1 Mai

Descrierea cartierului 1 Mai

Zona 1 Mai este localizată în sectorul 1 al Capitalei și este considerată a fi una dintre cele mai selecte din oraș. Aceasta se află în apropierea Parcului Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău) și a zonei Expoziției - Domenii pe care dezvoltatorii vor să o transforme într-un pol de birouri de maximă importanță în următorii ani. Cel mai important bulevard de pe raza sa, Ion Mihalache, o conectează de Piața Victoriei.

Zona 1 Mai dispune nu doar de o poziție privilegiată față de centrul Capitalei, dar este și conectată cu alte cartiere ale orașului prin diverse mijloace de transport în comun. Poți să iei metroul de la stațiile aflate de-a lungul Căii Grivița, mai exact 1 Mai, Grivița și Basarab. Toate acestea se află pe Magistrala M4 care leagă Gara de Nord de zona Străulești. Astfel, vei ajunge de la stația Basarab la Piața Victoriei chiar și în 5 minute. Iar în zona Eroilor în circa 10 minute.

Alte mijloace de transport în comun la care ai putea să apelezi dacă te muți în zona 1 Mai sunt tramvaiul 42, care leagă Piața Presei de Gara de Nord și tramvaiul 41, care ajunge în Drumul Taberei și în Ghencea. Consultă harta pentru a vedea care sunt cele mai apropiate stații de locuința de care ești interesat.

Ești interesat de o locuință în zona 1 Mai și te gândești unde ai putea să-ți faci cumpărăturile odată ce te muți acolo? Vei avea în zonă Piața Ion Mihalache și în apropiere Piața Domenii. Poți să ajungi destul de ușor la magazinele Kaufland sau Penny de pe Bulevardul Bucureștii Noi, iar cu mașina ajungi în câteva minute la complexul comercial Colosseum Retail Park de pe Șoseaua Chitilei.

Cele mai apropiate mall-uri vor fi AFI Cotroceni, Băneasa Shopping City sau Promenada. Distanța pe care va trebui să o parcurgi pentru a ajunge la acestea va fi destul de mare, motiv pentru care vei merge la ele doar cu mașina. Află unde îți vei putea face cumpărăturile dacă te muți în zona 1 Mai consultând harta.

Dacă alegi să te muți în zona 1 Mai vei avea relativ aproape Parcul Regele Mihai I al României (fostul Herăstrău). Aici te vei putea plimba alături de familie în weekend-uri sau vei putea petrece câteva ore la terasă cu prietenii. Un alt parc aflat în vecinătatea acestei zone este Kiseleff, iar lângă el găsești trei muzee importante din Capitală - Antipa, Muzeul Țăranului Român și Muzeul de Geologie. Poți face aici o vizită educativă alături de copilul tău.

Și Parcul Bazilescu se află în apropiere. Poți să ajungi rapid la el cu troleibuzul 97. Nici Centrul Expozițional Romexpo, unde sunt organizate periodic diferite concerte, expoziții și târguri, nu se va afla departe de noua ta locuință. O plimbare cu bicicleta în zona Parcului Regele Mihai I al României poate fi o altă variantă bună de relaxare în timpul liber.

Ajungi destul de repede și pe Calea Victoriei. Și aici ai o pistă specială pentru bicicliști, dar poți să faci un popas și la una dintre cafenelele din zonă. Dacă preferi să-ți petreci ziua la cumpărături, atunci vei ajunge cu mașina în câteva minute la mall-ul Băneasa Shopping City. Consultă harta și află ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber vei avea la dispoziție, dacă te muți în zona 1 Mai.

Una dintre principalele unități de învățământ din zona 1 Mai este Colegiul Național “Ion Neculce”. Acesta este amplasat în apropierea Cimitirului evreiesc Filantropia. Colegiul poate fi potrivit dacă îți dorești ca încă din clasa a V-a copilul tău să învețe intensiv o limbă străină, având în vedere că acesta dispune de clase cu program intensiv în limba germană și italiană.

Găsești pe hartă și alte unități de învățământ aflate în zona 1 Mai și în vecinătatea acesteia.

În zona 1 Mai și în apropierea acesteia ai la dispoziție mai multe unități sanitare la care poți apela. Amintim în acest sens Spitalul Clinic Sfânta Maria, de pe Bulevardul Ion Mihalache, spitalele Elias și CF 2 din zona Domenii și MedLife Life Memorial Hospital de pe Calea Griviței. Găsești pe hartă și alte clinici private la care ai acces în împrejurimi.

