Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
2 August 2016

Locuință în ansamblu rezidențial „verde”, 25.000 de euro!

scris de Adriana Lefter in categoria Ştiri imobiliare, Ştirea zilei
Ultima actualizare: 05 August 2016

Dezvoltatorii autohtoni încep să propună și cumpărătorilor cu venituri medii variante de locuire mai… „eco”.

Pe măsură ce piața autohtonă își revine de pe urma recesiunii, dezvoltatorii se arată mai deschiși spre tehnologiile „prietenoase cu mediul” în materie de construcții rezidențiale. Interesant este că prețurile de achiziție ale unor asemenea locuințe nu sunt (neapărat) prohibitive.

Cartierul Solar exterior

Un exemplu este dat de un ansamblu rezidențial din Capitală care produce energie „verde”. Amplasat în zona de sud a Bucureștiului, pe Bulevardul Metalurgiei (numărul 132), Cartierul Solar (foto) va fi format din 15 blocuri (D+P+5E) cu un total de peste 1.000 de unități locative (cu una, două și trei camere). Proiectul va fi dotat cu 1.800 de panouri solare amplasate pe terasele clădirilor, ce vor genera, potrivit estimărilor, o producţie totală de peste 600 Mwh/an. Acestea vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, iar locatarii vor beneficia de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părțile comune ale blocurilor.

Citește și: Inovația și construcțiile rezidențiale: cum arată locuințele de azi… și de mâine

Dezvoltatorul Ad Astra Partners a livrat recent primele patru blocuri din cadrul complexului și a trecut la cea de-a doua etapă de dezvoltare. Potrivit oficialilor companiei, trei sferturi dintre cele 264 de apartamente finalizate sunt deja contractate – 70% prin programul Prima Casă, 20% cu plata cash, iar 10% prin credite ipotecare și rate la dezvoltator.

„Cartierul Solar anunță finalizarea primei etape de construcție și sosirea primelor familii în ansamblu. Am reușit să vindem, în această primă fază, peste 200 de apartamente și, mai mult decât atât, au fost deja achiziționate peste 30 de apartamente din faza doi. De asemenea, în luna iunie, am demarat și construcția celei de a doua etape din ansamblul rezidențial.”

Eugen Ionescu, Project Manager Cartierul Solar

Pentru cei interesați de acest proiect, prețurile de achiziție pornesc de la 25.000 de euro (pentru un studio) și ajung la circa 70.000 de euro (pentru un apartament cu trei camere).

Per total, investiția în Cartierul Solar va ajunge la peste 45 de milioane de euro. Din această sumă, Ad Astra Partners a cheltuit deja 12 milioane de euro cu prima fază de construcție, urmând ca cea de-a doua să atragă încă 15 milioane de euro (pentru patru blocuri cu 350 de apartamente și o clădire de spații comerciale de 2.800 de metri pătrați). A doua etapă a proiectului are ca termen de finalizare luna iunie 2017, urmând ca întregul complex să fie livrat în decembrie 2018.

Pe lângă locuințele în sine, complexul va beneficia și de facilități precum: supermarket, farmacie, centru fitness, grădiniță, centru de înfrumusețare, restaurant, plus un total de 1.200 de locuri de parcare.

Părerile cititorilor
9 păreri
  • Stanescu Constanta

    M-ar interesa un apartament cu 3 camere si 2 bai. Deasemenea blocurile cate etaje vor avea? Imi puteti da o informatie mai precisa?

  • Adriana Lefter

    studio=garsoniera (locunta cu o camera)

  • lazar marius

    ce inseamna studio

  • lazar marius

    sunt din targoviste si vreau si eu mai multe detalii,mai précis vreau o garsoniera,

  • Marian

    Bună ziua! As dori un număr de contact pentru achiziționarea unui imobil din cartierul solar. Va mulțumesc!

  • Netcu

    Interesant, sint si garsoniere in proiect in viitor sint ineresata.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
În februarie, trendul de creștere a prețurilor apartamentelor a continuat. Excepție notabilă în București

În februarie, prețurile solicitate pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-au majorat, la nivel național, cu 0,8%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară...

citește mai departe
Prețurile apartamentelor la începutul lui 2022

În ultima lună, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, orașul de pe Someș fiind urmat, la ceva distanță, de Constanța și București, în vreme ce Iașiul...

citește mai departe
Vilă de lux în cartierul Făget, Cluj-Napoca. Se vinde complet mobilată și utilată, are trei terase și loc de piscină – FOTO (P)

Locuința este situată într-o zonă liniștită, dezvoltată în apropierea pădurii din sudul orașului și formată în mod preponderent din case și vile. Visezi să locuiești la curte, într-unul dintre...

citește mai departe
Autograph – promisiunea unui stil de viață definit de calitate, bun gust și siguranță (P)

Ansamblul rezidențial de vile dezvoltat de North Point creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant, în apropierea Bucureștiului. Proiectul Autograph Otopeni Villas este expresia atenției...

citește mai departe
Oferte de Black Friday pe Imobiliare.ro: reducere de 128.000 de euro la achiziția unei vile în nordul Capitalei

Imobiliare.ro anunță lansarea unei ample campanii de Black Friday, dedicată consumatorilor finali, ce se va derula până la sfârșitul lunii noiembrie. În momentul de față, pe site sunt listate...

citește mai departe