Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
10 Noiembrie 2009

Nu e uşor să te menţii în condiţiile unei pieţe afectate de perioada economică dificilă

scris de Imobiliare.ro in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2009

Paul Tudor – Preşedinte Besta Group: “Nu e uşor să te menţii în condiţiile unei pieţe afectate de perioada economică dificilă. Cine îşi doreşte randamente ca în anii trecuţi, trebuie să mai aştepte.”

Besta este unul din jucătorii importanţi de pe piaţa produselor metalurgice, a construcţiilor civile şi industriale. Paul Tudor înfiinţează Besta Group în anul 1991, o companie puternică, respectată şi apreciată în mediul de afaceri românesc.

Suntem în mijlocul crizei economice, iar România nu dă semne clare de revenire. Cum reuşiţi să vă menţineti pe piaţa imobiliară, având în vedere că mulţi investitori s-au retras?
Greu, chiar foarte greu, pentru că efectele dezastruoase ale crizei ne-au afectat şi pe noi. Muncim de cinci ori mai mult decât înainte, 10-12 ore/zi. Cu greu reuşim să mai vindem o casă, un teren, o hală industrială.
Am reuşit, totuşi, să continuăm unele investiţii, aşa cum ne-am propus; este vorba despre complexul rezidenţial de vile în zona Lacului Buftea, în apropierea Clubului Sportiv Besta. La începutul acestui an, a fost, de asemenea, finalizată hala industrială din cadrul parcului industrial Besta de la Buftea-Săbăreni, pe DN7.
Pentru 2010, dacă economia românească va da semne de revigorare, avem în plan să demarăm construcţia unei clădiri de birouri cu 15 etaje în Capitală. Un alt obiectiv important al nostru pentru anul viitor este începerea lucrărilor la Complexul Turistic „Poiana Azuga”, o investiţie majoră care va deveni cu siguranţă un punct de atracţie pentru români şi nu numai.

Aveţi deja o prezenţă de peste 18 ani pe piaţa românească şi aţi facut investiţii semnificative inclusiv în sectorul imobiliar. Cum se vede piaţa imobiliară din perspectiva unui dezvoltator imobiliar ce activează inclusiv în zona de construcţii?
Este cunoscut faptul că cele două pieţe, strâns legate între ele – cea a construcţiilor şi sectorul imobiliar – traversează o perioadă dificilă. Parametrii care, în urmă cu câţiva ani depăşeau şi cele mai mari aşteptări, acum nu mai înseamnă nimic. Aproape întreg mecanismul din această zonă este gripat. Fără investiţii străine, sectorul imobiliar şi de construcţii va ramâne doar un vis frumos pentru mulţi români. Dacă nu ieşim din mocirla politică în care ne aflăm, cu greu vom mai vedea investitori străini pe plaiurile noastre.

Care sunt avantajele proiectului rezidenţial pe care-l dezvoltaţi?
Cei mai mulţi dintre clienţii noştri doresc o zonă sigură şi liniştită în care să trăiască. Tocmai de aceea, tot mai multe proiecte rezidenţiale se ridică în afara aglomeraţiei oraşului. Stresul, gălăgia şi agitaţia determină pe oricine să se mute într-o zonă mai liniştită. Acest aspect, împreună cu facilităţile oferite, garantează confortul maxim: de la amenajările exterioare impecabile, la cele interioare şi utilităţi. Am gândit acest proiect punându-ne în locul clienţilor. Am încercat să le identificăm dorinţele, astfel încât aşteptările lor să se regăsească în noua casă din Complexul Rezidenţial Besta.

Imobiliare.ro este site-ul de imobiliare din România cu cea mai mare încredere în rândul utilizatorilor. Imobiliare.ro promite celor care își caută o locuință, cumpărători și chiriași, cea mai bună experiență de căutare și îi ajută să ia cea mai bună decizie pentru a găsi casa ideală.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe