Salajan-Trapezului

Descrierea cartierului Salajan-Trapezului

Zona Sălăjan-Trapezului este situată în Sectorul 3 al Bucureștiului, în partea de sud-est a orașului.

Considerată de mulți în trecut o zonă rău famată a Capitalei, aceasta a trecut printr-o transformare semnificativă în ultimii ani, a fost înfrumusețată și a ajuns să fie recunoscută drept una dintre zonele liniștite și accesibile ale orașului. În plus, aceasta este bine conectată cu centrul prin intermediul mijloacele de transport în comun și s-a dezvoltat și pe segmentul rezidențial nou, în special la periferie. De menționat este și faptul că la marginea acestei zone se află în continuare platforme industriale și Centrala Electrică și de Termoficare (CET) Sud.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Cea mai rapidă modalitate de transport pe care o vei avea la dispoziție dacă te vei muta în apropierea Pieței Sălăjan este metroul. La mică distanță de “Monumentul eroilor căzuți în primul și al doilea război mondial”, punct de reper din această parte a orașului, se află stația Nicolae Grigorescu. De aici vei putea lua trenuri care parcurg traseele magistralelor 1 și 3.

Astfel, vei putea ajunge în circa 10 minute la Piața Unirii și în mai puțin de 30 de minute în zona Grozăvești-Politehnică, unde se află un pol de birouri important al Bucureștiului.

O stație de metrou găsești și în zona Trapezului, la intersecția dintre Bulevardul Theodor Pallady și Bulevardul 1 Decembrie 1918. Este vorba despre stația 1 Decembrie de pe magistrala 3. De menționat este și linia de tramvai 27 care face legătura cu Piața Unirii, tramvaiul 40 care ajunge tot în centru, la Piața Sf. Vineri, dar și autobuzul 102 pe care îl poți lua până la Gara Progresul.

Consultă harta pentru a afla ce mijloace de transport în comun ai la doi pași de viitoarea ta casă.

În zonă există mai multe supermarketuri și magazine de cartier. Principalul centru comercial este însă Complexul Agroalimentar Piața Titan, care a fost modernizat în urmă cu câțiva ani. Piața Trapezului aflată chiar lângă stația de metrou 1 Decembrie 1918 poate fi, de asemenea, o opțiune bună. Foarte aproape găsești piețele Matei Ambrozie și Râmnicu Sărat.

Dacă dorești să mergi cu mașina la cumpărături, atunci poți să mergi la shopping în complexul comercial Auchan Titan sau la magazinele aflate spre ieșirea din oraș, pe Bulevardul Theodor Pallady: Kaufland, Lidl, Leroy Merlin, Auchan, Metro, Jysk, Jumbo, Decathlon, Diego, XXXLutz Pallady IKEA Pallady și Dedeman.

În cazul în care preferi să mergi la mall, ai la dispoziție în apropiere ParkLake Shopping Center.

Găsești pe hartă poziționarea centrelor comerciale unde îți poți face cumpărăturile când te muți în zona Sălăjan-Trapezului.

Dacă locuiești în zona Sălăjan-Trapezului, atunci ai în apropiere Parcul Alexandru Ioan Cuza (cunoscut și ca Titan sau IOR). Te poți plimba, poți merge cu bicicleta sau poți folosi aparatele de fitness din parc. Când te plictisești ai la doi pași mall-ul ParkLake.

Vara poți merge la ștrandul aflat în apropierea Pieței Titan, iar dacă ai copii găsești un loc bun de joacă pentru ei în Parcul Romulus (fostul Titanii). Ajungi ușor pe jos sau cu autobuzul.

Află, mai jos, ce opțiuni de petrecere a timpului liber ai dacă locuiești în această zonă.

În zona Sălăjan-Trapezului se află Școala Gimnazială “Nicolae Labiș” care, în urmă cu câțiva ani, se afla în top 50 din București ca număr de cereri de înscriere raportat la locurile anunțate inițial.

Alte unități de învățământ disponibile în zonă sunt școlile gimnalizare nr. 92 și 112, grădinița 211 și Colegiul Tehnic “Costin D. Nenițescu”.

Vezi aici care sunt cele mai apropiate unități de învățământ în zona în care îți cauți o nouă locuință.

Ai la dispoziție numeroase farmacii în această zonă, cele mai multe dintre ele fiind localizate în apropierea Pieței Titan. Cea mai apropiată unitate medicală este Policlinica Titan.

Găsești pe harta de mai jos localizarea spitalelor și clinicilor private din împrejurimi.

Ai câteva opțiuni pe Bulevardul Camil Ressu sau pe Strada Postăvarul din apropiere. Mai multe fast-food-uri sunt disponibile la Dristor și în food court-ul din complexul comercial Auchan Titan.

Dacă vrei să-ți faci și cumpărăturile și să mănânci și în oraș, atunci poți să mergi în parcul de retail Arcade Pallady, situat pe Bulevardul Theodor Pallady în apropiere de Autostrada Soarelui. Ai aici numeroase magazine și restaurantul deschis în IKEA Pallady. Poți să încerci și food court-ul din ParkLake Shopping Center. Ajungi destul de repede acolo, mai ales dacă mergi cu mașina.

Aruncă o privire pe hartă pentru a afla ce alte opțiuni ai la dispoziție în zonă și în împrejurimi.

Pe Bulevardul Camil Ressu și pe Bulevardul Theodor Pallady găsești cele mai multe bănci și ATM-uri. În apropiere de Piața Titan ai, de exemplu, sucursale Unicredit Bank și ING Bank.

Consultă harta și află unde găsești cele mai apropiate bănci și ATM-uri în zona în care îți cauți o nouă casă.

Principalele artere de circulație care traversează zona sunt bulevardele Camil Ressu și Nicolae Grigorescu. Primul oferă acces rapid la zona Dristor, iar al doilea o conectează cu Splaiul Unirii, drum care continuă cu Splaiul Independenței și leagă partea de sud-est a orașului cu cea de nord-vest.

La orele de vârf, traficul pe aceste bulevarde este, de cele mai multe ori, îngreunat. Același lucru se întâmplă și vara în weekend-uri și în multe dintre zilele libere pentru că Bulevardul Camil Ressu se află pe traseul de ieșire din oraș care ajunge la Autostrada A2 București-Constanța.

Pentru că zona este destul de aglomerată, îți recomandăm să nu pierzi din vedere posibilitatea închirierii unui loc de parcare pentru mașina ta de la Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Salajan-Trapezului

1 rezultat

Zona Sălăjan-Trapezului cuprinde, în mare parte, blocuri vechi. Multe dintre ele au fost însă reabilitate termic în ultimii ani, motiv pentru care aspectul general al cartierului este unul bun.

De-a lungul Bulevardului Nicolae Grigorescu, spre ieșirea din Splaiul Unirii, dar și în zona Trapezului, tot spre periferia orașului, găsim la ora actuală o zonă de case, multe fiind ridicate direct de proprietari în decursul ultimilor ani. Există însă și o serie de ansambluri rezidențiale noi dezvoltate aici.

Toate construcțiile noi pot fi găsite, în principiu, în perimetrul delimitat de Bulevardul Nicolae Grigorescu - Strada Prevederii/Aleea Mizil - Drumul Lunca Bisericii - Drumul Lunca Cetății.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără Lead Grigorescu 103. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Salajan-Trapezului şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Salajan-Trapezului

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.716 €/mp

01.04.24 - 30.04.24

+0,9%  (16 €/mp) faţă de luna 3/2024

+10,7%  (166 €/mp) faţă de luna 4/2023

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Salajan-Trapezului

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi printre cele mai ieftine chirii din București. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
220 €.

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
300 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
380 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi