Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
marius a întrebat

de ce in romania diferenta intre un apartament de 3 camere in bloc…

publicat pe 30 Jul 2013 in categoria Cumpărători

de ce in romania diferenta intre un apartament de 3 camere in bloc nou este cu 20000 euro, maxim,mai scumpucel decit un apartament similar in trun bloc vechi de aproape 100 ani????????am studiat acest fenomen si in alte 4 tari europene si nu am intalnit asa ceva……cele vechii sunt la 60 la suta din cele noi ………oare la noi de ce trebuie sa fie altfel???????

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
9 răspunsuri de la cititori
margenianu a răspuns:
1 Oct 2014

Calitatea materialelor de constructie nu are nici o legatura cu pretul, fiindca pur si simplu clientul nu poate estima calitaea materialor.

Ca sa va faceti o idee, costa minim 3 sute euro pentru o singura camera ca sa faci un studie amanuntit al materialelor si rezistentei.

Ce client merge la vizionari si da 300 euro x nr de camere pentru fiecare vizionare ?

Prima casa a dat bani la toti saracii, si ei sunt saraci fiindca sunt lenesi si naivi. Cei cu imobile vechi pacalesc acestis araci naivi dar cu bani pe credit, si le vand apartamente vechi la preturi uriase. Asta e explicatia (naivitatea tinerilor).

Raporteaza

0

Andrei a răspuns:
11 Oct 2013

Este asa pentru ca in ziua de azi toti romanii sunt cu "biciul" pe sectorul imobiliar. Se construieste la costuri scazute si calitate scazuta, deasemenea confort scazut, pentru ca nu sunt dispusi clientii sa plateasca un pret pentru calitate, celebra exprimare "e prea scump, nu merita". Ar trebui ca romanii sa invete ca tot ce e bun nu este ieftin, iar imobiliarele intr-o economie de piata nu sunt ieftine si accesibile ca intr-o economie centralizata. Nu e dispun nimeni sa-si investeasca banii in calitate si sa nu fie sigur ca ii recupereaza fi face si profit. Cat despre imbogatirea de peste noapte nu prea mai este valabila in sectorul imobiliar din Romania.

Raporteaza

0

eugenia hutuleac a răspuns:
8 Sep 2013

pacat ca nu toate blocurile noi din Romania au bideu
si jaluzele.sant doua comoditati. Cine a trait pentru ani in italia, sant convinsa ca ar avea un motiv in plus pentru a alege un apartament cu aceste imbunatatiri. NU au un costo enorme, si trata solo de o alta cultura di constructie. Grazie. Si paramano .... este un alt mod de a economisi manutenzione in timp.

Raporteaza

0

dia a răspuns:
5 Sep 2013

Am o garsoniera intr-un bloc nou....regret amarnic!!! nu pot sa spun cate nereguli incep sa apara acum la 3-4 ani , deoarece sper sa o vand...la naiba cu finisajele, vreau doar sa nu cada blocul pe mine!!!

Raporteaza

0

Camelia a răspuns:
23 Aug 2013

Nu sunt expert in domeniu, insa parerea mea este ca o mare parte din cele noi lasa mult de dorit dpdv calitativ. In Brasov sunt cateva blocuri care sunt in zone bune - nu vreau sa dau nume (deci in cazul asta nu zona e vinovata) - insa desi imediat dupa finalizare "furau" ochii, acum, la doar cativa ani, se pot observa urme majore de degradare pe care nu le observi nici la blocurile de 20-30 de ani.
Cat despre spatii mai generoase, de multe ori nu e cazul la apartamentele noi. Si aici as putea sa dau exemplu cateva blocuri din Brasov care sunt extrem de prost compartimentate si mici.
Cat despre influenta "prima casa", ea cred ca isi face efectul asupra intregii piete imobiliare, nu doar asupra apartamentelor noi. Un constructor din Brasov chiar se lauda ca a facut apartamentele special pentru acest program, asa incat majoritatea se incadreaza in acest buget. Este amplasat langa calea ferata, suprafetele si compartimentarea lasa de dorit, iar legat de finisaje imi permit sa fiu sceptica (inca e in constructie). Mai mult, desi apartamentele se vand deja prin diferite agentii, constructorul inca nu are un site (sau eu nu il gasesc) pe care sa gasesti informatii despre materiale, finisaje, sa vezi schitele proiectului, etc.

Raporteaza

0

Daniel Dumitru a răspuns:
20 Aug 2013

Pentru ca programul prima casa a prostit o gramada de tineri sa isi faca rate pe viata la un apartament construit pe vremea bunicii. Asta e raspunsul. Cand nu se vor mai da credite gen prima casa, atunci aceste cutii de chibrit se vor apropia mai mult de valoarea reala (care nici macar 60% din cea a unui ap in bloc nou nu este.)

Raporteaza

0

Cristian M Ioan a răspuns:
16 Aug 2013

Antevorbitorii mei au dreptate!
- blocurile noi au spatii mai generoase si finisare net superioara celor socialiste, dar la multe din ele, structura de rezistenta ridica serioase smene de intrebare!
- in zona ultaracentrala sunt foarte putine blocuri noi, iar in zone cu multa verdeata si acces bun, relativ putine. Inevitabil blocurile "vechi" (nu au chiar 100 de ani) ofera avantaje de amplasare!
- preturile au scazut mul fata de varful bulei imobiliare, insa cererea depaseste in cntinuare oferta!
- blocurile socialiste de dupa 1977 au fost proiectat sepecial pt rezistenta la cutremur, dar si majoritatea celor mai vechi sunt destul de solide, si au rezista cu brio la probele practice din 1977, 1986, 1990 etc.

Raporteaza

0

Razvan a răspuns:
6 Aug 2013

Pentru ca alea mai vechi, majoritatea, sunt facute cu cap, materiale ok, pe cand alea noi sunt facute din 'chirpici' ( auzi prin pereti la vecini). Daca ar fi fost facute ca lumea, erau mult mai scumpe.

Raporteaza

0

Cristi a răspuns:
5 Aug 2013

Salut,

Raspunsul e simplu, localizarea blocurilor noi nu este asa buna ca a celor vechi. Incearca sa compari un apartament in bloc nou cu un apartament in bloc vechi din imediata vecinatate si o sa vezi atunci diferenta.

Sanatate!

Raporteaza

0