Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
Ion Anamaria a întrebat

vanzare imobil cumparat prin programul Prima casa

publicat pe 9 Aug 2020 in categoria Proprietari

Doresc sa vand imobilul cumparat prin Prima casa 2010 si neachitat in totalitate pentru a cumpara altul mai mare. Cum trebuie sa procedez? Care sunt pasii pecare trebuie sa-i urmez?Va multumesc!

Oferă părerea ta:

Pentru a posta întrebări este necesar să fii autentificat.
Intră în contul tău sau crează-ți un cont nou pe imobiliare.ro

Sfaturi și păreri
1 răspuns de la experți
Ionut Stancu a răspuns:
9 Aug 2020
  • TELESTATE BUSINESS PLATINUM S.R.L
  • Administrator si asociat unic
  • Bucuresti

Buna seara!

In cazul programului Prima Casa, interdictia de vanzare a fost / este impusa in primii 5 ani de la achizitie, cu exceptia situatiei in care cumparatorul achita din surse proprii creditul accesat.
Dupa aceasta perioada, apartamentul se poate vinde fara restrictii in conditiile solicitarii acordului de instrainare de la banca creditoare, respectiv de la Ministerul de Finante. Acordul se elibereaza nominal (pe numele cumparatorului).

Tranzactia se poate efectua in doua etape, astfel:

1. In situatia cea mai favorabila, cand cumparatorul dispune 100% de surse proprii. In aceasta situatie se efectueaza vanzarea iar pretul se vireaza parte in contul bancii creditoare iar restul in contul dvs, in calitate de vanzator. Ulterior vanzarii, notarul instrumentator se ocupa de radierea ipotecii din Cartea Funciara;

2. Daca vanzarea se efectueaza prin credit bancar accesat de cumparator, avansul si parte din credit sunt directionate catre banca dvs creditoare iar restul in contul indicat de dvs. Aceeasi procedura este valabila pentru radierea ipotecii din Cartea Funciara.

Pentru nelamuriri, ma puteti contacta la 0748.88.99.26, Ionut Stancu

  • Rating răspuns 5/5
  • 2 evaluări