Case care plâng: 4.000 de locuinţe degradate în Bucureşti

scris de Imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare
Publicat pe: 2 Noiembrie 2010, Ultima actualizare: 02 Noiembrie 2010

Doar o zecime din patrimoniul arhitectural al Capitalei este reabilitat şi întreţinut corespunzător.

La nivelul Capitalei există în prezent peste 4.000 de case degradate sau demolate, relevă un inventar realizat de Asociaţia Rhabillage. La polul opus, doar o zecime din clădirile ce fac parte din patrimoniul arhitectural local sunt reabilitate şi întreţinute corespunzător.

În acest context, Asociaţia Rhabillage a organizat în perioada 2-16 noiembrie evenimentul Case care [Nu mai] plâng. Dedicat patrimoniului arhitectural al oraşului Bucureşti, acesta va cuprinde mai multe acţiuni. Cea dintâi constă într-o expoziţie de fotografie – cu titlul Case Care Plâng – deschisă între 2-16 noiembrie în cadrul Galeriei Octav Doicescu. Vizitatorii vor putea viziona imaginile a 500 de case vechi din Bucureşti (Calea Victoriei, nr. 126). Vernisajul va avea loc marţi, 2 noiembrie, la ora 19.00.

Demolare vs. reabilitare
O altă expoziţie de fotografie va avea loc între 3-10 noiembrie, la Clubul Control din Capitală (Str. Academiei, nr. 19). Sub titlul Înainte/După, aceasta va reuni atât poveştile unor clădiri demolate, cât şi ale unor case care au beneficiat de reabilitare.

Tot în clubul Control din Bucureşti va avea loc miercuri, 3 noiembrie, ora 20, un eveniment-semnal intitulat „Împreună”, ce va reuni persoane publice din diferite domenii. Dezbaterile se vor desfăşura sub motto-ul „Atât timp cât privim case, le construim şi locuim în ele, arhitectura este un subiect ce ne priveşte pe toţi”.

Joi, 4 noiembrie, va avea loc lansarea raportului Case Care [Nu mai] Plâng – un ghid al bunelor practici în reabilitarea arhitecturală. Dezbaterea publică va reuni specialişti în arhitectură, investiţii imobiliare, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi jurnalişti. Evenimentul va avea loc la Casa de Licitaţii Artmark (Str. Logofăt Luca Stroici, nr. 18), de la ora 11:00.

Sâmbătă, 6 noiembrie, iniţiatorii Care Care [Nu mai] Plâng vor organiza, în cadrul AFI Palace Cotroceni, o expoziţie de fotografie, alături de un atelier de desen destinat atât copiilor, cât şi adulţilor.

Acţiunile legate de proiectul Care Care [Nu mai] Plâng sunt sprijinite de Uniunea Arhitecţilor din România, având ca parteneri Centrul Cultural Art Society, Casa de licitaţii Artmark, AFI Palace Cotroceni Mega Fun, Jurnalul Naţional, Imobiliare.ro, Igloo, revista Arhitectura şi Metropotam.
Mai multe detalii pe site-ul organizatorului: www.casecareplang.ro

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Rustic și modern: o casă din lemn înconjurată de pădure în apropierea Bucureștiului. Premiu pentru arhitectură

Dacă ești un iubitor al rusticului nu înseamnă că ar trebui să renunți la confortul vieții moderne – cele două pot fi îmbinate în mod creativ. Situată în nordul...

citește mai departe
Reabilitarea unui palat din 1930, după ce a fost distrus de un incendiu

În urma dezastrului, clădirea a rămas în ruină vreme de 17 ani. Nominalizat la secțiunea „Arhitectura patrimoniului cultural” a Bienalei de Arhitectură 2016, proiectul din imagini a câștigat premiul...

citește mai departe
O BRAD FRUMOS O BRAD FRUMOS

“O tanen bau, o tanen bau!” asta fredonam copii, atata stiam, atat stiu si scriu si acum. Recunosc ca febra cu – o tanenul bau am simtit-o cam pana...

citește mai departe
CAT DE MULT NE PLACE SA GRESIM.

  Din capitolul “intelepciunea proverbului” citim: greseala recunoscuta e pe jumatate iertata , cine nu munceste nu greseste, se impiedica si calul care are patru picioare, sau una adanca-...

citește mai departe
MANUAL DE UTILIZARE – DESIGNER

Locuintele fara amenajari interioare sunt ca revistele fara fotografii. Si pentru ca intelegem importanta designului pentru cititorii nostri, ne-am hotarat sa invitam un specialist in domeniu, care ne va...

citește mai departe