Găsești câteva restaurante pe Bulevardul Ion Mihalache și în apropierea Parcului Regele Mihai I, în special în Piața Charles de Gaulle. Ajungi destul de repede și în Piața Victoriei unde ai la dispoziție câteva restaurante de tip fast food - McDonald’s, Subway, Springtime - și două cafenele Starbucks. Dacă pornești apoi pe Calea Victoriei ai la dispoziție numeroase localuri, inclusiv terase.

Cu mașina poți să ajungi rapid și la mall-ul Băneasa Shopping CIty unde ai la dispoziție numeroase restaurante, fast food-uri, cafenele și cofetării. Aruncă o privire pe hartă și vezi unde poți lua masa în oraș, dacă te muți în zona 1 Mai.

În zona intersecției dintre Bulevardul Ion Mihalache și Calea Griviței găsești mai multe bancomate - OTP Ban, BRD, BCR. Alte sucursale bancare și ATM-uri sunt disponibile pe Bulevardul Ion Mihalache și în zona Piața Victoriei. Consultă harta. Află ce alte opțiuni ai în apropierea casei.

Dacă ai mașină sau te gândești să îți iei carnetul în curând și să nu mai circuli cu mijloacele de transport în comun, atunci trebuie să știi că traficul rutier în zona 1 Mai este concentrat pe marile artere de circulație, precum bulevardele Ion Mihalache și Banu Manta, Calea Grivița și Șoseaua Nicolae Titulescu.

La marginea acestei zone se află, totodată, Pasajul Basarab care unește Sectorul 1 de Sectorul 6 și face parte din inelul interior de circulație al Bucureștiului, dar și Podul Grant care leagă Bulevardul Ion Mihalache de cartierul Crângași. La orele de vârf, traficul este de multe ori îngreunat.

Îți recomandăm, totodată, să verifici dacă poți închiria un loc de parcare pentru mașina ta în apropierea locuinței de care ești interesat. Pentru a face acest lucru trebuie să te adresezi Serviciului Parcaje din cadrul ADP Sector 1. Consultă harta și află unde sunt localizate principalele parcări din zonă.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul 1 Mai

1 rezultat

1 Mai este o zonă de case, blocurile sunt puține la număr și, în mare parte, cu regim de înălțime mic. Există însă și câteva blocuri vechi înalte. Acestea pot fi găsite de-a lungul principalelor artere de circulație, de o parte și de alta a Bulevardului Ion Mihalache, pe Calea Grivița și pe Strada Turda.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Global Residence Monolitului. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul 1 Mai şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul 1 Mai

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul 1 Mai

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
290 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
390 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
550 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în 1 Mai

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Mihai Bravu, o cameră, 40 mp, Etaj 1 / 8

REGAL IMOBILIARE va propune spre VANZARE o GARSONIERA , complet mobilata si utilata in zona Mihai Bravu-Calea Vitan Garsoniera are o suprafata de 40mp si se afla la ETAJUL 1 intr-un bloc cu...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Nerva Traian, 2 camere, 65 mp, Parter / 8

Apartamentul pe care il prezentam in continuare se remarca prin amplasarea in zona Nerva Traian, pe strada Anastasie Panu. Apartamentul are o suprafata de 65 mp utili total, decomandat, se afla la...

Vânzare garsoniera în Bucureşti

zona Nerva Traian, o cameră, 38 mp, Parter / 8

Vanzare gasoniera, Nerva Traian adiacent (Strada Poet Vasile Carlova, nr.2): - parter/8 - bloc garsoniere (1990) - open space - frigider, TV, AC - utilitati generale: curent electric, apa,...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Mihai Bravu, 2 camere, 55 mp, Etaj 4 / 8

Apartament 2 camere situat intr-un bloc nou in zona Mihai Bravu/Vitan, la 500m de statia de metrou Mihai Bravu. Apartamentul este decomandat, orientat catre est, foarte luminos, vedere panoramica...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona 1 Mai, 2 camere, 55 mp, Etaj 4 / 7

Va oferim spre inchiriere un apartament de 2 camere in zona Domenii foarte aproape de statia de metrou 1 Mai piata Chibrit si Casa resei Libere Parcul Herastrau si multe altele apartamerntul este...