RE/MAX: Românii, atrași de investițiile imobiliare în insule exotice. Prețurile sunt comparabile cu cele din București!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Publicat pe: 22 Iulie 2019, Ultima actualizare: 23 Iulie 2019

Romanii sunt atrasi de investitiile imobiliare in insule exotice

Românii sunt deschiși să facă investiții imobiliare nu numai pe plan local, ci și în afara țării: una dintre atracțiile momentului o constituie insulele exotice din arhipelagul Capul Verde.

Se știe că, odată ce imobiliarele autohtone și-au reluat traiectoria ascendentă în urma perioadei de recesiune, în piață a revenit și interesul pentru achizițiile în scop investițional. Iată însă că românii nu sunt interesați doar de garsoniere sau apartamente pe care ulterior să le închirieze în București sau în celelalte mari orașe ale țării, ci și de proprietăți de vacanță – și unele chiar în afara granițelor țării.

Reprezentanții RE/MAX România au facilitat, pentru clienți români, achiziția a patru proprietăți imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde (foto), de pe coasta de vest a Africii. Imobilele fac parte din resorturile premium Resort Group PLC, pentru care ale dezvoltatorul promite un randament de minimum 5%, plus un pachet de beneficii suplimentare. Prețurile proprietăților sunt comparabile cu cele ale locuințelor bucureștene din categoria superioară: pleacă de la 150.000 de euro pentru un apartament, dar pot ajunge până la 600.000 de euro, pentru o vilă cu cinci dormitoare. În cazul utilizării proprietății prin programul de închiriere a resortului, dezvoltatorii oferă investitorilor un pachet de vacanță personală all-inclusive pentru cinci săptămâni pe an.

„Știm deja că 10-15% dintre achizițiile imobiliare pe plan local au scop investițional, ceea ce înseamnă că o bună parte dintre români sunt atrași de astfel de oportunități de business. Acestora, dar și diverșilor investitori care vor să parieze în viitor pe imobiliare, vrem să le transmitem că beneficiile sunt considerabil mai mari la o achiziție într-un loc exotic, precum resorturile din Capul Verde, de la yield-ul foarte bun promis de dezvoltatori, până la libertatea de a-ți stabili singur modelul de business și avantajele oferite pentru vacanțele personale. Pentru cei care doresc mai multe detalii, rețeaua noastră de agenții le stă la dispoziție pentru consultanță și intermediere.”

Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România

 

Romanii sunt atrasi de investitiile imobiliare in insule exotice

O destinație turistică „în tendințe”

Capul Verde beneficiază de temperaturi de vară pe tot parcursul anului, iar numărul turiștilor a crescut cu circa 115% în ultimele două decenii, astfel că investitori din toate colțurile lumii sunt atrași de oportunitățile de dezvoltare a turismului promise de aceste insule. „Capul Verde, faimoasa destinație pentru vacanțele exotice, a cunoscut o creștere fulminantă a turismului în ultimii ani și se așteaptă la dublarea numărului de vizitatori până în 2024. Acest interes deosebit a determinat, de altfel, solicitări ridicate pentru cazare de calitate, cererea depășind adesea oferta din acest punct de vedere. În acest context, dezvoltatorul de lux The Resort Group PLC a pus bazele unui sistem de investiții imobiliare, care vine deopotrivă în întâmpinarea investitorilor și a doritorilor de vacanțe exotice, având în portofoliu patru proiecte finalizate și două în construcție”, explică reprezentanții RE/MAX România.

Locuință de vacanță, dar și proprietate de închiriat

Potrivit acestora, cele patru apartamente achiziționate până în prezent de către clienți români au o valoare de peste 190.000 euro fiecare. Toate proprietățile sunt vândute separat, înregistrate sub titlul juridic unic, ceea ce înseamnă că investitorul beneficiază de drept de proprietate. Prin urmare, acesta poate decide cum este gestionată proprietatea, respectiv poate beneficia de avantajele unei case de vacanță sau poate obține venituri suplimentare din închirierea acesteia. „Pentru a facilita munca noului proprietar, dezvoltatorul pune la dispoziția acestuia un program de închiriere al hotelului, care se ocupă, în numele său, de tot managementul proprietății și al turiștilor. Totodată, investitorul poate păstra controlul asupra modului în care gestionează proprietatea, stabilind rata de închiriere pe săptămână, disponibilitatea pentru oaspeți, etc.”, explică oficialii rețelei de agenții imobiliare.

„Inițial am fost sceptică atunci când mi s-a prezentat proiectul. Mă gândeam cum aș putea să le propun clienților mei sa investească într-un astfel de proiect, în condițiile în care prima întrebare era adesea «Unde este situată Insula Capului Verde?». Însă am început să mă documentez și să le povestesc oamenilor despre o experiență, un stil de viață ce le poate aduce, ca bonus, un randament garantat. Succesul a fost atins din momentul în care am reușit să programez și să experimentez prima excursie de inspecție, fiind deosebit de important ca potențialul investitor să viziteze locația și să se bucure de experiența de cinci stele. Pentru mine, ca agent, încrederea dobândită, comisioanele atractive și posibilitatea de a mă bucura de astfel de locații în jobul meu m-au făcut să-mi doresc repetarea experienței cât mai curând posibil.”

Cristina Ailioaei, Sales Associate RE/MAX Properties

 

Despre proiectele Resort Group PLC
Resort Group PLC are patru proiecte finalizate în Capul Verde, situate pe insula Sal: MELIÃ Tortuga Beach Resort, finalizat în mai 2011, a câștigat mai multe premii și dispune de niveluri ridicate de ocupare. MELIÃ Dunas Beach Resort & Spa, cel de-al doilea proiect al dezvoltatorului din Capul Verde, este operațional din noiembrie 2014. Acesta beneficiază de peste 1.200 de camere, fiind foarte popular printre turiștii care ajung în arhipelag și atrăgând un nivel foarte ridicat de ocupare, în special pentru vacanțele all-inclusive pentru familii. Primele hoteluri doar pentru adulți, TUI Sensimar Cabo Verde și MELIÃ Llana Beach Resort & Spa, au fost deschise în decembrie 2016, ambele oferind o serie de apartamente de lux, piscine tropicale și facilități de spa. Cele două hoteluri au peste 600 de apartamente și pot primi peste 43.000 de turiști pe an. După finalizarea celor trei proiecte premiate de pe insula Sal, dezvoltatorul și-a extins operațiunile și pe alte insule, având în prezent proiecte în construcție pe insulele Boa Vista și Santiago.

Părerile cititorilor
2 păreri
  • TNI: Apetit crescut pentru case și apartamente de vacanță – Ştiri imobiliare – ImoExpert

    […] Citește și: RE/MAX: Românii, atrași de investițiile imobiliare în insule exotice. Prețurile sunt comparabil… […]

  • Organizatorii TNI încheie un parteneriat internațional: românii vor avea acces sporit la investiții în afara țării – Ştiri imobiliare – ImoExpert

    […] Citește și: RE/MAX: Românii, atrași de investițiile imobiliare în insule exotice. Prețurile sunt comparabil… […]

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Previziunile specialiștilor: Cum îi vor influența concret pe cumpărători, dar și pe jucătorii din imobiliare, noile măsuri propuse pentru asigurarea sustenabilității financiare a României?

Noi măsuri care ar putea avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, și implicit asupra celor aflați în căutarea unei locuințe, sunt așteptate să intre în vigoare din 2024....

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Ansamblul Parcului20, din nordul Bucureștiului: 485 de apartamente noi, cu sisteme smart home integrate. Eficiența energetică e o realitate! (P)

Prima fază a proiectului este deja finalizată – și locuită de proprietari –, iar cea de-a doua se află în proces de construcție; cele două sunt contractate în proporție...

citește mai departe
Estoria City, o investiție 100% românească în estul Capitalei: 1.200 de apartamente, plus birouri și spații comerciale

Proiectele mixte, care includ facilități complementare componentei rezidențiale, inclusiv spații verzi și de relaxare, devin tot mai populare pe piața imobiliară românească. Compania imobiliară Imoteca a anunțat că ansamblul...

citește mai departe