Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
19 nov. 2010

Cum să scoti profit maxim din 5.000 – 10.000 euroGhid de supravieţuire în timpul crizei

scris de Ilias Papageorgiadis in categoria Ştiri imobiliare

Acest raticol a fost publicat pe data de 29.06.2010

Am primit mai mult de 100 de email-uri de la persoane care vor să stie opinia mea, “nu  doar privind investitia unor sume mari de bani, 50.000 – 100.000 euro, dar şi  pentru cele mici, cum ar fi 5.000 – 10.000 euro”. Această sumă reprezintă venitul unei singure persoane care lucrează într-o companie bună, sau venitul unei familii din clasa de mijloc precum si a altor persoane care trăiesc în România de astăzi. De fapt, managerii băncilor din mai multe sucursale mi-au spus că acesta este suma medie a unui depozit a celor ” care nu sunt săraci”.

Acesta este motivul pentru care am decis să împartăsesc căteva propuneri pentru  cei care dispun de această sumă de bani şi doresc mai multe idei  cum să profite acesti bani. Îmi pare rău, dar nu sunt în măsură să vă dau  ”solutii magice” pentru a vă dubla sau chiar tripla banii într-un an, nu sunt chiar atât de inteligent.

Haideti să vedem împreună care ar fi cele cinci propuneri care să vă ajute să profitati de pe urma unei sume de 5.000 – 10.000 euro …

1. Jumătate din banii dumneavostră să fie în depozite

Ati putea spune ” dar nu e nimic”. Nu, nu este. Nu fiti morocănosi şi negativi, ştim cu toţii că există multe probleme urgente care pot apărea în viaţa. Începând cu cele de sânătate până la alte aspecte importante (dar care pot fi usor de rezolvat) care însă necesită o sumă de bani pentru a fi rezolvate. Dacă nu aveti nici un ban în bancă, nici măcar 2.000 – 4.000 euro, sunteţi cu adevărat lipsit de apărare …. ca o pană “în vânt” (spunem noi în limba greacă). Şi mai ales acum, în timpul crizei vântul este destul de puternic ….

2. În zilele de azi, Euro este mai sigur…

Cu doar două luni în urmă vă explicam de ce aş prefera să-mi economisesc banii în Euro şi nu în RON. Altcineva a calculat rata dobânzii la Ron, care este mult mai mare decât ceea la euro, dar nu s-a găndit la o posibilă depreciere a acestuia. El explica de ce este mai bine să primiti o dobăndă de 8-9% la lei decât 3,5 – 4%  la euro. În perioada respectivă 1 Euro era 4,07 Ron. Ieri un euro era cotat la 4,3257.

Cum să scoţi cât mai mult profit din 50.000 de euro

Ne putem economisii banii într-o monedă puternică, care ne protejează fată de problemele economiei româneşti şi de posibile deprecieri  în viitorul apropiat.

3. Nici dolarul nu sună rău  …
Toti bancherii  care se ocupă în principal de investitii şoptesc că se aşteaptă ca euro să rămână puternic pe termen scurt şi apoi să se deprecieze din nou faţă de dolarul american. Acesta este motivul pentru care această perioadă este considerată una excelentă pentru investiţiile în dolari, mai ales daca euro ajunge temporar la o valoare de 1,26 – 1,30 dolari. Dacă vă place să riscati,  10 – 20% din depozitul dumneavoastră ar putea fi schimbat în dolari, dar strict pentru o anumită perioadă. Stabiliti-vă un scop, de exemplu: Daca achizitionati dolari şi euro se va deprecia cu 10%, dumneavoastră veti vinde din nou dolari pentru Euro si veti obtine din această tranzactie un profit de 10%.

4. Folositi-vă de depozit ca să vă negociati chiria
Să presupunem că plătiţi o chirie între 200 şi 400 Euro lunar (chiar mai putin, dacă stati împreună cu alţii), dar să zicem o medie de 300 euro/luna. Criza ii face pe oameni mai vulnerabili. Deci, negociati cu proprietarul apartamentului să-i plătiti în avans 6 luni sau un an de chirie, ca să beneficiati de o reducere de 10 – 20%. Într-adevăr veti plăti mai mult acum (folosindu-vă de depozitele dumneavoastre.), dar de fapt veti realiza un profit de 10 – 20% prin reducerea costurilor dumneavoastra. Acest lucru este aplicabil la orice altă achizitie pe care o veti face, vă veti simti confortabil plătind bani în avans, cerând în schimb un preţ mult mai bun.

