Vitan

Descrierea cartierului Vitan

Zona Vitan este localizată în Sectorul 3 al Capitalei și cuprinde un mix de case vechi și noi, alături de blocuri noi, unele aflate în prezent în construcție. Aceasta se află în vecinătatea Parcului Natural Văcărești și a Parcului Tineretului.

Tot aici se află diverse depozite, fabrici și sedii de firme, cele mai multe dintre ele fiind amplasate de-a lungul Splaiului Unirii și la intersecția dintre această arteră de circulație și Calea Vitan.

Află mai multe detalii specifice despre acest cartier explorând și taburile: Mijloace de transport | Învățământ | Supermarket/Mall | Medical | Restaurante | Bănci | Recreere | Parcări.

Dacă te muți aici, vei merge pe jos pentru a ajunge la stațiile de unde poți lua mijloacele de transport în comun. Ele sunt dispuse de-a lungul arterelor de circulație care mărginesc zona. Cu autobuzul 135 poți ajunge, de exemplu, de pe Calea Vitan în Floreasca. Vei avea, totodată, la dispoziție stația de metrou Mihai Bravu, deci vei ajunge în 5 minute în centrul orașului, la Piața Unirii.

Consultă harta pentru a afla unde găsești stațiile mijloacelor de transport în comun.

Dacă alegi să te muți în această zonă, vei avea la dispoziție destul de multe magazine unde îți vei putea face cumpărăturile. Găsești, de exemplu, un hipermarket Auchan la intersecția dintre Calea Vitan, Bulevardul Energeticienilor și Bulevardul Râmnicu Sărat. Chiar vis-a-vis se află și Piața Bobocica de unde poți cumpăra legume și fructe proaspete.

Pe Șoseaua Mihai Bravu, spre zona Dristor, vei avea la dispoziție și un centru comercial care cuprinde un magazin Kaufland. Iar la doi pași de podul Mihai Bravu ai un magazin Lidl. În plus, ajungi ușor din această zonă la mall-urile Sun Plaza, București Mall și ParkLake Shopping Center. În zona Piața Sudului ai și noul complex agroalimentar cu același nume modernizat și inaugurat în 2020.

Vezi, mai jos, unde găsești cel mai apropiat magazin de viitoarea ta casă.

Zona Vitan nu dispune de spații verzi, dar se află în imediata vecinătate a Parcului Național Văcărești și a Parcului Tineretului. Astfel, îți vei putea petrece mai mult timp liber în natură. Mai multe opțiuni de petrecere a timpului liber, dar și de shopping, găsești la mall-urile din apropierea viitoarei tale case - București Mall, Sun Plaza sau ParkLake Shopping Center.

În zona Vitan ai și Stadionul Olimpia unde poți merge la un meci de rugby cu prietenii în timpul liber. Pentru o activitate educativă în weekend, părinții pot face o vizită la Casa Experimentelor alături de copii. Acesta este primul centru științific non-profit din România.

Consultă harta pentru a afla ce alte puncte de interes găsești în apropierea zonei Vitan.

În apropierea acestei zone găsești mai multe școli gimnaziale, precum cea aflată la intersecția dintre Șoseaua Mihai Bravu și Calea Vitan - Școala nr. 84. Alte unități de învățământ se află pe Bulevardul Energeticienilor.

Aruncă o privire pe hartă. Vezi ce grădinițe, școli și licee vei avea la doi pași de casă, dacă te muți în zona Vitan.

Din această zonă ajungi destul de repede la Policlinica Vitan Dudești, la Spitalul Victor Babeș sau la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan. Alte unități medicale se găsesc pe Șoseaua Berceni.

Consultă harta pentru a afla și ce clinici private există în apropierea viitoarei tale locuințe.

Atunci când te vei muta în zona Vitan, vei avea la dispoziție mai multe restaurante unde poți mânca în oraș, probabil unele dintre cele mai apropiate fiind cele incluse în food court-ul București Mall. Este, de altfel, primul centru comercial de acest tip deschis în Capitală. Mâncare de tip fast-food ai la dispoziție și în complexul comercial aflat pe Șoseaua Mihai Bravu și în zona Dristor.

Un food court destul de extins, dar și un KFC Drive-Thru, găsești la mall-ul Sun Plaza. Mall-ul ParkLake se află și el în apropiere și include numeroase restaurante. Cu metroul ajungi în doar câteva minute în centrul orașului, unde găsești terase, restaurante și cafenele pentru toate gusturile și buzunarele.

Aruncă o privire pe hartă. Vezi ce alte opțiuni ai în apropiere.

Găsești sucursale bancare și ATM-uri în principalele centre comerciale din zonă și din împrejurimi. Consultă harta pentru a afla detalii.

Fiind vorba despre o zonă de case, cu străzi destul de înguste, îți recomandăm să verifici situația unui eventual loc de parcare în cazul în care ai o mașină. Aici au fost construite în ultimii ani și unele ansambluri rezidențiale. Există inclusiv proiecte aflate în curs de dezvoltare. Dacă ești interesat de un apartament nou, discută cu dezvoltatorul despre posibilitatea de a achiziționa un loc de parcare.

De menționat este și faptul că intersecția dintre Calea Vitan și Splaiul Unirii este una dintre cele mai aglomerate din București la orele de vârf, dar și în weekend-uri atunci când aici se organizează un târg de autovehicule.

Găsești pe hartă poziționarea principalelor parcări din împrejurimi.

Ansambluri Rezidenţiale din cartierul Vitan

164 rezultate

Zona Vitan cuprinde un mix de case, atât vechi, cât și construite după 2000. Aici găsești și o ofertă destul de variată de apartamente.

Momentan, în acest cartier nu sunt ansambluri rezidențiale noi de anvergură. Poți consulta harta pentru a identifica proiectele rezidențiale din București aflate în alte cartiere.

Printre cele mai noi ansambluri rezidenţiale care se dezvoltă în această zonă se numără ONE Cotroceni Park, ONE Floreasca Vista, Greenfield Baneasa Residence, ONE Verdi Park, Luxuria Residence, New World Militari, Level II, Estoria City, Cloud9 Residence, Dimri Residence, Eden Concept - Premium Apartments, Alongside Unirii Fountains, Lake House 2, Nordis View, NOA Residence, Premium Plaza Apartments, Venus 4 Residence, Arcadia Apartments Domenii, Rezervelor 87, Regie Residence, vezi mai multe... . Consultă harta pentru a afla care sunt ansamblurile rezidenţiale din cartierul Vitan şi din apropiere.

Preţurile apartamentelor din cartierul Vitan

Apartamentele din acest cartier se încadrează în media de preț a Bucureștiului. Iată mai jos prețurile medii pe metru pătrat util în funcție de numărul de camere ale apartamentelor:

Indicele imobiliare.ro

IMO Bucuresti vezi mai multe detalii

1.761 €/mp

01.06.22 - 30.06.22

+0,8%  (14 €/mp) faţă de luna 5/2022

+15,5%  (236 €/mp) faţă de luna 6/2021

Vezi detalii despre preţuri

Chiriile apartamentelor din cartierul Vitan

Dacă te gândeşti să iei în considerare acest cartier pentru a te muta în chirie într-un apartament, iată mai jos nivelul preţurilor în funcţie de numărul de camere:

Apartamente cu o cameră

În acest cartier vei găsi chirii care se încadrează în media Bucureștiului. Chiria medie practicată pentru apartamentele cu o cameră este de:
270 Euro.

Apartamente cu 2 camere

Apartamentele bicamerale se numără printre cele mai accesibile din Capitală. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
360 Euro.

Vezi ofertele

Apartamente cu 3 camere

Chiriile pentru apartamentele tricamerale sunt printre cele mai accesibile din oraș. Chiria medie practicată pentru astfel de apartamente este de:
450 Euro.

Vezi ofertele

preţExpert

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi un apartament, cu aplicaţia preţExpert poţi face o evaluare rapidă a proprietăţii, astfel încât tu să iei cea mai bună decizie, în interesul tău.

Vrei să cumperi?

înainte de a face marele pas, verifică preţul cu aplicaţia preţExpert. Vezi dacă nu cumva ar mai fi loc de negociere.

Verifică preţul proprietăţii

Vrei să vinzi?

Află care este cel mai bun preţ de vânzare pentru proprietatea ta şi în cât timp poți să o vinzi!

Află preţul de vânzare

Ultimele anunţuri imobiliare adăugate în Vitan

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vitan Mall, 2 camere, 56.03 mp, Etaj 4 / 8

REA1009248 Avem deosebita placere de a va oferi spre vanzare un apartament cu 2 camere situat la etajul 4 din 8 al unui bloc construit in anul 1991 si reabilitat anul trecut, in zona Vitan Nerva...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vitan, 2 camere, 34 mp, Etaj 1 / 5

REA1008192 Avem placerea de a va oferi spre vanzare un apartament superb cu 2 camere suprafata utila de 40 mp la etajul 1, semidecomandat localizat in apropierea Auchan Vitan. Imobilul este...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vitan Mall, 3 camere, 99 mp, Etaj 4 / 6

REA1009446 Avem placerea de a va oferi spre vanzare un apartament cu 3 camere situat la etajul 4 din 6 ale unui imobil edificat in anul 2008, in zona Vitan- Foisorului. Apartamentul dispune de...

Vânzare apartament în Bucureşti

zona Vitan Mall, 2 camere, 46.5 mp, Etaj 1 / 8

REA1007333 Avem placerea de a va oferi spre vanzare un apartament de 2 camere aflat la etajul 1 din 8, intr-un imobil finalizat in anul 2018, situat in zona Vitan - Mihai Bravu. Apartamentul...

Închiriere garsoniera în Bucureşti

zona Vitan, o cameră, 41 mp, Etaj 3

Se da spre chirie garsoniera, 350 euro, Vitan, la 10 min de Bucuresti Mall. Este complet mobilata si utilata.

Închiriere apartament în Bucureşti

zona Vitan Mall, 2 camere, 54 mp, Etaj 3 / 4

KING IMOBILIARE va propune spre INCHIRIERE un APARTAMENT 2 CAMERE , complet mobilat si utilat in zona Vitan Mall . Apartamentul are o suprafata de 54mp si se afla la ETAJUL 3 intr-un bloc cu...