Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
6 iul. 2009

Amenajarea centurii de est a Clujului, mai scumpa

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va majora cu 210.000 metri patrati, respectiv 200 de imobile, suprafata expropriata pentru amenajarea centurii de est a municipiului Cluj-Napoca, valoarea despagubirilor ridicandu-se la 12,51 milioane de lei.

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, conform Mediafax.

„In prezent, numarul imobilelor ramase de expropriat este de 200, insa acest numar va putea suferi modificari ca urmare a faptului ca imobilele in cauza se afla in circuitul civil, iar proprietarii loturilor pot efectua dezlipiri ori alipiri ale lor, operatiuni de natura a modifica numarul final”, se arata intr-un potrivit unui proiect de hotarare de Guvern elaborat de MTI.

Pana in prezent, Guvernul a aprobat sase hotarari pentru exproprierea imobilelor necesare lucrarii.

Cele sase acte normative se refera la un numar total de 587 de imobile supuse exproprierii, cu o suma totala de 14,94 milioane de lei.

Centura de ocolire va avea o lungime de 18,6 kilometri, cu o latime a platformei de zece metri, precum si doua poduri, patru viaducte si doua noduri rutiere.

Totodata, MTI va suplimenta cu 5.960 metri patrati suprafata expropriata pentru largirea la patru benzi a centurii Ploiesti Vest, valoarea despagubirii fiind de 1,6 milioane de lei.

Pana in prezent, pentru largirea centurii Ploiesti suma totala aferenta despagubirilor este de 4,748 milioane de lei, corespunzatoare pentru 865 de imobile expropriate.

Premierul Emil Boc a anuntat, sambata, in cadrul unei vizite pe santierul proiectului, ca lucrarile pentru zona de vest a centurii Ploiesti vor fi finalizate mai devreme cu o luna, respectiv la 30 octombrie.

Lucrarile au inceput in noiembrie 2007 si constau in largirea drumului de la doua la patru benzi, pe o distanta de 14 kilometri si amenajarea a cinci pasaje rutiere. Costurile investitiei sunt de 43 de milioane de euro, fonduri alocate de Ministerul Transporturilor.

Sumele pentru exproprieri vor fi virate de MTI, in termen de 30 de zile de la data solicitarii acestora, intr-un cont al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in vederea efectuarii despagubirilor.

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe