Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Flavia a întrebat

De ce apartamentele din blocuri vechi de provenienta Belle Epoque sau…

publicat pe 6 sept. 2011 in categoria Cumpărători

De ce apartamentele din blocuri vechi de provenienta Belle Epoque sau interbelica din Romania / Timisoara sint renovate cu atita lipsa de bun gust, netinind cont de arhitectura, caracterul exterior si general al cladirii, cu un stil neinchegat si de-a dreptul urit?
Pina si un copil caruia i s-ar explica principiile generale de design ar putea apoi sa execute un design si un decor de interior mai armonios.
Personal nu pot cumpara asa ceva, decit daca as negocia pretul f. scazut.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
29 sept. 2011

Nu vă pot spune că greșiți. Mulți proprietari de vile sunt oameni care nu știu nimic despre arhitectură sau imobiliare și (bineînțeles) nu vor să plătească un expert. Aleg pe cineva după criteriul celui mai mic preț și renovează clădirea în cel mai urât mod cu putință.

Dar asta este ceva „normal” într-o țară în care „toată lumea știe tot” și multe persoane consideră că orice prostie este „dreptul lor legal la libertate”. Este nevoie de timp pentru ca aceștia să înțeleagă că există reguli și proceduri, în plus au impresia că perioada 2005-2008 se va întoarce și vor găsi clienți dispuși să „cumpere orice la orice preț”. Să-i lăsăm să viseze în continuare.

Sunt de acord cu dumneavoastră în ceea ce privește negocierea. Spun același lucru și despre apartamente. Eu aș negocia prețul proprietății luând în calcul costul renovării (sau al re-renovării) și voi oferi un preț cât mai aproape de realitate. De aceea nu cumpăr apartamente sau vile, pentru că mulți oameni nu acceptă. Sunt alții care cumpără fără a calcula toate costurile, apoi se supără (când își dau seama de realitate) și devin frustrați.