Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
8 mai 2012

Primavara trece si nu ai reusit sa vinzi? Nu te panica!

scris de Leonard M. in categoria Proprietari

Se spune in lumea imobiliara ca primavara este sezonul vanzarilor. Calendarul imobiliar prevede de fapt doua sezoane de tranzactii si doua de vacanta. Astfel, primavara este sezonul vanzarilor iar toamna sezonul inchirierilor, iar intercalate, vara- cu vacantele la mare si iarna- cu sarbatorile si vacantele la schi.

In ultimii ani, criza imobiliara a bulversat acest calendar existand multe alte fenomene care influenteaza deciziile de cumparare decat perioada cand sunt luate acestea. In urma a ramas obisnuinta de a actiona primavara si toamna, insa de la dorinta la actiune este cale lunga.

Nu trebuie sa te panichezi! Nu a trecut sezonul vanzarilor de locuinte! Nu vine vara peste piata imobiliara si alunga clientii pe plajele insorite ale lumii. Posesia unei locuinte a ramas in zona fruntasa a dorintelor oricarui roman.

Asa cum spuneam mai sus, exista mai multe fenomene care pot influenta vanzarile de locuinte. Iata cateva dintre ele:

-economia mondiala; nu putem trai independent de ceea ce se intample pe alte piete. Mai mult, ne raportam la moneda europeana si atunci cand cumparam o paine, si atunci cand cumparam o masina sau un apartament. Orice cutremur din Zona Euro, afecteaza economia Romaniei.

-economia nationala; recent, am fost anuntati ca in a doua jumatate a anului vor creste salariile. Este doar una dintre masurile care pot crea o stare pozitiva in randul populatiei atat in ceea ce priveste cresterea veniturilor, cat si la nivel psihologic.

-politica BNR; scaderea dobanzii de politica monetara la 5,25%, atingand astfel un nou minim istoric are darul de a ieftini creditele. In balanta, conditiile de creditare se inaspresc, in special in cazul creditelor in valuta. Toate aceste “miscari” pot relansa creditarea inclusiv in domeniul achizitiei de locuinte.

-programe guvernamentale: Prima Casa, creditul ipotecar cel mai accesibil si cel mai de succes; programe de economisire-creditare cu prime de la Stat.

-miscari politice; 2012 este an electoral iar acest lucru induce populatiei speranta unui trai mai bun. Astfel, unii cumparatori prefera sa astepte rezultatele alegerilor si in functie de acestea sa decida daca sa cumpere sau sa mai astepte.

Nu inchideti, deci, pravalia. Succesul este garantat numai de strategia de vanzare, care cuprinde stabilirea pretului si oferirea de facilitati de plata, prezentare, publicitate.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să te mai intereseze și
Niveluri-record de locuințe finalizate în mai multe piețe rezidențiale transilvănene. Unde sunt „suburbiile” cele mai atractive

Într-unul dintre cazurile analizate, numărul unităților locative finalizate s-a dublat comparativ cu anul anterior. În ciuda provocărilor ridicate de situația din domeniul sanitar, reprezentanții SVN Romania sunt de părere...

citește mai departe
Maurer Imobiliare: „Continuăm să lucrăm asiduu la proiectul nostru de peste 300 de unități din centrul orașului Cluj-Napoca” (P)

Apartamentele din cadrul ansamblului Maurer Panoramic vor beneficia, printre altele, de sistem smart home și încălzire prin pardoseală. Te afli în căutarea unui apartament nou, construit cu simțul răspunderii,...

citește mai departe
Oaza ta de relaxare: vilă în stil rustic, cu teren de aproape 5.000 de metri pătrați, la 20 de minute de Cluj-Napoca (P)

Visezi la o oază de relaxare în afara Clujului – orașul cu cea mai rapidă dezvoltare, după Capitală? Această vilă spațioasă, ce combină confortul modern cu stilul tradițional, poate...

citește mai departe
Cluj, București și Timișoara: Prețurile apartamentelor, pe cartiere, la finele lui 2018

Cele mai mari diferențe între prețurile apartamentelor pe cartiere, ajungând și la peste 1.500 de euro pe metru pătrat util, pot fi observate în București; la polul opus se...

citește mai departe
O piață rezidențială mai matură: marii dezvoltatori iau în vizor și orașele mai mici!

Un semn că avem de-a face cu o piață rezidențială mai matură ar fi ca dezvoltatorii de prestigiu să se orienteze nu doar către Capitală și marile centre regionale,...

citește mai departe