Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 iul. 2015

Cartier muncitoresc, al treilea în clasamentul preferințelor bucureștenilor. 5 motive pentru a locui aici!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

În ultimii ani, zona a atras numeroase investiții publice și private, ce îi sporesc potențialul imobiliar.

Studiul „Cartografierea socială a Bucureștiului”, realizat de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), arată că unul dintre vechile cartiere muncitorești ale Capitalei, respectiv Titan, ocupă locul al treilea în clasamentul atractivității din punctul de vedere al condițiilor de locuit. Potrivit datelor Imobiliare.ro, această zonă se numără printre cele mai căutate de vizitatori pe segmentul vânzărilor de apartamente.

Iată cinci dintre principalele puncte de atracție ale acestui cartier:

Evocasa Optima

1. Amplasamentul și infrastructura:
Accesibilitatea zonei, precum și legătura acesteia cu celelalte cartiere ale orașului sunt două dintre principalele motive pentru care zona de est a Capitalei se bucură de popularitate. În condițiile unui trafic tot mai intens, posibilitatea de a parcurge cu ușurință drumul zilnic de acasă la locul de muncă reprezintă un important criteriu de selecție a unei locuințe, sunt de părere reprezentanții dezvoltatorului imobiliar Adama, companie deținută integral de fondul austriac de investiții Immofinanz. Astfel, estul Capitalei are avantajul de a fi deservit de rețeaua de metrou, prin Magistrala M3 Anghel Saligny-Preciziei, a cărei rută traversează centrul orașului. Rețeaua supraterană de transport public, ce cuprinde multiple linii de tramvai, autobuz și troleibuz, conectează zona cu celelalte puncte cardinale ale orașului.

2. Multiple opțiuni de achiziție în cadrul unor noi proiecte rezidențiale:
Spre deosebire de alte zone incluse în topul realizat de SNSPA (precum nordul orașului), zona de est are avantajul de a oferi soluții rezidențiale atractive din punctul de vedere al raportului calitate-preț. Cu un total de peste 950 de apartamente în cinci ansambluri finalizate (dintr-un total de 1.700 livrate în întreaga țară), Adama se numără printre cei mai mari dezvoltatori de locuințe prezenți aici (foto: Evocasa Optima). „Dacă sudul Capitalei poate fi asociat în special cu o nouă destinație rezidențială post-criză, zona de est a Bucureștiului a cunoscut în ultimii ani o evoluție pe termen lung, îmbinând opțiuni variate de locuințe noi, disponibile în ansambluri rezidențiale, cu facilități necesare confortului cotidian, de la transport în comun la modalități de petrecere a timpului liber”, notează oficialii companiei.

Potrivit acestora, Titanul se află într-o continuă transformare în ceea ce privește stocul rezidențial vandabil din piață. Fiind zona din București cu cele mai extinse foste platforme industriale, aici sunt disponibile, în prezent, sute de hectare de teren cu acces chiar din bulevard. Nu este de mirare, așadar, că numărul solicitărilor de autorizații de construcție este în creștere.

3. Spații verzi:
Sectorul 3 este recunoscut ca unul dintre cele mai „verzi” sectoare ale Capitalei. În opinia lui Emil Ivănescu, vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala București, acest fapt reprezintă unul dintre principalele puncte forte ale unui cartier precum Titan. În contextul în care, potrivit reprezentanților OAR, Bucureștiul per ansamblu are încă mult de crescut în această privință, atractivitatea zonei în ochii potențialilor cumpărători – mai ales a „familiștilor”, dar nu numai – este indiscutabilă.

Citește și: Asul din mânecă al unei case de vânzare!

Titan parc

4. Facilități:
„Dezvoltarea zonei a adus cu sine și o extindere a facilităților căutate de familiile moderne în viața de zi cu zi. Estul Bucureștiului pune la dispoziția locatarilor din apropiere variante diverse de shopping sau de petrecere a timpului liber, în imediata vecinătate existând galerii comerciale extinse, precum Iris Titan Shopping Center, Metro, Decathlon sau Jumbo, dar și formate reduse pentru cumpărături, în genul magazinelor de proximitate sau a supermarketurilor precum Mega Image sau Lidl”, arată oficialii companiei. Totodată, familiile au acces la multiple unități de învățământ, iar pasionații de sport la un centru de fitness World Class. „Potențialul zonei nu se oprește aici, pe termen mediu și lung fiind deja anunțate investiții pentru realizarea celui de-al doilea magazin IKEA din România, pe Bd. Theodor Pallady, dar și un fashion outlet centre, în timp ce dezvoltarea cea mai apropiată de livrare este viitorul mall din Titan”, adaugă reprezentanții Adama.

5. Modernizarea zonelor publice:
În contextul atragerii tot mai multor investiții private, dezvoltarea zonei de est a Capitalei a beneficiat și de alocarea de fonduri publice pentru modernizarea zonelor publice, inclusiv a spațiilor verzi. „Contextul favorabil dezvoltării este completat de modernizarea rețelei de transport supraterane în zona Bd. Liviu Rebreanu – Nicolae Grigorescu și proiectarea încă de la început a unor bulevarde late, «aerisite», ce facilitează deplasarea. În plus, strategia din perioada imediat următoare include planuri de modernizare a intrării în București prin Bd. Theodor Pallady”, conchid oficialii companiei.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Sute de apartamente noi, clădiri de birouri și peste 50.000 de angajați. Pipera se dezvoltă din plin. Face față infrastructura?

Aproximativ 400 de apartamente se livrează anul acesta în Pipera, doar în zona Bulevardului Dimitrie Pompeiu, iar în jur de 1.000 se vor finaliza aici în următoarele 18 luni,...

citește mai departe
Avantaj pentru vânzători, dar și pentru cumpărători: perioada de vânzare a scăzut, marja de negociere a crescut

În contextul majorării cererii pentru locuințe, apartamentele din marile orașe se tranzacționează mai repede decât în urmă cu un an, însă vânzătorii sunt dispuși, în general, să lase mai...

citește mai departe
Vibe Forward, un ansamblu rezidențial à la New York, în nordul Bucureștiului

Complexul va fi format din trei turnuri rezidențiale, cu un total de 448 de apartamente moderne, dotate, printre altele, cu sistem smart home. Una dintre principalele tendințe ale pieței...

citește mai departe
Simbioza office-rezidențial se accentuează: peste 7.000 de apartamente vor fi fost livrate, în 2019, în apropierea unui proiect de birouri. Ar urma încă 10.000!

Acest gen de locuințe dețin, în momentul de față, ponderea majoritară din segmentul middle-market aflat în dezvoltare pe piața bucureșteană. O tendință actuală a pieței imobiliare din marile orașe,...

citește mai departe
Una dintre cel mai bine păstrate vile istorice din București, de închiriat pe Imobiliare.ro. Vezi cum arată!

Imobilul, construit în stil neoromânesc, cu influențe Art Nouveau, are un preț de închiriere de 20.000 de euro pe lună. Bucureștiul vechi adăpostește numeroase mostre de arhitectură veche românească,...

citește mai departe