Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
gabriel constantin bogza a întrebat

e mai ieftin sa cumperi un apartament in Spania decit in ROMANIA

publicat pe 13 Nov 2011 in categoria Cumpărători

e mai ieftin sa cumperi un apartament in Spania decit in ROMANIA

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
120 răspunsuri de la cititori
giugiuca a răspuns:
13 Dec 2011

Dau dreptate celor care spun ca agentiile imobiliare nu fac afaceri serioase. Eu am vrut sa cumpar anul trecut un teren de 900 mp. L-am gasit la un pret de 220 euro/mp in zona Policolor. Vreau sa negociez, negociaza agentul cu proprietarul ca mie nu mi-a permis sa vorbesc cu el. Accepta negocierea la 190 euro/mp cu mare greutate. Ofer 150, ca se mai gandeste. Renunt, ma suna de cateva ori daca m-am hotarat. Nu m-am hotarat decat daca stau de vorba cu proprietarul.
Gasesc la 2 saptamani terenul la vanzare, exact acelasi teren format din 2 parcele cu 2 proprietari, scos de fiecare proprietar in parte cu 110 euro/mp. Cine a pierdut? Eu as fi dat 150 daca mi se permitea sa vorbesc cu proprietarul, agentul a vrut sa castige dublu pe un teren nu sa incheie o afacere pentru un client.
Pentru piata din Romania preturile sunt mari. A vorbi de 60 mii de euro cand lucrezi doar in Romania e utopic. Iar daca as lucra afara, imi iau casa afara...
Voi faceti niste comparatii cu alte state unde se traieste mai bine. Sunt case scumpe dar intretinerea, hrana de zi cu zi, alte cheltuieli sunt mai mici ca in Romania la un venit pe familie de 6-10 ori mai mare. Una e sa economisesti 200 de euro/luna din 1000 (salariu rar in Romania) si alta e 500 euro din 2500 afara. Proportia e aceeasi dar e o imensa diferenta de valoare.
Criza in Romania se va acutiza din cauza slabei puteri de cumparare. Inca se sistine cu bani de afara, de la rude, copii, neamuri... Daca afara e criza (vezi Spania unde sunt sute de mii de romani) nu se mai pot trimite bani si asta e criza.
Daca o banca da un credit de 100 mii pentru un apt. care peste 3 ani valoareaza 60 mii mai bine renunt la apartament, il las bancii chiar daca am platit la el 3 ani. Eu am un apt pe care am platit 72 mii, daca obtin 50 mii pe el e bine... Cer eu 60 dar nu-mi da nimeni.
Fiti realisti...

Raporteaza

0