Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
30 Iulie 2009

450 de euro, chiria la doua camere in apartament nou

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 30 Iulie 2009

Pretul chiriilor pentru apartamentele situate in ansambluri rezidentiale au scazut in medie cu 15-20% in acest an, comparativ cu sfarsitul anului 2008.

In functie de criza financiara, de cat timp va persista, preturile vor continua sa scada, pentru ca cei care au investit in apartamente, in anii trecuti, le vor scoate la inchiriere, pentru a mai amortiza din investitii.

“2009 a adus pe piata chiriilor la apartamente noi scaderi ale preturilor de 15-20 de procente. Toti cei care au facut investitii cu ajutorul bancilor le scot acum la inchiriere pentru a mai putea recupera din investitii.

Investitorii nu pot sa vanda sub pretul de achizitie pentru ca nu le permit institutiile de unde au contractat creditele, a declarat pentru cotidianul.ro Matei Malos, general manager al site-ului imobiliar magazinuldecase.ro .

Chiar si asa, cu preturi mai mici de 20% ale chiriei, apartamentele noi sunt mai scumpe la inchiriere decat apartamentele vechi cu aproximativ 50%.

“Sunt mai scumpe apartamentele noi, dar majoritatea proprietarilor le inchiriaza mobilate si utilate, ceea ce constituie un real avantaj”, a precizat Matei Malos.

Este posibil ca, pana la finalul lui 2009, preturile la chiriile apartamentelor noi sa scada din cauza crizei, dar si din cauza ofertei tot mai mare de unitati locative.

“In incercarea de a-si recupera o parte din lichiditati, multi dezvoltatori din Bucuresti, dar si din tara incearca acum sa isi inchirieze apartamentele.

Este una dintre strategiile la care recurg pentru a-si amortiza din cheltuieli, vanzarile actuale fiind departe de estimarile din urma cu doi-trei ani”, potrivit lui Daniel Crainic, directorul portalului www.imobiliare.ro . 

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe