Pantelimon

Descrierea cartierului Pantelimon

Zona Pantelimon, parte a Sectorului 2, este poziționată în estul orașului, pe marginea salbei de lacuri de pe Râul Colentina. Aceasta cuprinde în special blocuri cu înălțimi variate, inclusiv imobile cu 12 etaje, construite din 1965 până la Revoluție.

Zona Pantelimon este una dintre cele mai ieftine din Capitală și nu a dispus mereu de o imagine foarte pozitivă. Cu toate acestea, ea a început să se transforme în ultimii ani și să atragă dezvoltatori care au construit aici ansambluri rezidențiale noi.

Spațiile verzi, deși dispun de dimensiuni reduse, sunt în mare parte îngrijite, iar transportul în comun este asigurat în principal prin intermediul tramvaielor și al autobuzelor. În Pantelimon funcționează mai multe grădinițe și școli, alături de Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” și de una dintre cele mai renumite școli internaționale private din Capitală.

Principala sa arteră de circulație, Șoseaua Pantelimon, asigură ieșirea din București spre orașul Pantelimon aflat pe malul Râului Colentina. Acest lucru, alături de dezvoltarea semnificativă a orașului de la periferia Capitalei fac ca traficul rutier să fie uneori îngreunat în zonă.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Transportul în comun este asigurat prin zona Pantelimon de mai multe tramvaie și autobuze. Printre acestea amintim tramvaiul 55, util dacă vrei să ajungi la Piața Iancului sau în centru și autobuzul 104 ce oferă o legătură directă cu Piața Unirii.

Din parcarea Complexului Comercial Esplanada (Cora Pantelimon) vei putea lua autobuzele 243 și 246 pentru a ajunge pe Strada Doamna Ghica, respectiv pe Bulevardul Theodor Pallady. Locuitorii au, totodată, acces la stația de metrou Pantelimon, capătul magistralei 1. În apropierea acestei zone se află și stația Costin Georgian.

În următorii ani se vor crea noi legături rapide cu centrul orașului și cu zona de sud-vest a Bucureștiului, odată cu extinderea rețelei de transport prin subteran cu noua magistrală M5. Consultă harta și află unde găsești cele mai apropiate stații.

În zona Pantelimon vei găsi mai multe magazine și supermarketuri. Principalul complex comercial din această parte a orașului, Esplanada, este situat pe locul fostei fabrici Granitul. Acesta cuprinde un hipermarket Cora.

Pe Șoseaua Fundeni vei avea la dispoziție un magazin Penny Market, iar la intersecția dintre Șoseaua Morarilor și Șoseaua Vergului vei găsi un Lidl și un Mega Image. Piața agroalimentară Delfinului poate fi o altă alternativă, în apropierea acesteia găsindu-se și complexul comercial Mega Mall și un magazin Kaufland.

O altă opțiune pentru tine poate fi și o sesiune de shopping în zona Obor. Aici găsești magazinul Bucur Obor, o piață, mall-ul Veranda și un magazin Kaufland. Află de pe hartă care va fi cel mai apropiat magazin de locuința ta.

Ca locuitor al zonei Pantelimon, vei avea în apropierea casei mai multe spații verzi. Chiar dacă au suprafețe destul de restrânse, ele sunt bine îngrijite. Printre acestea se numără Parcul Florilor, curat, cu alei pavate, pe care poți să îl recunoști ușor după statuia dedicată Răscoalei din 1908 amplasată aici, Parcul Morarilor, mai mare, situat în jurul Lacului Morarilor, cu locuri de joacă pentru copii și aparate de sport și Parcul Cosmos aflat vis-a-vis de Centrul Comercial Esplanada.

O altă zonă verde din această parte a orașului este comparată cu Parcul Natural Văcărești. Este vorba despre Parcul Sticlăriei, localizat lângă fosta fabrică de sticlă Pantelimon, abandonat cu decenii în urmă, unde natura și-a urmat cursul și l-a transformat într-o oază sălbatică.

Pe marginea Lacului Pantelimon vei găsi, totodată, Parcul Pantelimon, amenajat cu locuri de joacă pentru copii și chiar și cu un spațiu special dedicat celor pasionați de skateboarding. Vrei să faci sport? Lângă Parcul Cosmos vei găsi Complexul Sportiv Ion Țiriac care cuprinde terenuri de tenis, fotbal și baschet. Pentru mai multe opțiuni, vei avea în vecinătatea zonei Pantelimon Arena Națională și Complexul Sportiv Național Lia Manoliu.

Cel mai apropiat mall la care vei avea acces, dacă te vei muta în această parte a Sectorului 2, va fi Mega Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale de acest tip din Capitală. Pentru o activitate mai deosebită în timpul liber, poți încerca să participi la un atelier în cadrul fabricii de ciocolată Heidi din orașul Pantelimon, aflat la marginea Capitalei. În weekend poți să mergi cu mașina și până la Pădurea Cernica.

Află de pe hartă ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber vei avea dacă te muți în zona Pantelimon.

