Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
24 Octombrie 2014

Ridicarea unei case „la cheie”, cât prețul unei garsoniere!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 12 Iunie 2018

Soluții alternative de construcție a unei case își fac tot mai mult loc pe piața autohtonă.

La modul ideal, mulți dintre cumpărătorii de apartamente și-ar dori, poate, o casă cu ceva curte – această din urmă variantă este însă adesea exclusă din start, din cauza percepției că o locuință individuală trebuie să coste (mult) mai mult decât una la bloc. Nu este însă întotdeauna așa. Contextul actual de piață, în care clienții sunt concentrați în primul rând pe factorul preț, se dovedește însă unul cât se poate de propice pentru afirmarea unor soluții alternative de construcție – fapt ce face ca achiziția sau construcția unei case să devină o variantă perfect comparabilă cu a deveni proprietarul unui apartament la bloc.

Un astfel de exemplu este dat de compania autohtonă Rugvity Home (specializată în amenajări interioare), „importatoarea” unui sistem de construcție „american”, pe structură metalică ușoară. Pentru o casă „la cheie”, prețul se ridică la 350 de euro pe metru pătrat construit, pentru una „la roșu” ajunge la 180 de euro pe metru pătrat, iar pentru una seminifisată la 300 de euro pe metru pătrat.

Citește și: 330 euro/mp, cost de construcție „la cheie” pentru o casă mai… neobișnuită. Vezi cum arată

casa RugVity Family

Garanție de la 80 la 120 de ani

Cel mai ieftin proiect propus de companie (numit sugestiv „Student”) are un preț de execuție de 30.000 de euro în varianta la cheie (pentru o suprafață utilă la interior de circa 63 de metri pătrați, la care se adaugă un garaj pentru două mașini, de 30 de metri pătrați, precum și o terasă de aproape 17 metri pătrați). Locuința are un singur nivel, o amprentă la sol de circa 105 metri pătrați și este compusă din living, dormitor, bucătărie, baie, plus alte dependințe (holuri și cămară). La o diferență nu foarte mare de preț – respectiv 35.000 de euro – poate fi achiziționată o casă pretabilă pentru o familie, cu o suprafață utilă de aproape 81 de metri pătrați (plus terasă de 23,6 metri pătrați). Casa de tip Family (foto randare) are un singur nivel și este compusă din living, două dormitoare și birou. Pentru o vilă cu etaj (tip Grande), cu amprentă la sol de 91,5 metri pătrați, prețul de execuție se ridică la 59.000 de euro. Unitatea locativă are o suprafață utilă la interior de aproape 150 de metri pătrați (plus încă 33 de metri pătrați pentru terase/balcoane) și este formată din living, birou, trei dormitoare, plus dependințe.

Casele pe structură metalică realizate de RugVity au o rezistență sporită la activități seismice și beneficiază de garanție pe o perioadă de la 80 până la 120 de ani, potrivit reprezentanților companiei. Locuințele sunt finalizate complet într-un interval de aproximativ trei luni, cu tot cu finisaje. Exceptând turnarea fundației și a planșeului, restul lucrărilor pot fi executate în orice perioadă a anului.

Ansamblu de 1.000 de vile în Corbeanca

Pentru cei care nu dispun de terenul necesar pentru construcția unei case „americane” pe cont propriu, e bine de știut că pe piața autohtonă există și ansambluri rezidențiale pornind de la acest concept. Un proiect ce folosește chiar sistemul „importat” de RugVity este Flamingo Park, situat în nordul Capitalei, zona Corbeanca. Prima fază a complexului, Flamingo Garden, constă într-o dezvoltare-pilot (foto reale), deja finalizată, formată din 30 de vile (locuite aproape în totalitate în momentul de față).

Flamingo Park 2
Flamingo Park 1

Compania dezvoltatoare, condusă de omul de afaceri Dragoș Cincă (unul dintre fondatorii companiei Flamingo), a lansat anul acesta spre vânzare a doua etapă a proiectului, ce va cuprinde 150 de case, construite pe un teren de 10 hectare, printr-o investiție de 10 milioane de euro. Construcția efectivă a acestei etape va fi demarată anul viitor, având ca termen de finalizare anul 2016, au explicat reprezentanții companiei pentru Imobiliare.ro. Planurile nu se opresc însă aici, în condițiile în care terenul alocat pentru întregul ansamblu este de 60 de hectare. „Vizăm extinderea proiectului curent până la 1.000 de case în următorii ani”, notează Dragoș Cincă.

