Ronaț

Descrierea cartierului Ronaț

Amplasat la periferia vestică a capitalei Banatului, Ronaț se numără printre cartierele mărginașe ale Timișoarei, având, din punctul de vedere al suprafeței, dimensiuni medii în comparație cu alte subdiviziuni ale orașului.

O caracteristică distinctivă a acestui cartier constă în faptul că este alcătuit în mod preponderent din case și vile – ceea ce contribuie, în mod firesc, la menținerea unei densități relativ reduse a populației. Un alt avantaj important de menționat este reprezentat de apropierea de zona centrală a orașului (unde se poate ajunge pe la „granița” dintre Circumvalațiunii și Iosefin), cu toate atracțiile oferite de aceasta.

Principala arteră de circulație din Ronaț, care traversează cartierul de la sud la est, este Calea Bogdăneștilor. Pe această arteră circulă, de altfel, și singura linie de transport în comun care deservește această zonă periferică a Timișoarei, anume tramvaiul 5 – cu ajutorul acestuia, timișorenii care locuiesc aici pot ajunge chiar în centrul orașului. Deși în cartier nu se găsesc piste special amenajate, pasionații de ciclism pot circula, cu un plus de atenție, pe traseele normale.

Pentru cumpărăturile de zi cu zi, însă, timișorenii din Ronaț au la dispoziție câteva magazine de dimensiuni mai mici.

Pentru pasionații de shopping, cea mai apropiată și ofertantă destinație de cumpărături este reprezentată, desigur, de zona centrală a orașului. Astfel, în zona Cetate se găsește, pe lângă numeroase magazine stradale, și Bega Shopping Center – un centru comercial-etalon pentru capitala Banatului, unde vizitatorii au acces și la un supermarket din rețeaua Carrefour.

În ciuda faptului că aceasta poate fi considerată o zonă destul de „verde”, timișorenii din Ronaț resimt lipsa parcurilor (și chiar a locurilor de joacă special amenajate pentru cei mici). Acesta este motivul pentru care cea mai facilă soluție de relaxare în aer liber pentru cei care locuiesc aici ar fi, probabil, o plimbare pe străzile mai liniștite ale zonei.

În materie de sport, un avantaj demn de menționat pentru aceștia este reprezentat de Stadionul de Rugby „Gheorghe Rășcanu”, ce se află amplasat în partea de vest a cartierului, mai exact pe Strada Pictor Theodor Aman (nr. 11). Pentru amatori, meciurile desfășurate aici pot reprezenta un bun prilej de relaxare (pe timp de weekend sau nu).

Dintre unitățile de învățământ care se găsesc în cartier, de menționat ar fi Grădinița Kinderwelt (de pe Strada Locotenent Ovidiu Balea, nr. 21), dar și Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” (de pe Strada Dunărea, nr. 9).

Găsești, mai jos, și alte unități de învățământ situate în zonă și în vecinătate:

La capitolul servicii medicale, de precizat este că cei care locuiesc în Ronaț nu au la dispoziție, strict între granițele cartierului, niciun spital de stat. Deși aceștia pot spera să găsească aici câteva cabinete medicale particulare cu diferite specializări, pentru investigațiile mai detaliate vor fi nevoiți, totuși, să se orienteze spre alte zone ale orașului, direct învecinate sau nu (cum ar fi Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, din zona Cetate).

De menționat ar fi, totuși, că în această zonă periferică a orașului de pe Bega se găsește Institutul de Medicină Legală (IML) Timișoara – amplasat pe Strada Cireșului, nr. 1A, acesta oferă servicii de prosectură, medicină legală clinică, dar și expertize de laborator (toxicologice, biocriminalistice, dar și în materie de filiație).

Vezi pe hartă unde sunt localizate clinicile private din împrejurimi.

La capitolul gastronomie, această zonă nu s-a dezvoltat foarte mult pe acest segment. Momentan, în acest cartier nu sunt restaurante sau localuri de dimensiuni mai mari.

Poți consulta harta pentru a descoperi restaurantele din Timișoara aflate în alte cartiere.

Cartierul nu este foarte bine reprezentat din punct de vedere bancar. Găsești mai multe bancomate și sucursale bancare și în cartierele învecinate. Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

Având în vedere densitatea relativ redusă a populației din acest cartier, găsirea unui loc de parcare nu ar trebui, în mod normal, să reprezinte o problemă; cei care doresc, totuși, să închirieze un asemenea spațiu de la autoritățile locale se pot interesa la sediul Primăriei, de pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Ronaț

20 rezultate

În ciuda dimensiunilor sale, anunțurile de proprietăți rezidențiale scoase la vânzare în Ronaț sunt destul de puține, majoritatea covârșitoare a acestora având ca obiect locuințe individuale, în detrimentul apartamentelor (fie ele și în vilă).

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Iris Armoniei, Vivalia Grand, Sol-Residence, XCity Towers, RPC Village, Nord One, Monarch Tower, Sapporo Braytim, PALTIM, Monarch Soleil, Future Residence - Torontal, Monarch Residence, City of Mara, Monarch Private Yard, FABRIK, Ateneo, Nova Mehala, Monarch Village, Denya Forest, ISHO. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Ronaț şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Ronaț

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt sub media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.500 €/mp

01.11.23 - 30.11.23

0,0%  (0 €/mp) faţă de luna 10/2023

+3,4%  (49 €/mp) faţă de luna 11/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Ronaț

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
190 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Ronaț

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ronat, 3 camere, 105 mp, Etaj 3

De vanzare apartament in zona Mehala-Ronat intr-un complex nou,cu scara interioara, avand o suprafata utila de 105 mp cu urmatoarea compartimentare: -hol intrare -living cu iesire pe terasa...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ronat, 2 camere, 39 mp, Parter / 2

AV-Estate va ofera spre vanzare apartament cu 2 camere, mobilat si utilat, cu suprafata utila de 39 mp + boxa la demisol de 7 mp,situat la parter inalt, in zona Ronat/Mehala. Dotari: -...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ronat, 3 camere, 65 mp, Etaj 1 / 3

Agentia Athos DC Imob va propune spre vizionare si cumparare acest apartament cu 3 camere decomandate, situat intr-un bloc nou, modern, in zona Ronat, la Etajul 1. Apartamentul are centrala proprie...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Ronat, 3 camere, 65 mp, Etaj 1 / 2

Detalii RELEVANTE oferta : Apartament cu acces la curte de relaxare comuna. - apartament situat in bloc izolat termic exterior - etaj 1 / P + 2 + Mansarda, 2 apartamente pe nivel - model...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ronat, 3 camere, 88 mp, Etaj 1 / 1

Oferim spre inchiriere un apartament cu 3 camere, confort 1,decomandat, situat la etajul 1 la casa in zona RONA.Apartamentul dispune de toate utilitatile, si se inchiriaza PARTIAL mobilat si utilat...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ronat, 2 camere, 62 mp, Etaj 2 / 3

ID Anunt :P68100 Comisionul perceput de KING IMOBILIARE este de 50% + TVA din valoare unei luni de chirie. KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un apartament 2 camere , complet mobilat...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Ronat, 2 camere, 56 mp, Etaj 2 / 3

APOSTU ESTATE va ofera spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandat, zona Ronat. Imobilul are suprafata de 56 mp, este situat la etajul 2 , este compartimentat astfel:...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Ronat, o cameră, 27 mp, Parter / 1

Oferim spre inchiriere apartament cu o camera situat la parte in imobil nou, zona Ronat. Apartamentul este compus din bucatarie, baie, dormitor si este complet amenajat.Locuinta se inchiriaza...