Aici găsești mai multe grădinițe și școli, de stat și private. Printre acestea amintim grădinițele nr. 23 și nr. 189 și Școala Gimnazială nr. 77 din vecinătatea Parcului Florilor. Tot în cartier funcționează Liceul Teoretic “Lucian Blaga” și Liceul Teoretic Waldorf, care urmează metoda pedagogică alternativă cu același nume, alături de una dintre cele mai cunoscute școli internaționale private din Capitală: Bucharest - Beirut International School.

Lângă Parcul Morarilor se află Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. Verifică harta și află care vor fi cele mai apropiate unități de învățământ de viitoarea ta casă.

Principalele unități sanitare din această zonă a orașului sunt Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon” și Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa”.

Poți apela, totodată, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov sau la Spitalul Monza aflat în apropiere de Mega Mall. Ajungi destul de repede la nevoie și la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”. Vezi ce alte opțiuni ai consultând harta.

Dacă te muți în zona Pantelimon, vei avea în cartier mai multe restaurante și baruri. Pentru cei comozi, care au poftă de fast food, opțiunile sunt destul de variate. În primul rând, poți încerca restaurantele din incinta complexului comercial Esplanada.

O altă variantă poate fi dată de food court-ul și de terasele din Mega Mall. Sunt atât de variate restaurantele de aici încât sigur găsești ceva pe gustul tău. Te grăbești? Atunci la intersecția dintre Șoseaua Morarilor și Bulevardul Basarabia găsești un drive through McDonald’s.

Câteva terase sunt deschise în zona Parcului Național pe care îl vei avea la doi pași de casă, iar alte restaurante ai la dispoziție în Piața Muncii. Aruncă o privire pe hartă. Vezi ce localuri vei avea în apropierea viitoarei tale case.

Găsești câteva bancomate în centrul comercial Esplanada și în Mega Mall. Verifică harta și află unde sunt poziționate sucursalele bancare din zona Pantelimon.

O parcare de tip park&ride, cu 500 de locuri, dar și cu terminal pentru tramvai și autobuz, poate fi găsită la doi pași de Complexul Comercial Esplanada. Îți amintim că poți verifica situația locurilor de parcare din apropierea noii tale locuințe apelând la Biroul Parcări din cadrul ADP Sector 2.

Este bine de știut și că principala arteră de circulație din zonă, Șoseaua Pantelimon, asigură ieșirea din București spre orașul Pantelimon. În acest context, dar și pentru că orașul de la periferia Capitalei s-a dezvoltat semnificativ în ultimii, traficul rutier ajunge să fie uneori îngreunat în zonă.

Verifică harta pentru a afla unde sunt poziționate principalele parcări din cartier.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Pantelimon

4 rezultate

Zona Pantelimon din estul orașului este una dintre cele mai accesibile ca preț din Capitală, atât când vine vorba despre închirierea unui apartament, cât și despre cumpărarea unei astfel de locuințe.

Aceasta cuprinde, în principal, blocuri vechi cu înălțimi variate, inclusiv imobile cu peste 10 etaje, construite în perioada 1965-1989. Zona s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani, atrăgând astfel investitori care au construit aici o serie de ansambluri rezidențiale noi.

Cele mai multe case, atât bătrânești, cât și construcții noi, sunt dispuse în zona Lacului Fundeni (cartierul Ostrov).

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Lebada Lake Residence, Nest by the Lake, TRIAMA Residence, Premium Town Residence. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Pantelimon şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Pantelimon

În acest cartier poți găsi apartamente la prețuri foarte bune, printre cele mai ieftine din oraș. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.729 €/mp

01.07.22 - 31.07.22

-1,8%  (-32 €/mp) faţă de luna 6/2022

+12,4%  (191 €/mp) faţă de luna 7/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Pantelimon

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
230 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
300 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
370 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Pantelimon

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Pantelimon, 3 camere, 65 mp, Etaj 10

COD PROPRIETATE: E12195 ERezidential _______________________________________ Agentia imobiliara ERezidential va ofera un apartament de vanzare, situat in Bucuresti, zona Pantelimon. Apartamentul...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Pantelimon, 4 camere, 65 mp, Etaj 2

Va propunem spre vanazare un apartament de 4 camere decomandat situat in Cartierul Pantelimon in imediata apropiere a Pietei Delfinului,cu acces usor la mijloace de transport si centre...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Pantelimon, 3 camere, 65 mp, Etaj 7 / 1

COD PROPRIETATE: E5655 ERezidential _______________________________________ Agentia imobiliara ERezidential va ofera un apartament de vanzare, situat in Bucuresti, zona Pantelimon. Apartamentul...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Morarilor, 3 camere, 64 mp, Etaj 8

Va oferim spre vanzare un apartament de 3 camere,decomandat, situat la etajul8 intr-un bloc civilizat, cu vedere la parcul Morarilor. Blocul este construit in anul 1977, solid si rezistent,...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Pantelimon, 4 camere, 75 mp, Etaj 1 / 1

Voinea663. Pentru alte apartamente de 4 sau 3 camere, va rog sa ma contactati telefonic, ofertele se schimba zilnic si vreau sa fiti actualizati cu toate optiunile! Inchiriere apartament 4...

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Pantelimon, 2 camere, 38 mp, Etaj 10

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un Apartament , complet mobilat si utilat in zona Pantelimon. Apartamentul are o suprafata de 38 mp + balcon si se afla la ETAJUL 10 al blocului cu un...