pic despre manipularea pietei imobiliare

Piata imobiliara ca orice alt segment economic, si nu numai, este supusa in mod constant unor actiuni de deturnare si …

Continue reading

citește mai departe
Paradoxul preţurilor la apartamente: creşteri versus scăderi

Per ansamblu, locuinţele din întreaga ţară s-au apreciat uşor în ultima lună de iarnă. În ciuda discuţiilor legate de lansarea programului Noua Casă, care ar urma să scoată apartamentele...

citește mai departe
Topul oraşelor cu cele mai mari ieftiniri la apartamente în 2012

Anul trecut a marcat atingerea celei mai mici marje de scădere a preţurilor pe acest segment al pieţei rezidenţiale. Din punctul de vedere al evoluţiei preţurilor la apartamente, 2012...

citește mai departe
Proprietarii de vile îşi resetează aşteptările: Topul celor mai mari ieftiniri pe 2012

Locuinţele scumpe, situate în „zone bune”, au consemnat cele mai mari reduceri anul acesta. După luni – uneori chiar mai bine de un an – de stat cu o...

citește mai departe
Lux la înălţime: topul celor mai scumpe penthouse-uri din marile oraşe ale ţării

O astfel de proprietate poate fi cumpărată în România la preţuri ce pornesc de la câteva sute de mii de euro şi ajung la câteva milioane de euro. Situat...

citește mai departe