Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
iou a întrebat

Buna ziua. Speram sa lamuriti pentru publicul larg de ce grilele…

publicat pe 1 Jul 2011 in categoria Cumpărători

Buna ziua. Speram sa lamuriti pentru publicul larg de ce grilele notarilor cu pretul imobiliarelor nu este facut public. Observ ca site-ul w w w . unnpr . ro
e parolat! Sau e frica prea mare ca preturile s-ar putea prabusi ajungandu-se la cele din grila notarilor ?!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
15 răspunsuri de la cititori
Marius a răspuns:
6 Sep 2011

Este posibil ca grila notarilor sa se fi aliniat la valoarea de impunere a imobilelor stabilita de Directiile de impozite si taxe. Lucru care ar fi corect : platesc o taxa ( locala sau notariala ) pe o aceeasi valoare a unui imobil privit ca un mijloc fix .
Valoarea imobilului pe piata este o cu totul alta poveste si asta tine de multi factori subiectivi ( amplasare, orientare, etaj, priveliste, cat este de ingrijit, si nu in ultimul rand cat de mult si-l doreste cumparatorul si ce posibilitati financiare are acesta ). Evident ca era cam neplacut sa platim taxa notariala pe acesti factori subiectivi.
Valorile de impunere ale imobilelor sunt la fel de "netransparente" publicului larg si din punctul de vedete al Directiilor de Impozite si Taxe Locale. Nu stiu sa fie publicate undeva, dar se afla pe deciziile de impunere , personale, ce le primim de la aceste directii ale primariilor de sector si pe baza carora se calculeaza impozitul anual pe cladiri, teren. Si aceasta valoare de impunere nu a influentat niciodata piata.
Asadar aceasta valoare ce este , cred, acum comuna ca baza de calcul taxe/impozite atat notarilor cat si directiilor de impozite locale, neinfluentand in niciun fel valoarea de piata a unei locuintei nu are rost sa fie facuta publica nici de notari.
Obs. : - nu sunt broker imobiliar, nu sunt notar, nu sunt functionar la Impozite si Taxe Locale. Pur si simplu sunt unul ca dv. care incearca sa gaseasca o logica in ceeace ne inconjoara, in speranta ca asa ne vom mai limpezi viata.
Cu alte cuvinte, daca nu convine mesajul meu, va rog nu loviti prea tare !!!!

Raporteaza

0