„Clienții care ne-au ales sunt în special români care locuiesc în afara țării sau antreprenori cu expunere mare internațională, care cunosc avantajele pe care le oferim în proiectul nostru.”

Dragoș Cincă, managing director Flamingo Park

Flamingo Park 3
Flamingo Park 4
Flamingo Park 5

Cumpărători prin credit, dar și cu bani gheață

Cei interesați să locuiască într-o astfel de comunitate pot alege dintre nouă tipuri de vile, cu prețuri cuprinse între 50.000 de euro și 139.000 de euro. Cea mai ieftină unitate locativă, de tip Paris A1, face parte dintr-un qvatruplex (patru vile lipite), are 124 de metri pătrați construiți (cu teren de 228 de metri pătrați) și este compusă din două dormitoare, living și trei băi. La aceeași suprafață construită, o casă individuală (amplasată pe un teren de 500 de metri pătrați) poate fi achiziționată în cadrul Flamingo Park cu 63.000 de euro. Cea mai scumpă casă are 243 de metri pătrați construiți, teren de 500 de metri pătrați construiți și este formată din patru dormitoare, living, dining, trei băi și garaj pentru două mașini. „Vilele au următoarele utilități: curent electric cu contorul montat, drum de acces, stație de epurare. Casele se vând la cheie cu toate dotările necesare: geamuri, ușă intrare, scară, balustradă, uși interior, centrală termică, corpuri sanitare, calorifere, prize și întrerupătoare, gresie, faianță, parchet și vinarom de culoare albă, fără corpuri de iluminat și mobilier. Grădina se amenajează cu gazon prin însămânțare și plante ornamentale.”, explică Dragoș Cincă.

Citește și: Vilă nouă, la 50.000 de euro. O poți cumpăra cu avans zero și în rate la dezvoltator!

Potrivit omului de afaceri, majoritatea cumpărătorilor plătesc cash sau prin împrumuturi bancare (altele decât Prima Casă), însă există și clienți care apelează la un credit co-garantat de către stat. La târgurile imobiliare de anul acesta, dezvoltatorul a promovat și varianta plății în rate la dezvoltator, cu avans zero, pe o perioadă de 25 de ani.

Sursă foto: casa-rugvity.ro

Părerile cititorilor
19 păreri
  • Mihaela

    Buna seara. Ma interesează proiectele Dvs. In afara tari construiți? Cam la ce prețuri ar ajunge pt. o suprafața de 90m/p? Multumesc!

  • Silvia

    As dori sa construiesc o casa de 67 m p cat ar costa?

  • Iovanescu teodor

    Foarte frumos ce faceti. Mă interesează un nr.de telefon.

  • HAIDUCU RODICA

    BUNA ZIUA, AS DORI SA STIU DACA CONSTRUITI SI IN OLT. AS VREA SA CONSTRUESC UN LOCAL DE 180MP. CUM POT SA VA CONTACTEZ? MULTUMESC MULT!

  • Florian Tanasa

    Buna ziua ,asi dori sa stiu daca se poate face si in Comuna Berceni 8KM de Bucuresti .
    Am un teren de 500mp si asi dori sa fac o casa pe 100mp locuibili .
    As dori sa stiu cat ma costa si care este avansul, si daca se poate garanta cu terenu .
    Va multumesc si astept un raspuns.

  • nastasa he

    buna, as dori sa stiu daca puteti construi si in jud VN cotesti .sunt interesat.as dori un nr tel pentru o conversatie .multumesc

  • Iliuta

    Buna ziua.Construiti si in Rm Valcea???

  • VIRGINICA UDREA

    Buna seara
    Má intereseaza daca, astfel de case se construiesc in judetul PRAHOVA -PLOIESTI.
    De asemenea doresc un nr.tlf cu care putem lua legatura.
    Sintem familie serioasa,ce locuim in spania
    va multumesc anticipat!

  • alex

    Eu am ridicat 2 case una in com berceni si una in bragadiru. Lotul a costat 9500 respectiv 14000. In total in comuna berceni 110mp utili la cheie m-a dus 45000 euro si in bragadiru 150 mp 55000. Materialele mai putin fierul cherrsteaua si betonul le-am cumparat de la dedeman printrun agent care mi-a facut niste preturi f bune si m-a ajutat si cu sfaturi. Sa nu luati de la depozite mici! Eu am luat fierul de la un depozit din bragadiru si pe factura scria 14 tone si dupa ce am cantarit o bara si am facut calculu mi-au iesit 12.7 tone. Pentru detalii puteti sa ma sunati 0724120008. Alex

  • ARDELEAN SEVER

    MA INTERESEAZA DACA FACETI CASE SI IN TIMISOARA ?
    AS DORI SI EU O CASA DE 120-130 MP CU GARAJ.
    CU STIMA SI MULTUMIRI !

  • Ioana

    M-ar interesa cu cat lucrați la mp in roșu construită sau la cheie cu materialele noastre

  • MOISE VIORICA

    buna ziua !!!felicitari pt articolele dv .o zi buna va doresc !!

  • ion

    Detin un teren cu suprafata de4000m2patrati are descidere 22de metrica utilitati put si apa de retea comunala terenul este la 17km de bucuresti situat la granita ialomita cu judetul ilfov. Specifi terenul se poate construi.parteneriat sa vinzare

  • Adrian

    Varog

    construiti si la alte locatii daca am teren?
    de ex. Mogosoaia
    Multumesc

    ;

  • Nadia

    M-ar interesa daca executati case si in alte judete.

  • Adrian

    Dispun de un teren de 750 mp langa Timisoara si m-ar interesa daca construiti in aceasta zona si care este pretul la rosu pentru o casa familiala cu parter si etaj de maxim 200mp cu daining rum, living, garaj, birou la parter si trei dormitoare sus, doua bai.Astept un raspuns cu o oferta ferma.

  • MIA

    Da…..doresc detalii si in ce conditii construiti, acont ecc….seriozitate…ecc

  • Cristina

    Buna ziua,
    Puteti construi case si in alte judete, daca beneficiarul detine terenul?

    Va multumesc anticipat!

  • Pop Maria Mina

    Bună ziua, aş doi să ştiu dacă construiţi case pentru persoane care au proectul şi pământul şi care ar fi preţul aproximativ la cheie pentru o casă de dimensiunile de mai jos.
    Regim de înălţime: parter;
    Aria construită: 85,32;
    Aria desfăşurată: 170,64;
    Aria utilă: 127,84;
    Volum construcţie: 600 mc;
    Mulţumesc

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Noi donații în lupta împotriva COVID-19 din partea unor companii din imobiliare și construcții

Fondurile vizează atât achiziția de echipamente de protecție pentru personalul medical din spitale, cât și sprijinirea categoriilor de populație vulnerabile. Săptămâna aceasta, câteva companii din domeniul imobiliarelor și al...

citește mai departe
Pe șantierele din construcții încă se lucrează. De ce poate depinde continuarea activității – dincolo de o decizie a autorităților

În momentul de față, decizia de a întrerupe – sau nu – activitatea se află la latitudinea angajatorilor. În ciuda restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19, o...

citește mai departe
„Se lucrează la foc continuu în construcții” – iar dezvoltatorii vor produse de calitate pentru ansamblurile rezidențiale

Un jucător dintr-o industrie conexă a construcțiilor semnalează un interes ridicat pentru produse din categoria premium pe segmentul rezidențial. Producătorul local de uși, ferestre și parchet Pinum, parte a...

citește mai departe
Construcțiile de locuințe, pe cale să-și ia zborul în 2018?

La fel ca anul trecut, în 2018 au apărut noi și noi anunțuri de „lansare” a unor ansambluri rezidențiale – în Capitală în primul rând, dar și în orașele...

citește mai departe
2018: Piața construcțiilor poate că „duduie”, dar statisticile nu prea o arată. Află de ce!

Deși apetitul pentru construcția de locuințe a devenit mai puternic în ultimii ani – un fapt ce se poate vedea cu ochiul liber în piață și în 2018 –,...

citește mai departe