Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
12 August 2021

8 din 10 angajați au așteptarea de a lucra într-un mediu sănătos. Certificarea clădirilor de birouri, o necesitate?

scris de Adriana Lefter in categoria Ştirea zilei
Ultima actualizare: 17 August 2021
Sursă foto: Pixabay.com

Garantarea unor condiții de lucru corespunzătoare constituie un avantaj competitiv pentru angajatori în strategia de atragere și retenție a talentelor.

Aproape 96% dintre angajații români consideră că standardele care certifică nivelul de reziliență al unei clădiri în fața unei pandemii sunt nu doar utile, ci și necesare în contextul actual, arată un sondaj inițiat de Genesis Property în rândul a 1.208 de angajați din toată țara. Certificarea unei clădiri în fața riscurilor aduse de pandemie a devenit un aspect important pentru cei mai mulți angajați români, iar 85% spun că este important pentru ei ca pe viitor să lucreze într-un mediu sănătos.

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre sănătatea mediului de lucru oferit de clădirile de birouri a fost desfășurat în luna iunie 2021 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.208 de utilizatori de internet din toată țara. Aproape 50% dintre participanți sunt femei, circa 70% au vârsta mai mare de 35 de ani, iar 43% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Citește și:
Genesis Property: 60% dintre angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății în clădirile de birouri

O soluție și pentru reducerea nivelului de stres

Aproape 76% dintre angajați consideră că o clădire certificată poate limita riscurile pentru sănătatea lor și a familiilor lor și contribuie la reducerea nivelului de stres pe care îl resimt ca urmare a pandemiei. În prezent, 70% dintre respondenți se declară în continuare îngrijorați privind riscurile de răspândire a virusurilor și bacteriilor alimentate de sisteme ineficiente de ventilație sau de o igienizare necorespunzătoare a suprafețelor din biroul lor.

„Cei mai mulți angajați vor să se întoarcă la birou și au devenit extrem de atenți la sănătatea clădirii în care lucrează. Un mediu de lucru sănătos contribuie la limitarea riscurilor epidemiologice și le oferă mai multă încredere că se pot întoarce la birou. Mai mult, calitatea spațiului de lucru a devenit în ultimul an, pentru aproape 60% dintre angajați, un criteriu important pe care îl vor lua în calcul atunci când își vor căuta un job nou în viitor. Astfel, existența unui mediu de lucru sănătos devine un avantaj competitiv pentru angajatori în strategia de atragere și retenție a talentelor.”

Ștefan Tudos, vicepreședinte Genesis Property

 

Studiul menționat mai relevă că peste 95% dintre angajați consideră că existența unor certificări este fundamentală pentru clădirile de birouri, de la cele pentru situații de urgență (incendii, cutremure etc.) sau pentru protecția mediului, până la cele pentru sănătate. „Percepția angajaților asupra facilităților care ar trebui oferite la viitorul de muncă a devenit mai complexă. Astfel, aproape 61% vor spații de relaxare, socializare și plimbare în aer liber, 53,2% vor să-și poată seta individual temperatura și nivelul de lumină la birou, 51,5% vor priveliște naturală, inclusiv zone verzi în interior, iar 45% vor echipamente individuale de protecție sanitară (măști, dezinfectant etc.)”, explică reprezentanții companiei care a derulat studiul.

Un standard pentru „clădiri sănătoase”

În aprilie 2020, Genesis Property a inițiat standardul IMMUNE™, un set coerent de măsuri standardizate și susținute științific, conceput și dezvoltat pentru a evalua și a certifica sănătatea spațiului fizic în mediul construit. IMMUNE Building Standard™ se bazează pe o investiție practică în Healthy by Design System (HbDS), format dintr-o rețea de dispozitive și tehnologii, echipamente specializate, personal dedicat și facilități noi, care promovează implementarea de reguli operaționale și de sănătate în spațiile interioare ale clădirii unde oamenii interacționează.

Standardul propune 135 de măsuri coerente prin care orice proprietar de clădiri de birouri sau angajator poate monitoriza și ajusta starea de sănătate a clădirii la un nivel sustenabil. În prezent există mai multe clădiri de birouri și industriale din lume care au implementat măsuri prevăzute de standard și au obținut certificarea pentru „clădiri sănătoase”, iar clădirea H3 din complexul de birouri West Gate Business District este prima din lume care a atins cel mai înalt nivel de certificare IMMUNE™.

Despre Genesis Property:
Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București, unde lucrează peste 20.000 de angajați. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de patru stele Studio One Accommodation Suites.

 

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19.

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cererea de spații într-un mare complex studențesc privat din Capitală s-a majorat cu 15% înainte de începerea noului an școlar

Pe fondul pandemiei, tinerii caută acum soluții de cazare ce oferă, pe lângă dotări și facilități, și un grad sporit de siguranță sanitară. Potrivit reprezentanților Genesis Property, compania care...

citește mai departe
Genesis Property: 60% dintre angajați vor mai multe măsuri de protecție a sănătății în clădirile de birouri

Destule persoane sunt de părere că lucrul în condiții normale le poate ajuta să păstreze un mai bun echilibru între viața profesională și cea personală. Peste 60% dintre angajați...

citește mai departe
Un dezvoltator autohton donează 50.000 de euro pentru Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Fondurile venite din partea companiei vor fi folosite inclusiv pentru realizarea analizelor necesare acelor persoane care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus. Actuala criză din domeniul sanitar a determinat mai...

citește mai departe