Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
momo a întrebat

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate?…

publicat pe 24 Jul 2011 in categoria Cumpărători

Exista vreo posibilitate sa se trezeasca oamenii astia la realitate? Peste 70% din imobilele de vanzare au pretul mult umflat! Nu exista nici o logica pentru pretul cerut: nici pretul real al terenului pe care e construit, nici pretul constructiei si cu atat mai putin amenajarile si dotarile! Inteleg sa pui un 20% pentru pretul real, dar 200% e deja exagerat. Sunt imobile pe care eu le vad pe site de peste 2 ani si pretul nu se schimba.
Eu ma uit si pe imobiliare din strainatate. In Spania la 115.000 euro ai casa cu 4 camere si 3 bai, terase si teren peste 5000 ms langa Malaga sau Iznajar.
Faceti ceva!
Salarul mediu in Romania e de 400 euro, iar rata medie la un imobil pe site este 600 euro.
Spor la visat, tovarasi!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
27 răspunsuri de la cititori
Ilias Papageorgiadis a răspuns:
27 Jul 2011

Vă mulțumesc pentru observații. Comentariile mele ar fi:
• Sunt de acord că există, în continuare, prea multe proprietăți scumpe. De aceea spun în continuare că proprietățile bune (care combină locație, calitate și preț) sunt mai puțin de 10% din stocul existent.
• «Prima Casa» a fost unul dintre motivele majore pentru care prețurile au fost menținute sus.
• Se pare că unii oameni preferă să ceară prețuri ridicate si să nu vândă, din dorința de a menține iluzia „deținerii unei proprietăți cu valoare mare”.
• Nu cunosc persoane cu o marjă de 200% dar dacă vă referiți la proiectele noi, sincer mă îndoiesc. Nu știu exact cum calculați dumneavoastră costurile, însă sunt mult mai mari decât credeți. Și legat de asta, când cineva vinde cu o marjă de 200%, pe lângă alegerea lui de a vinde scump (pe care o putem judeca), există și alegerea clientului de a accepta și plăti acest preț (pe care, de obicei, nu o judecăm). Toți suntem responsabili de acțiunile noastre
• Haideți să nu comparăm Spania cu România. E ca și cum am compara portocale cu faianță. Sunt de acord, însă, că prețurile din România ar trebui să fie mai scăzute în multe dintre cazuri.
• O ultimă întrebare: Dețineți personal o proprietate? Pentru că sunt foarte multe persoane pe care le cunosc și care gândesc ca dumneavoastră și care odată ce au o proprietate de vânzare vin și îmi explică de ce „prețul ar trebui să fie triplu/ sau de 4 ori mai mare” decât prețul actual. Așa că aș fi curios să aflu cum vă evaluați dumneavoastră propriile proprietăți.

Raporteaza

0