Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
4 mai 2012

5 idei pentru amenajarea dormitorului tău într-un buget redus

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştirea zilei

Mobilarea camerei de culcare nu trebuie să fie neapărat o operaţiune dificilă sau costisitoare. Uneori, poţi găsi şi ideile şi opţiunile de care ai nevoie în acelaşi loc.

Fie că te-ai mutat în casă nouă, fie că pur şi simplu vrei să dai un aer proaspăt locuinţei tale, poţi răsufla uşurat. Nu va trebui să investeşti o avere în (re)amenajare. Pentru mobilarea dormitorului, spre exemplu, te poţi încadra chiar şi într-un buget de de 1.000 de euro. Îţi prezentăm în cele de mai jos câteva sugestii de amenajare propuse de retailerul suedez de mobilă Ikea, însoţite de o trecere în revistă a principalelor produse ce ar trebui incluse într-un dormitor.

Elementul central al camerei de culcare este, fără îndoială, patul. Această piesă de mobilier este, datorită dimensiunii sale, dominantă în întreaga încăpere, fapt pentru care el va influenţa în mod decisiv atmosfera ce va „domni” în dormitorul tău. Pe site-ul Ikea, preţurile paturilor de o persoană variază între circa 180 de lei şi 529 de lei. Pentru un pat matrimonial, va trebui, desigur, să scoţi ceva mai mulţi bani din buzunar: între 219 şi 1.139 de lei. Nu trebuie să uiţi nici de saltea, un element nu foarte vizibil, dar esenţial pentru confortul tău zilnic. Preţurile acestor produse pornesc de la 199 de lei şi pot ajunge până la 1.999 de lei.

O importanţă deosebită în amenajarea acestei camere o are, desigur, şi dulapul (sau dulapurile) pentru haine. Cei mai mulţi preferă, desigur, corpurile clasice, închise, ce asigură intimitatea spaţiului, dar unii optează şi pentru produsele cu geamuri, uşi transparente sau pur şi simplu pentru rafturile montate pe perete, mascate sau nu de o perdea. Preţurile unor astfel de spaţii de depozitare pornesc de la 339 de lei (pentru un corp cu o singură uşă) sau 458 de lei (pentru un corp cu două uşi) şi pot ajunge până la 2.610 lei (pentru un şifonier cu uşi glisante). Dacă eşti la început de drum şi nu ai un buget foarte mare, poţi achiziţiona chiar şi un sac/dulap pentru un haine, cu 99,99 de lei.

Povestea spaţiilor de depozitare este departe de a se termina cu dulapul pentru haine. Deşi tot mai multe persoane – de regulă tinere – preferă să aibă cât mai mult spaţiu, fapt pentru care sunt dispuse să renunţe la obiectele de mobilier pe care nu le consideră necesare, pentru altele e important să aibă suficiente opţiuni pentru a-şi depozita obiectele personale. Acesta este motivul pentru care cea din urmă categorie optează adesea şi pentru una sau două noptiere, pentru a veni în „completarea” patului. Dacă vrei totuşi să eviţi aglomerarea spaţiului tău de relaxare, o simplă măsuţă aşezată lângă pat poate îndeplini cu succes toate atributele unei noptiere. Astfel de produse pot fi achiziţionate la preţuri ce pornesc de la 44,99 lei şi ajung la 490 de lei.

Mai ales dacă eşti femeie, poţi simţi cu uşurinţă că şifonierul şi una-două noptiere nu sunt suficiente pentru a-ţi „găzdui” toate lucrurile de care ai nevoie sau pe care vrei să le ţii în camera ta. Într-o astfel de situaţie, o soluţie ar fi să integrezi în „peisajul” dormitorului tău şi alte corpuri de mobilă, cu rafturi sau sertare. Aici ai putea depozita haine, cărţi, fotografii etc. Trebuie să fii însă foarte atent pentru a evita aglomerarea camerei tale de odihnă. Pe site-ul Ikea, preţurile comodelor cu sertare, spre exemplu, variază între 129,99 de lei şi 2.598 de lei. Deosebit de utile se pot dovedi şi cutiile în diverse formate, potrivite pentru a „ascunde” lucrurile pe care nu vrei să le laşi în vizorul curioşilor.

Dacă eşti căsătorit şi ai deja un copil de câteva luni, probabil că îţi doreşti să-l ţii aproape de tine pe timpul nopţii. O asemenea alegere impune însă ca în dormitorul tău să se regăsească şi un pătuţ pentru copii. Preţurile unor astfel de produse variază între 149,99 de lei şi 449 de lei.

Pentru a da personalitate dormitorului tău, nu trebuie să uiţi de importanţa accesoriilor (pături, cearşafuri, perdele, covoraşe etc.). De multe ori, acestea sunt cele care fac diferenţa între o cameră plictisitoare şi una plină de viaţă.

Sursă foto: www.ikea.com/ro/ro

Părerile cititorilor
2 păreri
  • Monica – Saltele Siesta Bedding

    Din experienta dvs. care dintre optiunile covor/parchet sunt cele mai rentabile in dormitor? Nu neaparat din punctul de vedere al costului, ci al duratei si confortului.

  • costin

    Va salut, eu am facut o evaluare si am ajuns la concluzia ca dormitoarele matrimoniale incep de la 1.245,96 ron, cel putin daca eu imi doresc sa imi schimb dormitorul, mobilierul cu saltea ma costa doar 1.245,96 ron. Deci sunt determinat sa renunt ca nu am 1.000 de euro ca sa imi aleg ikea, deci mesajul campaniei dumneavoastre tocmai asta transmite clientilor care ar putea deveni si ei ikeea(client).
    O seara buna va doresc si astept raspunsul dumneavoastra pe mail.
    Costin.

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Când „afară” devine mult mai important: sfaturi practice pentru amenajarea balcoanelor, teraselor și grădinilor

Stând mai mult acasă, din pricina măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, românii au început să acorde mai multă atenție spațiilor exterioare ale locuințelor. Retailerul local de materiale de...

citește mai departe
The new luxury era? Într-o zonă exclusivistă precum Kiseleff-Aviatorilor, o amenajare cu adevărat „de lux” poate ajunge la încă o dată prețul apartamentului

Un studio de design recunoscut pe plan internațional intră și pe piața din România, pe fondul alinierii standardelor în materie de lux ale persoanelor cu venituri mari din întreaga...

citește mai departe
Ambient modern și elegant, în care să te simți „acasă”!

Acest stil de design se potrivește atât locuințelor spațioase, cât și celor de dimensiuni mai mici. Visezi la o locuință elegantă, însă nu ai vrea să cazi în capcana...

citește mai departe
Design: duplex de 85 de metri pătrați, cu 3 dormitoare și două băi

Cu o compartimentare și o amenajare eficiente, casa ta poate fi mai încăpătoare decât crezi! Datorită noii generații de ansambluri rezidențiale, apartamentele structurate pe mai multe nivele, de tip...

citește mai departe
3 stiluri de amenajare pentru sufrageria ta!

Alături de bucătărie, această cameră este cea în care veți petrece cel mai mult timp împreună. Sufrageria – sau, în accepție modernă, livingul – reprezintă, în designul interior contemporan,...

citește mai departe