Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 mai 2012

Primavara trece si nu ai reusit sa vinzi? Nu te panica!

scris de Leonard M. in categoria Proprietari

Se spune in lumea imobiliara ca primavara este sezonul vanzarilor. Calendarul imobiliar prevede de fapt doua sezoane de tranzactii si doua de vacanta. Astfel, primavara este sezonul vanzarilor iar toamna sezonul inchirierilor, iar intercalate, vara- cu vacantele la mare si iarna- cu sarbatorile si vacantele la schi.

In ultimii ani, criza imobiliara a bulversat acest calendar existand multe alte fenomene care influenteaza deciziile de cumparare decat perioada cand sunt luate acestea. In urma a ramas obisnuinta de a actiona primavara si toamna, insa de la dorinta la actiune este cale lunga.

Nu trebuie sa te panichezi! Nu a trecut sezonul vanzarilor de locuinte! Nu vine vara peste piata imobiliara si alunga clientii pe plajele insorite ale lumii. Posesia unei locuinte a ramas in zona fruntasa a dorintelor oricarui roman.

Asa cum spuneam mai sus, exista mai multe fenomene care pot influenta vanzarile de locuinte. Iata cateva dintre ele:

-economia mondiala; nu putem trai independent de ceea ce se intample pe alte piete. Mai mult, ne raportam la moneda europeana si atunci cand cumparam o paine, si atunci cand cumparam o masina sau un apartament. Orice cutremur din Zona Euro, afecteaza economia Romaniei.

-economia nationala; recent, am fost anuntati ca in a doua jumatate a anului vor creste salariile. Este doar una dintre masurile care pot crea o stare pozitiva in randul populatiei atat in ceea ce priveste cresterea veniturilor, cat si la nivel psihologic.

-politica BNR; scaderea dobanzii de politica monetara la 5,25%, atingand astfel un nou minim istoric are darul de a ieftini creditele. In balanta, conditiile de creditare se inaspresc, in special in cazul creditelor in valuta. Toate aceste “miscari” pot relansa creditarea inclusiv in domeniul achizitiei de locuinte.

-programe guvernamentale: Prima Casa, creditul ipotecar cel mai accesibil si cel mai de succes; programe de economisire-creditare cu prime de la Stat.

-miscari politice; 2012 este an electoral iar acest lucru induce populatiei speranta unui trai mai bun. Astfel, unii cumparatori prefera sa astepte rezultatele alegerilor si in functie de acestea sa decida daca sa cumpere sau sa mai astepte.

Nu inchideti, deci, pravalia. Succesul este garantat numai de strategia de vanzare, care cuprinde stabilirea pretului si oferirea de facilitati de plata, prezentare, publicitate.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai a cumpărat hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca

Tranzacția a fost facilitată de reprezentantele a două birouri diferite din cadrul rețelei RE/MAX România. RE/MAX România a anunțat vânzarea hotelului Opera Plaza din Cluj-Napoca, către Facultatea de Drept...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor în martie 2021. Dintre marile orașe, cele mai mari creșteri au avut loc în Cluj-Napoca și București

După ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an, prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie...

citește mai departe
Rhodium Residence: ansamblu de tip boutique într-o zonă liniștită, aerisită și cu spații verzi din Cluj-Napoca (P)

Îți dorești ca „acasă” să te poți relaxa deplin, dar și să poți ajunge rapid în mijlocul naturii? Acest ansamblu rezidențial îți împlinește ambele dorințe – și nu numai....

citește mai departe
Noiembrie 2020, o nouă lună de creșteri la prețurile apartamentelor. Ce s-a întâmplat în marile orașe

Variații pozitive au avut loc pe ambele segmente de piață, însă cele mai semnificative pe segmentul rezidențial nou. După un avans de 2,4% în octombrie, prețurile locuințelor au înregistrat...

citește mai departe