Unirii

Descrierea cartierului Unirii

Zona ultracentrală Unirii se extinde pe teritoriul Sectoarelor 3, 4 și 5, fiind concentrată de-a lungul Bulevardului Unirii. Această arteră de circulație conectează Piața Constituției și Palatul Parlamentului cu Piața Alba Iulia și este una dintre cele mai importante din oraș.

Palatul Parlamentului este, de altfel, unul dintre simbolurile Capitalei. Construit în perioada Comunismului, în urma unor demolări masive, acesta este a doua cea mai mare clădire administrativă ca suprafață din lume, după Pentagon, găzduiește Camera Deputaților și Senatul României alături de numeroase săli și saloane unde se organizează evenimente diverse.

Zona Unirii cuprinde, totodată, Cartierul Evreiesc, unde comunitatea s-a dezvoltat în special în perioada interbelică și unde în prezent întâlnim trei sinagogi - Templul Coral, Templul Unirea Sfântă și Sinagoga Mare, alături de Muzeul Holocaustului și de Teatrul Evreiesc de Stat.

Aici găsim și Palatul Patriarhal, aflat în administrația Bisericii Ortodoxe Române, și lăcașuri de cult declarate monument istoric, precum Mănăstirea Antim și Biserica Domnița Bălașa. În zona Unirii întâlnim, totodată, sedii ale unor instituții publice, judecătorii și bănci.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Stațiile de metrou aflate chiar în “inima” acestei zone, în Piața Unirii, îți oferă posibilitatea de a călători rapid, evitând aglomerația din trafic. Stația Piața Unirii 1 oferă conexiuni la magistrala M1 Dristor - Pantelimon și la magistrala M3 Preciziei - Anghel Saligny.

Aceasta este conectată de stația Piața Unirii 2, aflată pe magistrala M2 Berceni - Pipera printr-un pasaj. Astfel, poți ajunge chiar și în mai puțin de 10 minute în zona Politehnică sau la Piața Victoriei și în circa 15 minute în Pipera, unul dintre principalii poli de business ai orașului. Cu autobuzul 104 poți ajunge în cartierul Pantelimon, iar cu tramvaiul 47 în cartierul Rahova. Consultă harta pentru a localiza stațiile mijloacelor de transport în comun.

Dacă te vei muta în această zonă, vei avea la doi pași de casă centrul comercial Unirea Shopping Center, care găzduiește, printre altele, magazinele mai multor branduri de modă. În spatele acestuia vei găsi un hipermarket Carrefour.

Diverse magazine pot fi găsite și în Centrul Vechi. Pe Strada Lipscani poți să vizitezi una dintre cele mai frumoase librării din Capitală, Cărturești Carusel. Magazin Cocor, care a fost modernizat recent, poate fi și el o alternativă. În imediata sa vecinătate se află și noul magazin București. Pentru mai multe opțiuni, poți merge la București Mall, cel mai apropiat centru comercial de acest tip.

Consultă harta pentru a vedea ce alte opțiuni ai în zona Unirii și în împrejurimi.

Dacă decizi să te muți într-o locuință în zona Unirii, atunci vei avea la dispoziție numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber. Chiar în Piața Unirii vei găsi unul dintre binecunoscutele obiective ale orașului, Hanul lui Manuc. Construit în 1808 acesta a fost renovat în urmă cu câțiva ani și găzduiește, în prezent, mai multe cafenele, restaurante și mici magazine. Acesta se află chiar la marginea Centrului Vechi al Capitalei, principalul punct de atracție pentru iubitorii vieții de noapte.

Tot aici găsești și câteva obiective turistice importante - Palatul Voievodal Curtea Veche, Palatul BNR, Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Municipal București. Parcurile Izvor și Unirii sunt principalele spații verzi din această zonă. Nu trebuie să uiți însă că nu va trebui să mergi mult pentru a ajunge și la Grădina Cișmigiu sau în Parcul Tineretului.

Poți merge, totodată, la un spectacol la Teatrul Evreiesc de Stat sau poți participa la evenimentele și la concertele care se organizează periodic în Piața Constituției de lângă Palatul Parlamentului. Poți lua parte la diverse evenimente și vizitând Biblioteca Națională a României, o altă clădire reprezentativă din această zonă.

Ajungi foarte ușor, pe jos sau cu metroul, la Teatrul Național București în fața căruia găsești și un mic parc. Iar dacă toate acestea nu sunt de ajuns, atunci o plimbare pe Calea Victoriei și o vizită la numeroasele obiective de interes aflate de-a lungul ei cu siguranță te vor satisface. Cea mai bună parte este că această arteră de circulație se închide circulației rutiere uneori și devine strict pietonală. În plus, aici ai la dispoziție una dintre puținele piste dedicate bicicliștilor din oraș.

Consultă harta pentru a vedea ce alte opțiuni de petrecere a timpului liber vei avea odată ce te vei muta în zona Unirii.

Printre unitățile de învățământ din această zonă se numără Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Colegiul Național “Ion Creangă”, Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” și Facultatea de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul”. Tot aici își are sediul și Institutul Bancar Român care ajută la specializarea personalului din sectorul financiar-bancar.

Ajungi foarte repede din Piața Unirii, chiar și pe jos, la Palatul Universității care găzduiește sediile mai multor facultăți. Găsește pe hartă și cele mai apropiate grădinițe, școli și licee de viitoarea ta locuință.

Dacă te vei muta în această zonă, vei putea apela în caz de nevoie la câteva clinici private. Printre acestea amintim Hiperclinica MedLife Unirii, clinica de stomatologie DentaLife și Medas Unirea. Unele dintre cele mai apropiate spitale la care vei avea acces vor fi Spitalul Cinic Colțea din Piața Universității și Spitalul Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele, aflat în apropierea Palatului Parlamentului.

Vezi pe hartă ce alte unități medicale se află în zona Unirii și în vecinătatea sa.

Centrul Vechi îți oferă numeroase opțiuni la acest capitol, iar câteva fast food-uri ai la dispoziție la parterul centrului comercial Unirea Shopping Center, situat chiar în Piața Unirii. Găsești câteva terase și pe malul Dâmboviței, lângă Biblioteca Națională a României.

Dacă vrei să schimbi peisajul, poți să ajungi destul de repede cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun la București Mall sau poți încerca una dintre numeroasele terase din Piața Alba Iulia sau de pe Bulevardul Decebal. Mai mult, ai relativ aproape și Calea Victoriei, perfectă pentru promenadă, dar și pentru un popas la restaurant.

Consultă harta și află care sunt cele mai apropiate localuri de viitoarea ta locuință.

Găsești mai multe ATM-uri și sucursale bancare în Piața Unirii, unele dintre ele chiar în incinta complexului comercial Unirea Shopping Center. Vezi care este cel mai potrivit pentru tine de pe hartă.

Lângă Centrul Comercial Unirea Shopping Center vei găsi o parcare supraterană unde îți poți lăsa mașina contra-cost. Dacă te gândești să te muți în zona Piața Unirii îți amintim, de asemenea, că traficul pe Bulevardul Unirii este destul de îngreunat la orele de vârf. Nu uita, totodată, că traficul rutier este închis uneori în Piața Constituției pentru organizarea unor evenimente și concerte.

Pentru închirierea unui loc de parcare în apropierea locuinței de care ești interesat va trebui să apelezi la reprezentanții autorităților locale de pe sectorului în care se află aceasta (Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3, Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, Serviciul Parcaje Scop Reședință Sector 5).

Consultă harta pentru a localiza mai ușor principalele parcări din zona Unirii.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Unirii

2 rezultate

În perioada Comunismului, aici au fost realizate demolări masive. Acestea au făcut loc blocurilor care mărginesc, în prezent, principalele artere de circulație din zonă, precum Bulevardul Unirii, Splaiul Unirii și Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Este vorba de cele mai multe ori de blocuri înalte, care dispun de spații comerciale la parter. Află ce apartamente vechi au fost scoase la vânzare. În spatele lor întâlnim în continuare numeroase zone de case.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără URANUS 1 RESIDENCE, Unirii - Mansion. Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Unirii şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Unirii

Prețurile apartamentelor din acest cartier sunt peste media de preț a Capitalei. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

1.500 €/mp

01.04.23 - 30.04.23

-0,5%  (-7 €/mp) faţă de luna 3/2023

-0,8%  (-12 €/mp) faţă de luna 4/2022

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Unirii

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
300 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 2 camere

Chiriile apartamentelor bicamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
454 €.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile apartamentelor tricamerale se încadrează în media pe oraș. Astfel, chiria medie practicată pentru acest tip de apartamente este de:
600 €.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Listă Străzi