5. Bursa pentru cei care îndrăznesc să riste

Am analizat avantajele şi dezavantajele investiţiilor pe bursă aici.

Nu vă grăbiti. Astept ca bursa să scadă pentru (cel puţin) câteva luni întucăt economia va continua în trendul descendent. Alegeti căteva  SIF-uri sau alte companii puternice şi gănditi-vă să investiti circa 15 – 30% (maxim). din banii dumneavoastră. Ştiu, se poate intămpla să vi se spună că suma este mică, dar probabil în timpul crize vor accepta orice client. Fiind precaut fată de riscurile la care vă expuneti, fiti gata să vindeti când va atingeti obiectivul; adică cresterea profitului dumneavoastră anual si nu crearea unei averi peste noapte.

Întrebare: “Ar trebui să aplic pentru” Prima Casa “dacă  am 5.000 de euro în bancă?”

Nu, desigur nu. Stati jos şi calculati toate costurile. Veţi realiza că, chiar dacă contribuţia personală, in acest caz, se ridică la 3.000 de euro, în multe cazuri, există costuri suplimentare care cresc valoarea totală a tranzacţiei şi aceste costuri trebuie să fie plătite din buzunarul dumneavoastră. Ar trebui să aveţi cel puţin dublul acestei sume de bani, pentru a vă putea găndi la un astfel de pas.

Nu uitaţi:

  • Orice sumă contează, chiar şi ceea mai mică.
  • Nu trebuie să vă simtiti prost solicitând servicii mai bune la un pret mai mic. De fapt, acum cu această criza multe companii sunt dispuse să vă servească chiar si la un pret mai mic, în speranţa unei colaborări fructoase în viitor.
  • Un prieten de al meu are un tată foarte întelept care spune mereu: “Aveţi grijă de fiecare Euro şi eurocenţi vor avea grijă de ei înşişi”. Nu ar trebui să fim dezamagiti dacă astăzi nu avem prea multe. Rămănand seriosi şi respectându-ne pe noi înşine, vom avea garantat rezultate mult mai bune în anii următori.

Aricole din aceasi categorie:

 

Părerile cititorilor
1 părere
  • yo

    Da-mi 1000$ si-ti spun cum sa faci profit.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
“Prea mult praf, produs de doar cateva masini”

(Piata imobiliara romaneasca: primele doua luni ale anului 2011) “Foarte optimist”-ul prieten al meu, celebru: “2011 va fi un an foarte pozitiv” Era doar  sfarsitul anului trecut, cand o multime...

citește mai departe
Poate otravi mentalitateanesanatoasa procesul de redresare?

Inca de acum cateva saptamani, continui sa va spun despre procesul lent de recuperare care astept sa se produca, in cazul in care totul decurge bine in urmatorii 1-2...

citește mai departe
CPI, traininguri si déjà vu: Colaborarile si 5 secrete pentru profesionalism

Martea trecuta am participat la CPI, “Clubul Profesionistilor in Imobiliare”, un eveniment organizat de imobiliare.ro. Acolo, in timpul prezentarii sustinute de Isfahan Doekhie si Niculae Iulian, m-am simtit ca si...

citește mai departe
In Suedia, pentru… Romania!

Salutare din friguroasa Uppsala si Stockolm! Dupa o saptamana obositoare, ieri am zburat in Suedia. Am venit aici din doua motive: sa-mi intalnesc fratele, Nikolas, care lucreaza pentru Universitatea...

citește mai departe
“Pretul pietei este 250. Clientul meu va ofera 170” “Eu vreau 800. Poti sa pastrezi toti banii peste acest pret”

2010. Vara. Tocmai am semnat un contract, cumparand un teren destinat unui proiect de retail intr-un oras mare din Romania. Clientul meu,  fericit de finalitatea acestei tranzactii m-a invitat...

citește mai departe