Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
9 oct. 2009

„Prima Casă” şi programul de reabilitare termică, analizate la Romania Construct Forum

scris de www.imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare

Rezultatele programului „Prima Casă” şi ale celui de reabilitare termică din acest an, precum şi perspectivele pentru anul următor vor fi analizate la conferinţa Romania Construct Forum 2009, pe care Mediafax o organizează joi, 22 octombrie, de la ora 10.00, la Hotel Intercontinental.

Participanţii vor face bilanţul primului an de criză în construcţii şi imobiliare şi vor anticipa evoluţia programelor guvernamentale din domeniu în 2010. Ei vor dezbate oportunitatea continuării programului „Prima Casă” şi vor analiza rezultatele reabilitării termice a blocurilor, precum şi eventuala necesitate a suplimentării fondurilor pentru acest program anul viitor.

Totodată, participanţii vor aduce în dezbatere tema construcţiei de locuinţe ieftine ca soluţie de criză şi a efectelor pe care vânzarea de locuinţe ANL le are asupra dezvoltatorilor imobiliari.

Nevoia de investiţii în lucrări de infrastructură, stadiul proiectelor pe segmentul spaţiilor comerciale şi sursele de finanţare accesibile constructorilor sunt alte teme ce vor fi puse în discuţie la Romania Construct Forum 2009.

Evenimentul îi va avea ca speakeri, printre alţii, pe Marcel Bărbuţ – director general Adeplast, Aurel Şaramet – preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Laurenţiu Plosceanu – preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) şi Cristian Erbaşu – preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC).

Conferinţa organizată de Mediafax va reuni reprezentanţi ai autorităţilor şi ai asociaţiilor din domeniu, directori ai companiilor de construcţii, investitori pe piaţa imobiliară, furnizori de materiale şi tehnologii pentru construcţii şi reprezentanţi ai instituţiilor financiare care operează pe piaţa imobiliară de afaceri.

Înscrierile pentru participare se fac pe website-ul www.mediafaxtalks.ro/construct-forum până pe 21 octombrie.

Romania Construct Forum, o conferinţă naţională aflată la a patra ediţie, face parte din seria de evenimente de business Mediafax Talks, pe care Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, le organizează începând din 2006. La precedentele trei ediţii, conferinţa a reunit câte 200 de reprezentanţi ai companiilor naţionale şi multinaţionale de pe piaţa de construcţii şi imobiliare.

Portalul imobiliare.ro este partener media al Romania Construct Forum 2009.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe