Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Axinte Dumitru a întrebat

Evaluare casa finisaje la alegere!

publicat pe 4 mart. 2019 in categoria Cumpărători

Bună ziua! As avea nevoie de câteva informații. Doresc sa achiziționez o casa cu credit ipotecar. Este vorba de o casa la curte noua. Cel care vinde casa nu a finisat casa și scade din prețul casei o anumita suma pentru achiziționarea finisajelor inclusiv centrala termica, după cum dorește clientul. Suma care o voi plătii din fondul propriu și se va scade la contract. Știu ca se va face o evaluare. Cum procedez în felul acesta. Ma refer la partea cu finisajele. Evaluatorul se cheamă înainte sau după finisaje? Care ar fi pașii? Cum, când și în ce fel se procedează. Va mulțumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți 1 răspuns de la cititori
Ionut Stancu a răspuns:
4 mart. 2019
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna seara!
Dupa momentul in care veti depune documentele necesare aprobarii financiare, banca va desemna un evaluator agreat. Acesta va evalua proprietatea la stadiul in care se afla proprietatea la momentul inspectiei premergatoare intocmirii raportului de evaluare.
ATENTIE!!! In situatia in care agreati cu dezvoltatorul pretul pentru locuinta finisata iar inspectia se va face la momentul in care imobilul nu este finalizat, pretul din raportul de evaluare va fi inferior celui agreat. Evaluatorul nu va tine seama de finisajele viitoare caci inspectia presupune si efectuarea unui album foto ce va fi cuprins in cadrul raportului.
Prin urmare, va recomand sa sesizati banca in acest sens si sa programeze inspectia dupa finisarea imobilului.
Mult succes!

  • Rating răspuns 5/5
  • 1 evaluări