Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
22 Septembrie 2016

3 proiecte hoteliere inedite: unul este în România!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei, Lifestyle
Ultima actualizare: 22 Septembrie 2016

Cerințele arhitecților țin seama atât de aspectul estetic al construcției, cât și de siguranța acesteia.

Intimitate, confort și servicii impecabile. Astfel ar putea fi rezumate, în doar câteva cuvinte, așteptările clienților din industria ospitalității. Pentru a putea satisface aceste cerințe, pentru investitorii în unități de cazare contează, pe de altă parte, aspecte precum siguranța clădirilor (din toate punctele de vedere), optimizarea costurilor de administrare (evitarea pierderilor permite asigurarea unor servicii superioare), dar și găsirea unor soluții atractive de arhitectură și design, care să atragă atenția clienților.

Potrivit reprezentanților companiei Xella, materialele utilizate în procesul de construcție joacă un rol foarte important în îndeplinirea acestor condiții. Drept exemplu, aceștia oferă detalii despre dezvoltarea a trei proiecte hoteliere de succes:

Hotelul Sky Blue de lângă Ploiești
Reprezentativ pentru România este Hotelul Sky Blue, amplasat la o mică distanță de Ploiești. Parte dintr-un centru de activități de recreere și evenimente, acesta este destinat atât clienţilor business, cât şi celor interesaţi de turismul de wellness şi sănătate. Unitatea de cazare este dezvoltată în jurul unei curți interioare ce cuprinde o piscină, terasă de vară și spații verzi. Lucrările pentru o parte a proiectului au început de la zero, în vreme, ce, pentru o altă parte, s-a pornit de la o structură metalică existentă, supusă unei reconversii.

Unul dintre obiectivele urmărite de arhitecți a fost obținerea unui consum energetic minim, fapt pentru care materialele de construcție folosite respectă acest deziderat. Dacă pe acoperișul hotelului au fost montate panouri solare ce nu sunt vizibile de la nivelul solului, pentru realizarea pereților au fost alese blocurile de zidărie YTONG.

Sky Blue Hotel

Sursă foto: booked.net

Beetham Tower din Manchester
Un proiect inedit, devenit simbol al orașului Manchester, este Beetham Tower. În alcătuirea acestuia intră Hilton Manchester Deansgate Hotel, cu o capacitate de 259 de camere. Unitatea de cazare ocupă 22 de etaje dintre cele 47 ale clădirii, motiv pentru care aceasta este cunoscută și sub numele de Hilton Tower (în ciuda faptului că include și o componentă rezidențială și una de birouri).

Fiind cea mai înaltă construcție britanică din afara Londrei, clădirea Beetham are 167 de metri, depășind astfel cu 30 de metri (echivalentul a zece etaje) cea mai înaltă clădire din România. În acest context, blocurile de zidărie YTONG au fost preferate datorită greutății reduse, ce nu încarcă structura, permițând astfel construcții ample pe verticală. De asemenea, utilizarea soluțiilor YTONG la compartimentare a oferit construcției un plus de siguranță la incendii, dar și o izolare fonică mai bună.

Beeham Tower 1

Sursă foto: gedlaundrychutes.co.uk

Hotelul Four Seasons din Shanghai
Amplasat în centrul istoric al Shanghaiului, Hotelul Four Seasons oferă camere și servicii de lux clienților săi, printre facilitățile sale numărându-se centre SPA somptuoase și o selecție amplă de restaurante renumite. Clădirea de 37 de etaje a fost concepută inițial ca proiect de birouri, însă a fost transformată apoi în hotel de lux. Materialele de construcție utilizate, printre care și blocurile de zidărie YTONG, au permis eficientizarea costurilor de administrare ale clădirii.

Four Seasons Shanghai

Sursă foto: hok.com

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe