Tipografilor

Descrierea cartierului Tipografilor

Tipografilor este, cel puțin din punctul de vedere al suprafeței, unul dintre cele mai mici cartiere ale capitalei.

La fel ca Iosefin, această parte a Timișoarei poate fi considerată, practic, o prelungire a zonei Cetate. Așa se și explică, de altfel, faptul că aici pot fi găsite atât clădiri vechi, dintre care unele cu valoare istorică, dar și câteva blocuri ridicate în timpul regimului comunist (nu foarte multe la număr).

Datorită proximității zonei Cetate, Tipografilor este deosebit de atractiv pentru cei dornici să locuiască aproape de „inima” orașului, dar sunt mai limitați la capitolul buget. Având acces, practic, la toate facilitățile oferite de centrul Timișoarei, acest cartier reprezintă o alegere convenabilă pentru potențialii cumpărători.

Pe străzile care îl separă de zona Cetate circulă, practic, și mijloacele de transport în comun care deservesc cartierul Tipografilor: autobuzul 40, care ajunge în Lipovei, circulă pe Strada Popa Șapcă, în vreme ce pe Bulevardul Take Ionescu ajung liniile 11, 17, 46. Pasionații de ciclism sunt avantajați de proximitatea centrului orașului, aceștia având acces la pista special amenajată de pe Bulevardul Take Ionescu.

La fel ca timișorenii din zona Cetate, cei din Tipografilor se pot adresa reprezentanților autorităților locale cu privire la închirierea unui loc de parcare „cu acte în regulă” (sediul Primăriei Timișoarei se găsește chiar în cartierul învecinat, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

În principal datorită vecinătăților sale, zona Tipografilor poate fi considerată una bine deservită la capitolul retail; astfel, dincolo de magazinele de mici dimensiuni de aici, printre care se numără și un Profi (pe Strada Vasile Lucaciu, nr. 10), locuitorii cartierului au acces la hipermarketul Kaufland din Simion Bărnuțiu-Dorobanților (amplasat pe Strada Mihail Kogălniceanu, nr. 11-15).

Un alt avantaj al timișorenilor din Tipografilor este că pot ajunge cu ușurință nu la unul, ci la două centre comerciale moderne – este vorba despre Bega Shopping Center, din zona Cetate, dar și de Iulius Mall, din Lipovei. De menționat este că în sudul acestui din urmă cartier s-a dezvoltat adevărata zonă comercială, din care fac parte și două magazine de bricolaj, respectiv Praktiker și Dedeman.

Deși bogat în spații verzi, Tipografilor este, totuși, sărac la capitolul parcuri. Cu toate acestea, pentru că poate fi considerat o prelungire a zonei Cetate, cartierul beneficiază de toate facilitățile de recreere oferite de centrul orașului, între care parcurile ocupă un loc important (printre acestea se numără Parcul Botanic, Parcul Catedralei, Parcul Civic, Parcul „I.C. Brătianu”, Parcul „Regina Maria”, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor „Ion Creangă”). Locuitorii acestei zone a Timișoarei au acces, desigur, și la multitudinea de obiective de interes cultural și turistic, cum ar fi Bastionul Maria Theresia, Palatul Dicasterial, Muzeul de Artă, Casa Ormos, Casa Prenner, Casa Solderer sau Casa Krautwaschl.

Și din punctul de vedere al posibilităților de educație, timișorenii din Tipografilor pot fi considerați fericiți. Dintre instituțiile de învățământ existente strict între granițele cartierului, de menționat ar fi Școala Gimnazială nr. 16 „Take Ionescu”, de pe Strada București, nr. 11.

În plus, locuitorii acestei zone a orașului beneficiază, din nou, de vecinătatea zonei Cetate, unde se găsesc atât grădinițe (Grădinița 22, Grădinița cu Program Prelungit „Troița”), cât și școli și licee (Colegiul Tehnic „Emaniul Ungureanu”, Colegiul Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”). Tot în zona centrală a Timișoarei se află și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” (pe Strada Eftimie Murgu, nr. 2).

Mai jos poți vedea în detaliu ce unități de învățământ există în Tipografilor:

Date fiind dimensiunile sale reduse, Tipografilor nu oferă, în sine, prea multe opțiuni la capitolul servicii medicale. Astfel, locuitorii săi pot spera să găsească, strict între granițele cartierului, doar cabinete medicale particulare – de menționat la acest capitol este Centrul Medical „Theodor” (de pe Strada Teodor Mihaly, nr. 2), specializat, printre altele, în medicină generală, medicină de familie, medicină internă, dar și medicina muncii.

Această zonă a Timișoarei beneficiază, desigur, de vecinătatea centrului orașului, unde se află mai multe spitale de stat: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara (de pe Strada Gheorghe Dima, nr. 5), Spitalul Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” (pe Strada Gheorghe Lazăr, nr. 7), dar și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” (pe Strada Doctor Iosif Nemoianu, nr. 2).

Pe harta de mai jos găsești localizarea exactă a spitalelor și clinicilor din zonă:

La capitolul gastronomie, locuitorii acestei zone a Timișoarei au acces la restaurantele, fast food-urile și cafenelele din cartierul Cetate (aflat imediat în vecinătatea sa). De asemenea, în apropiere se află și centrul comercial Iulius Mall și Iulius Town, unde, cu siguranță, vei găsi ceva pe gustul tău, dacă decizi să iei o masă copioasă în oraș.

Aruncă o privire pe hartă și vezi unde vei găsi cel mai apropiat restaurant de viitoarea ta locuință.

Din punct de vedere bancar, zona Tipografilor este foarte bine reprezentată. Cele mai multe sucursale bancare și bancomate se găsesc spre marginea cartierului, aproape de zona centrală a orașului. Găsim sucursale bancare la parterul clădirii City Business Center, în Piața 700 și mai multe ATM-uri (BRD, BCR) de-a lungul Străzii Gheorghe Lazăr. În cazul în care cauți o sucursală a Băncii Transilvania, o vei găsi pe str. Coriolan Brediceanu, nr. 10, în apropiere de Banca Românească, de pe str. Paris, nr. 51.

Mergând spre Blvd. Take Ionescu, vei găsi sucursala ING Bank, la nr. 29 A. Tot pe Take Ionescu se află și un CEC Bank, mai precis Agenția nr. 6 (Str. Take Ionescu, nr. 51). La parterul ISU Banat, de pe strada Înfrățirii, nr. 13, vei băsi un ATM al Băncii Transilvania.

Consultă harta și află unde sunt localizate și alte bănci sau ATM-uri în zona de care ești interesat.

La fel ca timișorenii din zona Cetate, cei din Tipografilor se pot adresa reprezentanților autorităților locale cu privire la închirierea unui loc de parcare „cu acte în regulă” (sediul Primăriei Timișoarei se găsește chiar în cartierul învecinat, pe Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, nr. 1).

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Tipografilor

1 rezultat

Date fiind dimensiunile reduse ale acestui cartier, numărul locuințelor scoase la vânzare aici este, per ansamblu, unul foarte redus (unele dintre anunțuri fiind asimilate zonei centrale a orașului).

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Vivalia Grand. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Tipografilor şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Tipografilor

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a orașului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.571 €/mp

01.03.24 - 31.03.24

+1,7%  (27 €/mp) faţă de luna 2/2024

+6,3%  (93 €/mp) faţă de luna 3/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Tipografilor

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
300 €.

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor cu două camere sunt sub media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
350 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor cu trei camere sunt peste media de preț a Timișoarei. Chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
400 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Tipografilor

Vânzare apartament în Timişoara

zona Tipografilor, 2 camere, 57 mp, Etaj 1

Miada Estate prezinta spre vanzare un apartament amplasat in Timișoara, cu o suprafata construita de 74.84mp și o suprafata utila de 56.29mp. Acesta dispune de un balcon cu o suprafata de...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Tipografilor, 3 camere, 64 mp, Etaj 4 / 4

Va propunem spre vanzare apartament cu 3 camere, decomandat, confort 1, situat in cartierul Tipografilor, zona , intr-un imobil construit in anul 1970 , disponibil la etajul 4 din 4, cu o suprafata...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Tipografilor, 2 camere, 53.37 mp, Etaj 3 / 1

Stil de viata cosmopolit, finisaje premium, experienta unica de locuit și un stil proaspat de business- toate avantajele intr-un singur concept: Vivalia Grand, ansamblul rezidential din zona...

Vânzare apartament în Timişoara

zona Tipografilor, 3 camere, 62 mp, Etaj 2 / 4

Va propunem spre vanzare un apartament de 3 camere ,cf 1 decomandat in zona Tipografilor-Medicina. Situat la etajul 2 intr-un bloc din caramida bine compartimentat . -hol la intrare -living...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Tipografilor, 3 camere, 63 mp, Etaj 3 / 4

Oferim spre inchiriere un apartament decomandat cu 3 camere , mobilat si utilat , cu centrala proprie si aer conditionat in bloc de caramida. Apartamentul se afla in zona Tipografilor , la etajul 3...

Închiriere apartament în Timişoara

zona Tipografilor, 2 camere, 50 mp, Parter / 7

Va oferim spre inchiriere un apartament cu 2 camere in COMPLEXUL GRAND VIVALIA, intr-o zona foarte apropiata de centru si de multe puncte de interes. Grand Vivalia este un complex rezidential bine...

Închiriere garsoniera în Timişoara

zona Tipografilor, o cameră, 23 mp, Etaj 4 / 5

Inchiriez garsoniera la 23 de mp, complet utilata si mobilata recent la etajul 4

Închiriere apartament în Timişoara

zona Tipografilor, 2 camere, 54 mp, Parter / 4

? INCHIRIERE APARTAMENT 2 CAMERE ? ? Localizare: Tipografilor, Timisoara ? Suprafata: 54 mp. ? Dotari: Termoficare, Aragaz, Combina frigorifica, Cuptor gaz, Cuptor cu microunde, Wireless Masina de...