Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
1 Aprilie 2020

Activitatea dezvoltatorilor, influențată de COVID-19. Pot respecta termenele?

scris de Corina Varlan in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 01 Aprilie 2020

Dezvoltatorii își continuă activitatea pe șantierele din București și la ora actuală. Există însă doi factori care ar putea să îi aducă pe unii dintre aceștia în situația de a nu-și putea respecta termenele de livrare promise clienților, este de părere Andreea Comșa, CEO-ul companiei de consultanță imobiliară Premier Estate Management.

“Fiecare dezvoltator a reușit să țină șantierul deschis. Desigur, s-au schimbat multe lucruri pe șantier. Sunt mai puțini muncitori, se respectă toate normele de siguranță și de protecție a sănătății muncitorilor, dar toate merg înainte. Dezvoltatorii s-au pregătit ca timp de câteva luni de zile să scadă numărul de vânzări, dar șantierul să meargă totuși înainte pentru a putea să-și respecte obligațiile contractuale față de promitenții cumpărători care au semnat deja și au achiziționat apartamente”, a declarat Andreea Comșa în cadrul ediției din martie a emisiunii imoExpert.

Cu toate acestea, mulți dintre ei vor înregistra unele întârzieri. “Sunt rare cazurile de dezvoltatori care au fost înaintea termenelor și acum poate își permit să meargă mai încet, dar totuși să le respecte”, a mai adăugat aceasta.

URMĂREȘTE INTEGRAL CEA MAI NOUĂ EDIȚIE IMOEXPERT

Există două motive principale care ar putea să ducă la apariția întârzierilor. Primul dintre acestea este legat de faptul că nici șantierele nu mai au aceeași capacitate, iar cel de-al doilea este legat de autorități care este posibil să nu facă față situației actuale și să nu mai vină, de exemplu, la timp pentru a face recepția lucrărilor.

“Acestea sunt chestiuni care țin de forță majoră, nu țin de dezvoltatori, nu este vina nimănui. Va trebui găsită înțelegere și din partea clienților, astfel încât să se ajungă cu bine la finalul fiecărui proiect”, a ținut Comșa să sublinieze.

Există, totodată, posibilitatea ca unele dintre proiectele rezidențiale anunțate deja, dar pentru care lucrările nu au fost încă demarate, să fie amânate o perioadă.

“Adevărul este că acest moment nu este prielnic pentru a demara un proiect. Dacă nu a început deja și dacă nu are deja finanțare, costuri angrenate, cred că orice dezvoltator care se află în această situație ar putea să amâne începerea construcției până într-un moment mai prielnic”, a explicat CEO-ul Premier Estate Management în cadrul emisiunii imoExpert.

În ultimul trimestru al anului trecut, în București existau 301 proiecte rezidențiale la vânzare cu cel puțin 20 de apartamente, dintre care aproape 190 în construcție, potrivit datelor centralizate de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro. În total, în acestea erau 11.000 de apartamente noi scoase la vânzare.

Corina Vârlan are o experiență de 12 ani în presa online, comunicare și content marketing. Ea s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în urmă cu 6 ani și ocupă, în prezent, funcția de Content Manager. Corina își concentrează activitatea pe subiecte de interes din sectorul de real estate.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
1.500 de vizitatori, 1.000 de proprietăți și noutăți la Târgul Imobiliar Timișoara – FOTO

Aproximativ 1.500 de persoane au vizitat, în perioada 16-17 martie, Târgul Imobiliar Timișoara, eveniment care a marcat o premieră în România prin implicarea directă a unui site imobiliar în...

citește mai departe
Din culisele pieței rezidențiale: potențiala evoluție a prețurilor după mărirea TVA la 9% și ce ne indică principalii indicatori ai sectorului

Măsurile fiscale vehiculate în ultima perioadă, în frunte cu majorarea cotei reduse de TVA pentru locuințe de la 5% la 9%, vor avea cu siguranță un impact la nivelul...

citește mai departe
Se menține încrederea în potențialul pieței rezidențiale. Ce factori mai pun presiune, de jos în sus, pe prețurile locuințelor – dincolo de costurile de construcție. Soluții există!

Deși dezvoltatorii activi pe piața bucureșteană intenționează, per ansamblu, să-și continue investițiile, aceștia se lovesc de anumite măsuri (sau de lipsa unora) din partea autorităților. Potrivit jucătorilor de profil,...

citește mai departe
Asociația Salvați Bucureștiul, condusă de Nicușor Dan, pierde definitiv procesul care justifică suspendarea PUZ-ului pentru Sectorul 4 (P)

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, în data de 26.02.2021, mai multe hotărâri de suspendare a PUZ-urilor de Sector pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6. Prin...

citește mai departe
Un complex rezidențial are propriul ADN: Atria Urban Resort, locul care aduce liniște în mijlocul orașului și recreează spiritul comunității

Acum un an, chiar de Mărțișor, își deschidea porțile în Capitală Atria Urban Resort, un complex rezidențial din sectorul 1, a cărui promisiune fermă era să ofere viitorilor proprietari,...

citește mai departe