Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 iul. 2013

Cât te costă să stai cu chirie în centru. Foto: Cele mai spectaculoase oferte din marile orașe

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei

Prețurile practicate pentru apartamentele din blocurile vechi răspund chiar și cerințelor unui chiriaș cu buget redus.

Dacă te numeri printre cei care visează să locuiască în centrul unui mare oraș al țării, ai motive de bucurie: plaja de oferte pe acest segment este una largă și răspunde atât cerințelor unui chiriaș cu buget restrâns, cât și ale unuia cu buget ridicat. Imobiliare.ro îți prezintă, potrivit anunțurilor listate pe portal, câteva exemple de proprietăți situate la pragul inferior și la cel superior al prețurilor solicitate pe acest segment, în centrele regionale ale țării. În cea dintâi categorie se înscriu apartamente scoase la închiriere în blocuri vechi (nemobilate sau mobilate modest), iar din cea de-a doua fac parte, de regulă, unități locative cu suprafețe generoase și amenajate modern, amplasate în blocuri construite recent în centrul marilor orașe.

București:
În Capitală, prețul cerut pentru o garsonieră situată în zona centrală pornește de la 180-200 de euro, dar ajunge și la 450 de euro pe lună. În zona Universitate-Piața Rosetti, proprietarul unei locuințe de 28 de metri pătrați cere 210 euro pe lună. În zona Romană însă, o unitate locativă de 35 de metri pătrați, cu amenajări de calitate superioară, are un preț cerut de 450 de euro pe lună.

Pentru două camere, chiriile din București pornesc de la 280-300 de euro pe lună, dar pot ajunge și până la 2.000 de euro pe lună. În apropiere de parcul Cișmigiu, o locuință nemobilată de 56 de metri pătrați, construită în anul 1965, are un preț cerut de circa 300 de euro. În zona Romană pe de altă parte, un apartament nou (din 2011), modern, cu o suprafață de 105 metri pătrați, poate fi închiriat cu 2.100 de euro pe lună.

apartament 2 camere Bucuresti
apartament 2 camere Bucuresti 2

Pe segmentul locuințelor cu trei camere, ofertele pornesc, de regulă, de la peste 300 de euro pe lună. Una dintre cele mai accesibile oferte poate fi găsită în zona Sala Palatului: un apartament cu trei camere de 59 de metri pătrați, construit în 1965, scos la închiriere pentru 330 de euro pe lună. Cel mai mare preț – de 3.000 de euro pe lună – este solicitat de proprietarul unei unități locative cu o suprafață utilă de 140 de metri pătrați, construit în anul 2012, în apropiere de parcul Cișmigiu.

apartament 3 camere Bucuresti
apartament 3 camere Bucuresti 2

Timișoara:
În orașul de pe Bega, o garsonieră de 30 de metri pătrați, situată în centrul orașului, poate fi închiriată cu 230 de euro pe lună.
Un preț apropiat – 250 de euro pe lună – este cerut și pentru un apartament cu două camere de 50 de metri pătrați. La polul opus, o unitate locativă bicamerală de 110 metri pătrați, amplasată în zona Piața Sf. Gheorghe, are un preț cerut de 992 de euro pe lună.

apartament 2 camere Timisoara
apartament 2 camere Timisoara 2

Pentru locuințele cu trei camere, chiriile pornesc de la 350 de euro pe lună; acesta este prețul cerut și pentru o unitate locativă de 68 de metri pătrați. Pe de altă parte însă, un apartament de 130 de metri pătrați, ce dispune de amenajări de lux, poate fi închiriat în centrul orașului cu 1.000 de euro pe lună.

apartament 3 camere Timisoara
apartament 3 camere Timisoara 2

Brașov:
În orașul de la poalele Tâmpei, o garsonieră de 40 de metri pătrați situată în centrul orașului, poate fi închiriată cu 150 de euro pe lună. Prețul cerut pentru o unitate locativă monocamerală amenajată modern, din ansamblul rezidențial Bellevue Residence, se ridică la 500 de euro, pentru o suprafață de 45 de metri pătrați.

garsoniera Brasov

În zona Centrul Civic, un apartament vechi, de 50 de metri pătrați, poate fi închiriat cu 200 de euro pe lună. Pe de altă parte, în Centrul Istoric, o locuință de 78 de metri pătrați finalizată în 2011 este scoasă la închiriere pentru 1.200 de euro pe lună.

apartament 2 camere Brasov
apartament 2 camere Brasov 2

La trei camere, chiriile din centrul Brașovului pornesc de la 250 de euro pe lună; acesta este și cazul unui apartament 70 de metri pătrați din Centrul Istoric. O unitate locativă de 96 de metri pătrați, situată în ansamblul Bellevue Residence, este scoasă la închiriere pentru 1.200 de euro pe lună.

apartament 3 camere Brasov 1
apartament 3 camere Brasov

Cluj-Napoca:
În capitala Transilvaniei, o garsonieră de 28 de metri pătrați, situată în centru, are un preț cerut de 150 de euro pe lună. O unitate locativă de 40 de metri pătrați, amenajată modern, ajunge însă la 400 de euro pe lună.

garsoniera Cluj

Prețurile pentru unitățile cu două camere pornesc de la 250 de euro pe lună; aceasta este și chiria solicitată pentru un apartament vechi de 50 de metri pătrați, mobilat și utilat. La polul opus, pretențiile proprietarului unui apartament vechi de 70 de metri pătrați, mobilat și utilat, ajung la 700 de euro pe lună.

apartament 2 camere Cluj
apartament 2 camere Cluj 2

Pe segmentul locuințelor tricamerale, cele mai mici chirii se situează la 350 de euro pe lună, cum este și cazul unui apartament de 68 de metri pătrați. Pe de altă parte, prețul cerut pentru un apartament de 93 de metri pătrați, amenajat modern, este de 900 de euro pe lună.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Discount de 12% în magazinele Mobexpert pentru utilizatorii Imobiliare.ro

Aflată deja în derulare, campania promoțională este programată să se desfășoare până la sfârșitul lunii aprilie. Pentru a veni în sprijinul proprietarilor de locuințe, dar și al chiriașilor, Imobiliare.ro...

citește mai departe
Sfaturi practice, când îți cauți chirie. Cheltuieli pe care nu trebuie să le treci cu vederea

Îți cauți pentru prima oară o chirie? Încearcă să nu subestimezi efortul financiar pe care trebuie să îl faci la început și nu uita să iei în calcul, măcar...

citește mai departe
Investește echilibrat și ține cheltuielile sub control. Recomandări de la CEO-ul unei companii de consultanță imobiliară din București

Nu sta cu toți banii cash pentru că în fiecare zi ei se pot devaloriza, mai bine investește echilibrat și ține costurile sub control. Acestea sunt doar câteva dintre...

citește mai departe
Cum găsești repede un chiriaș? Recomandările specialistului

Detaliile contează, atunci când îți pregătești locuința pentru închiriere, nu doar curățenia. Iar o locuință decorată cu gust poate câștiga detașat într-o competiție cu una care dispune de o amplasare...

citește mai departe
3 factori care te-ar ajuta să-ți renegociezi chiria iarna aceasta

Poți rediscuta termenii acordului încheiat dacă aceștia nu mai corespund realității. Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în...

citește mai departe