Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
13 mai 2013

7 idei pentru transformarea bucătăriei tale

scris de Adriana Lefter in categoria Home & Deco, Ştirea zilei

„Împrospătarea” acestei încăperi nu trebuie să fie neapărat un proces costisitor și obositor.

Spațiul destinat pregătirii mâncării poate fi mult mai mult decât atât. Printr-o amenajare corectă, acesta poate deveni un loc perfect de relaxare, pentru a petrece timp cu familia, cu vecinii sau cu prietenii. Pentru asta însă, trebuie să faci din bucătărie o încăpere confortabilă și primitoare. Dacă o renovare completă este o lucrare costisitoare, ce necesită timp și efort, există și câteva modalități rapide de „împrospătare”. Pe Freshome.com sunt prezentate câteva dintre acestea:

1. Începe cu pereții!
Din cauza aburilor, fumului sau grăsimii, pereții din bucătărie „îmbătrânesc” mai repede decât cei din restul casei, chiar dacă ai obiceiul de a-i curăța în mod regulat. Vei fi uimit să vezi ce schimbare poate produce un strat proaspăt de vopsea. Pentru a da viață acestei camere, încearcă să înlocuiești albul clasic cu o culoare precum verde sau albastru. Bucătăriile colorate sunt foarte în vogă astăzi, după cum o arată revistele de design. O altă posibilitate este să pui tapet pe unul sau pe toți pereții, ceea va da un plus de energie acestei camere.

bucatarie noua 1

2. Mobilă veche?
Felul în care arată dulapurile de bucătărie spune multe despre “vârsta” acestei camere. Dacă mobila pe care o ai nu este foarte veche sau pur și simplu nu-ți permiți s-o înlocuiești, încearcă s-o recondiționezi. Un nou strat de vopsea sau de lac poate face minuni. Albul va da luminozitate și va „deschide” încăperea, în timp ce o culoare mai puternică va contribui la conturarea unei imagini îndrăznețe. Pentru a crea o atmosferă mai masculină, vopsește mobila în nuanțe mai închise; în acest caz, acordă o atenție deosebită surselor de lumină, pentru că bucătăria nu trebuie să fie niciodată prea întunecată.

bucatarie noua 2

3. Suprafețe de lucru noi!
Dacă blatul tău de bucătărie este degradat, cea mai bună soluție este să-l înlocuiești. Poți încerca și varianta recondiționării, prin aplicarea unui nou strat de lac sau de vopsea, însă aceasta nu este atât de recomandată. Suprafețele de lucru sunt mai supuse degradării decât dulapurile, spre exemplu, fapt pentru care trebuie să fie înlocuite ceva mai des.

bucatarie noua 3

4. Atenție la detalii!
Uneori, poți face schimbări importante doar modificând câteva detalii. Dulapurile vechi pot fi întinerite nu doar prin vopsire, ci și prin schimbarea mânerelor ușilor sau sertarelor. O mobilă cu un aspect clasic poate căpăta astfel un „look” modern.

bucatarie noua 4

5. Mizează pe puterea plantelor!
Dacă vrei să faci din bucătăria ta un spațiu plăcut și confortabil, ia în calcul integrarea câtorva plante în decor. Acestea creează o atmosferă de calm, sănătate și relaxare și dau viață unui spațiu interior. Chiar dacă ai o bucătărie mică, pe pervazul ferestrei poți înșira câteva mici ghivece cu plante pe care le poți folosi la gătit, precum rozmarin, busuioc, coriandru etc.

bucatarie noua 5

6. O bibliotecă pentru… gătit
Dacă până acum obișnuiai să-ți ții cărțile de bucate ascunse de privirile curioșilor sau să le îndeși în biblioteca din living, pregătește-te pentru o schimbare. Lasă unul sau două rafturi libere în bucătărie pentru a-ți expune colecția dedicată gătitului. Asta va da întregului spațiu un aer personal și original.

bucatarie noua 6

7. Ustensilele la vedere!
Barele pentru agățarea ustensilelor pentru gătit – de la veselă la tigăi și cratițe – se pot dovedi nu numai practice (economisesc spațiul de depozitare), ci și extrem de plăcute din punct de vedere estetic. Dacă vei apela la această soluție, bucătăria ta va căpăta un aer profesionist, dar, totodată, și extrem de familiar pentru vizitatori.

bucatarie noua 7

Sursă foto: Freshome.com
Citește și: Artă sau tehnologie? Personalizează-ți bucătăria „cât ai clipi”!

Postează-ți părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe