Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
29 Iulie 2009

23.800 de autorizatii de construire de cladiri au fost eliberate in S1

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 29 Iulie 2009

Peste 23.800 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primul semestru al acestui an, in scadere cu 18,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, potrivit unui comunicat remis miercuri de Institutul National de Statistica (INS), potrivit NewsIn.

Astfel, au fost eliberate 23.864 de autorizatii pentru cladiri rezidentiale in primul semestru.

Potrivit INS, cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-1652 autorizatii), Centru si Sud-Muntenia (-783 autorizatii fiecare ) si Nord-Vest (-651 autorizatii).

In plus, potrivit datelor INS, in luna iunie 2009, s-au eliberat 4.747 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 6,1% fata de luna mai 2009.

Dintre acestea, 65,5% sunt pentru zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta.

Distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante inregistrandu-se in: Sud-Muntenia (+178 autorizatii), Nord-Est (+87 autorizatii), Nord-Vest (+68 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+61 autorizatii).

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (-170 autorizatii) si Vest (-6 autorizatii).

De asemenea, datele Institutului National de Statistica, in luna iunie 2009, s-au eliberat cu 1390 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent (-22,6%).

Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-351 autorizatii), Sud-Est (-218 autorizatii), Sud-Muntenia (-193 autorizatii), si Nord-Vest (-149 autorizatii).

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe