Vânzări
Închirieri
Află rapid răspunsul la orice întrebare despre piața imobiliară
Introdu minim 3 caractere
Caută în
26 Septembrie 2009

Angajatii MAI pot achizitiona locuinte la pretul cel mai mic

scris de Bloombiz in categoria Ştiri imobiliare
Ultima actualizare: 26 Septembrie 2009

Lucratorii MAI din mediul urban si din mediul rural pot inchiria locuinte la pretul cel mai scazut, la tara existand si posibilitatea ocuparii locuintelor de serviciu dupa ce Guvernul a alocat fonduri pentru igienizarea acestor spatii, a anuntat, sambata, la Galati, ministrul Dan Nica.

“A fost abilitat Ministerul de Interne sa inchirieze locuinte si sa le puna la dispozitia acestui personal. Inchirierea de locuinte se realizeaza la pretul cel mai mic, fiind interzisa inchirierea de la rude, astfel incat sa se faca si vreo mica afacere cu ocazia asta, si nu este limitata la mediul urban, ci este inclusiv in mediul rural”, a afirmat ministrul de interne, Dan Nica.

Potrivit aceleiasi surse, Guvernul a alocat 10 milioane pentru acoperirea, pana la sfarsitul anului, a cheltuielilor cu chiria pentru lucratorii MAI transferati in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea de domiciliu.

Jumatate din aceasta suma le revine doar angajatilor Inspectoratului General al Politiei Romane.Exista, de asemenea, solutia ocuparii locuintelor de serviciu de pe langa posturile de politie rurale. Sunt 700 de asemenea locuinte in total.

Multe dintre ele nu au putut fi locuite pana acum deoarece nu erau igienizate. “Am disponibilizat la dispozitia IGPR peste doua milioane de lei pentru igienizarea locuintelor de serviciu de la posturile din mediul rural, astfel incat toate aceste locuinte – care erau nelocuite din cauza conditiilor neigienice – sa poata fi locuite de cei care isi desfasoara activitatea in localitatile respective”, a spus ministrul de interne.

Dan Nica a spus ca MAI a primit, in total, 50 de milioane de lei la rectificarea bugetara operata recent de Executiv. Suma acopera facturile restante la utilitati acumulate de toate armele, cheltuielile de reparatii ale mijloacelor auto si plata politelor RCA pentru acestea, consumabilele si carburantul.

“Cantitatea de benzina si motorina care a fost scoasa de la rezerva statului a ajuns in toate judetele. In prima faza, carburantul a fost distribuit cu ajutorul cisternelor.

Acum, insa, a fost incheiat contractul pentru distribuirea de produse petroliere si a inceput distribuirea cardurilor, astfel incat fiecare sa poata sa se duca sa alimenteze”, a declarat ministrul de interne, Dan Nica.

Articol preluat de pe bloombiz.ro

Postează-ți părerea

Your email address will not be published. Required fields are marked *

S-ar putea să te mai intereseze și
Cum a reușit Cosmopolis să vândă 100 de apartamente în mai puțin de 6 luni (P)

Reducerile oferite de dezvoltator la apartamente și vile constituie un punct de atracție pentru cumpărători. Complexul rezidențial Cosmopolis este unul dintre cele mai bune exemple de succes în acest...

citește mai departe
Apartamente de Prima Casă în Evocasa Optima: 47.000 de euro pentru 2 camere

Cel de-al doilea bloc din cadrul complexului urmează a fi livrat la sfârșitul acestei veri. Primul bloc din ansamblul rezidențial Evocasa Optima, din zona Titan-1 Decembrie, a ajuns la...

citește mai departe
Cât poți economisi prin termoizolarea locuinței cu plăci minerale? Află folosind Multiestimatorul, un program de calcul lansat de Xella (P)

Grupul german a lansat recent pe piața locală Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil și permeabil la vapori. Compania germană Xella, lider internațional pe piața materialelor de construcții,...

citește mai departe
Gestionarii programului Prima Casă cer o suplimentare a fondurilor. De cine atârnă decizia finală

Mai mult de jumătate din banii alocați pentru 2013 au fost epuizați în primele cinci luni ale anului. Reprezentanții statului par să răspundă “presiunii” mai mult sau mai puțin...

citește mai departe
Cele mai importante aspecte de luat în seamă la achiziția unui apartament nou (P)

Un scurt research pe piața vânzărilor imobiliare a reliefat că persoanele aflate în căutarea unei locuințe noi sunt influențate radical de doi factori majori: localizarea și prețul, exact în...

citește mai departe