Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
25 Martie 2010

3.500 de constructii din Iasi, amplasate in zone vulnerabile

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 25 Martie 2010

Primariile din judetul Iasi au emis aproape 840 de autorizatii pentru locuinte in zone cu risc de inundatii si alunecari de teren, potrivit unei situatii centralizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgente Iasi, transmite corespondentul NewsIn.

La nivelul judetului Iasi, conform sursei citate, exista peste 3.500 de locuinte si anexe gospodaresti construite in zone vulnerabile. Din cele 1.842 de locuinte, 839 au autorizatie de construire, iar peste 1.000 nu au astfel de acte.

Cele mai multe autorizatii acordate in zone cu risc din judetul Iasi au fost emise de Primaria Popricani, respectiv 110 astfel de acte.

“Noi suntem intr-o situatie mai deosebita acum, avem conturile blocate. Avem un plan prin care sa luam acele masuri de prevenire in zonele vulnerabile unde au fost emise autorizatii, insa acum nu avem bani”, a declarat, joi, primarul din Popricani, Otonel Slabu.

Printre localitatile unde au fost emise mai multe autorizatii in zone cu risc se mai numara municipiul Iasi (96 de autorizatii), orasul Targu Frumos (62) si comunele Tomesti (78), Andrieseni (72) si Ciurea (66).

Conducerea Inspectoratului de Stat in Constructii Iasi a anuntat ca in acest an au inceput primele verificari in teren cu privire la autorizatiile emise in zonele vulnerabile.

“Incepand din acest an, toate inspectoratele judetene au demarat verificari in ceea ce priveste legalizarea si autorizarea in zonele vulnerabile. Se pot lua masuri de prevenire, dar se poate ajunge in unele situatii si la retragerea autorizatiei”, a declarat Valerica Andronache, inspector sef al Inspectoratului Judetean in Constructii Iasi.

Potrivit situatiei ISU, pe langa cele peste 3.500 de constructii, in raza zonelor vulnerabile mai sunt alte 82 de obiective sociale, 40 kilometri de drum, 31 de poduri si 285 de podete.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe