Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
REMUS a întrebat

de ce sunt obligati si prin ce sunt obligati, cumparatori sau…

publicat pe 2 iun. 2012 in categoria Cumpărători

de ce sunt obligati si prin ce sunt obligati, cumparatori sau vanzatori ,sa achite comisioane de ordinul miilor de euro(in unele cazuri de zeci de mii de euro) pentru a putea vinde sau cumpara o proprietate?de ce agentiile imobiliare practica comisioane similare cu cele din strainatate?de ce suntem la fel si de ce ne comparam in comisioane cu tari ca Italia,Spania,Franta,SUA, samd??!!I CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CARE O AGENTIE IMOBILIARA DIN ROMANIA PRACTICA COMISIOANE, CA DE EXEMPLU IN AMERICA??!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
3 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
27 iun. 2012

Dacă vindeți o proprietate de milioane și căutați un cumpărător și un profesionist serios pentru a vă asista pe parcursul procedurii (ceea ce nu este simplu, credeți-mă), atunci este logic să fie plătit. Dacă considerați că puteți găsi clienți și să rezolvați toate probleme singur atunci nu trebuie să plătiți pe nimeni și să economisiți acea sumă de bani.

După 8 ani și jumătate în România și … câteva sute de tranzacții la care am participat, vă pot garanta că mai puțin de 10% din proprietari sunt pregătiți să se ocupe de o tranzacție importantă, mică sau mare. Dacă faceți parte din acest procent, felicitări. Dacă nu, trebuie să vă protejați interesele prin alegerea unui expert care să fie alături de dumneavoastră, asumându-vă și riscul de a pierde.

Englezii spun: „Plătești cu alune, ai parte de maimuțe”.

gaby a răspuns:
11 iun. 2012

Succes in a vinde sau a cumpara o propietate pe cont propiu.

oana georgescu a răspuns:
7 iun. 2012

COMISIONUL UNEI AGENTII IMOBILIARE ESTE JUSTIFICAT IN CAZUL IN CARE, CEL CE DORESTE INTERMEDIEREA,NU ARE TIMP SA SE OCUPE DE VANZARE SAU CUMPARARE,NU STIE PRETUL CORECT AL IMOBILULUI SAU IN CAZUL IN CARE A TESTAT PIATA SI NU A REUSIT SA VANDA .
INSA NIMENI NU ARE OBLIGATIA SA APELEAZE LA O AGENTIE IMOBILIARA .SUNTEM PRESTATORI DE SERVICII ,DACA FACEM UN SERVICIU TREBUIE SA FIM PLATITI.