Floreasca

Descrierea cartierului Floreasca

Zona Floreasca este una dintre cele mai atractive din București. Aceasta este localizată în Sectorul 2 și se remarcă prin blocurile sale cu 2-4 etaje, construite în mare parte în anii ‘60. Floreasca este un cartier unde întâlnim o rețea de străzi liniștite, cu aspect “aerisit”, dar și clădiri de birouri, proiecte rezidențiale noi, restaurante și cluburi de lux. Dacă te vei muta în Floreasca, vei avea mai multe spații verzi în apropierea casei, dar și terenuri sportive și piscine.

Cartierul poate fi ideal pentru persoanele care își doresc să locuiască în apropierea marilor poli de business din regiunea de nord a Bucureștiului.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Printre mijloacele de transport în comun pe care le vei avea la dispoziție în cazul în care te vei muta în zona Floreasca se numără autobuzele 182 și 135. Primul dintre acestea îți oferă o legătură directă cu zona Gării de Nord și cu cartierul Colentina. Cel de-al doilea oferă o conexiune cu zona Pipera, unul dintre principalii poli de business din nordul orașului.

Stația de metrou Ștefan cel Mare, aflată pe magistrala M1 Dristor-Pantelimon, la care ai acces în apropierea Stadionului Dinamo, îți va fi și ea de ajutor dacă vrei să eviți aglomerația din trafic. Astfel, vei avea doar o stație de mers până la Piața Victoriei, iar de aici poți schimba metroul pentru a ajunge în cel mult 10 minute în Pipera.

Verifică harta pentru a afla unde sunt poziționate stațiile mijloacelor de transport în comun.

Pe Strada Barbu Văcărescu vei găsi un magazin Kaufland și un Carrefour Market, iar la limita nordică a cartierului vei avea la dispoziție mall-ul Promenada.

Din zona Floreasca ajungi destul de rapid la magazinele de lângă Pasajul Băneasa și la Piața Băneasa, iar cu mașina faci doar câteva minute până la Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai mari centre comerciale din oraș. Vis-a-vis de acesta găsești și magazine Mega Image, Selgros și Decathlon.

Află de pe hartă unde îți vei face cumpărăturile dacă te muți în acest cartier.

Dacă te muți în zona Floreasca, vei avea mereu în apropiere unele dintre cele mai apreciate restaurante, terase și cluburi din București. Iar dacă vrei să încerci ceva nou atunci la doi pași de casă, în Dorobanți, vei găsi și alte localuri de care te poți bucura în timpul liber.

Mai multe săli de fitness s-au deschis în cartier. În apropiere de viitoarea ta casă vei avea Parcul Verdi și Parcul Floreasca. Poți merge la terasă sau la piscină în zona acestuia din urmă. Tot în apropiere vei avea și Circul Metropolitan București (fostul Circ Globus) și parcul acestuia.

Complexul Sportiv Floreasca și Stadionul Dinamo, unde sunt amenajate mai multe terenuri de sport și unde poți merge la înot, merită și ele menționate. În partea de nord a cartierului vei găsi, totodată, Clubul Sportiv de Fotbal Athletico Floreasca și Academia de Tenis Ilie Năstase.

Consultă harta și vezi ce alte puncte de interes vei avea în apropierea casei tale.

Dacă te vei muta în zona Floreasca, atunci vei avea în apropierea casei tale Liceul Teoretic “CA Rosetti” și Școala Gimnazială “Maria Rosetti”. În cartier găsești, totodată, câteva grădinițe private și de stat.

Consultă harta pentru a vedea care sunt unitățile de învățământ din Floreasca și din vecinătatea acestei zone.

În apropierea Stadionului Dinamo găsești Spitalul Clinic de Urgență București (cunoscut și sub numele de Spitalul Floreasca) și Spitalul Euroclinic care face parte din rețeaua privată de sănătate Regina Maria.

În cartier există și câteva clinici private la care poți apela la nevoie, iar în zona Parcului Circului alte două spitale - Spitalul Sf. Ștefan și Spitalul Clinic Colentina.

Consultă harta pentru a afla poziționarea exactă a unităților sanitare din cartier și din împrejurimi.

Găsești numeroase restaurante și terase de-a lungul arteri de circulație care traversează această zonă, Calea Floreasca. Ai, totodată, la doi pași de casă, mall-ul Promenada, unde găsești atât un food court cu destul de multe opțiuni, cât și câteva terase unde îți poți savura cafeaua în aer liber, dar și localurile din Dorobanți.

Ajungi foarte rapid și în Piața Victoriei, unde găsești mai multe cafenele. De acolo, poți lua la pas Calea Victoriei, una dintre cele mai frumoase zone din oraș. Te vei plimba și vei găsi, cu siguranță, un restaurant pe gustul tău.

Aruncă o privire pe hartă și vezi ce alte opțiuni ai în apropierea viitoarei tale locuințe.

Mai multe bănci și ATM-uri pot fi găsite în zona mall-ului Promenada și la intersecția dintre Calea Floreasca și Șoseaua Ștefan cel Mare. Pentru mai multe detalii, consultă harta.

Dacă preferi să te deplasezi cu mașina prin oraș, este bine să știi că vei întâlni aglomerație în trafic, în special la orele de vârf, la intersecțiile dintre Șoseaua Ștefan cel Mare, Strada Barbu Văcărescu și Calea Floreasca.

Circulația este îngreunată de multe ori și pe Strada Barbu Văcărescu, pe segmentul dinspre Șoseaua Pipera, din cauza numărului mare de angajați care lucrează în clădirile de birouri din jurul stației de metrou Aurel Vlaicu. Încearcă să te adresezi Biroului Parcări din cadrul ADP Sector 2 pentru a vedea dacă poți închiria un loc de parcare pentru mașina ta în apropierea casei.

Consultă harta pentru a afla unde sunt poziționate principalele parcări.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Floreasca

7 rezultate

Zona Floreasca este una dintre cele mai atractive din Capitală, iar prețurile sunt atât la închiriere, cât și la cumpărare, unele dintre cele mai ridicate din oraș. Aceasta cuprinde, în mare parte, blocuri cu până la 4 etaje, construite în anii ’60.

În cartier au fost construite în ultimii ani și câteva blocuri noi, în timp ce pentru altele lucrările se află în plină desfășurare.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără One High District, ONE Peninsula, ONE Floreasca Vista, ONE Rahmaninov, ONE Mircea Eliade, Rahmaninov 38, Brick Lofts. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Floreasca şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Floreasca

Apartamentele din acest cartier sunt printre cele mai scumpe din București. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.716 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

+0,9%  (16 €/mp) faţă de luna 3/2024

+10,7%  (166 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Floreasca

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

Chiriile apartamentelor cu o cameră și a garsonierelor sunt peste media Bucureștiului. Astfel, chiria medie practicată pentru aceaste apartamente este de:
325 €.

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale sunt printre cele mai scumpe din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
499 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale sunt cele mai scumpe din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
1.000 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi