Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Catalin a întrebat

Exista o baza legala pentru a contesta impozitul de 3% care trebuie…

publicat pe 11 aug. 2011 in categoria Proprietari

Exista o baza legala pentru a contesta impozitul de 3% care trebuie platit in cazul unei vanzari ? Chiar nu inteleg de ce ar trebui sa dau 3% la stat. Taxa asta mi se pare similara cu taxa de prima inmatriculare sau de poluare sau cum se mai numeste in ultima vreme. Multumesc.

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
7 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
31 aug. 2011

Asta este o obligatie legala si exista o lege si mai multe decizii care au dus la crearea acestui 3%. Intrebarile mele pentru dumneavoastra ar fi:
• In opinia dumneavoastra, tranzactiile imobiliare ar trebui scutite de taxe in Romania?
• Cunoasteti multe tari in lume care opereaza cu acest sistem?
• Cunoasteti vreun stat care poate oferi oamenilor servicii fara a avea un venit?

Stiu, imi veti spune despre politicienii care va fura banii etc. Anul viitor cand vor fi alegeri si veti merge sa votati, veti avea sansa sa-i schimbati pe cei care nu va plac. Daca nu, atunci nu ar trebui sa va plangeti de ceva la care nici macar nu participati.
Taxele pentru cumpararea unei proprietati sunt destul de mici in Romania, costul taxelor anuale sau cele pentru companii sunt mult mai mari, plus TVA-ul de 24%. Problemele noastre nu se rezolva daca platim cu 0.5% mai putin la stat, asta nu va duce la mai multe tranzactii. Eu prefer sa platesc 3% sau chiar 5% dar sa am un mediu curat, taxe anuale “platibile” si un TVA care nu este aproape un sfert din pretul total.